Lumpi tekovadba

  • Image

Z Lumpi tekovadbo tokrat od doma

Letošnjo pomlad bomo k Lumpi tekovadbi pristopili malce drugače. Začeli bomo kar doma. Sproščeno tekanje in skakanje v naravi bomo za nekaj časa zamenjali za domačo dnevno sobo. Vaje, ki smo vam jih namenili, pa bodo prišle prav tudi za kasnejši čas, ko boste ponovno lahko sproščeno tekali po naravi Z malce iznajdljivosti jih je moč narediti kar doma. Pomembno je, da pravilno sledite gibom, ki vam jih prikazujejo naši junaki.

Za čas, ko se bomo ponovno lahko družili, pa nekaj utrinkov s Tekovadbe od lanskega leta.

Tekovadba

Pred vami so kratke in enostavne vaje, ki pripomorejo k gibalnemu razvoju vašega otroka. Vaje smo izvedli v naravi. Če trenutno nimate možnosti, da bi jih izvedli na prostem, jih lahko z malce domišljije izvedete tudi doma.  S klikom na posamezno sličico si oglejte izvajanje posamezne vaje:

Lumpiji z Mercatorjem in OKS tekli z olimpijci

Junija 2019  je na osnovnih šolah po Sloveniji potekal olimpijski dan v Organizaciji olimpijskega komiteja Slovenije. Dan je bil namenjen srečanju otrok z olimpijci, spoznavanju vrednot športnikov in olimpijskega duha na splošno. Otroci so lahko v živo pokramljali z našimi olimpijci in z njimi pretekli tudi simboličnih 200 m.

Tega čudovitega in s čustvi nabitega dogodka so bili deležni tudi otroci vrtcev iz različnih krajev Slovenije, ki so se v organizaciji Mercatorja pridružili Lumpi teku oktobra v Ljubljani. V Celju so se tako srečali z Rokom Margučem, v Brestanici s Primožem Kozmusom, v Ljubljani z Jernejem Damjanom, v Novi Gorici z Meto Mačus in v Kranju z Robertom Kranjcem.

Naj njihova dobra volja za tek navduši tudi vas. Ja, tek nas druži.

Ponosni sponzor Ljubljanskega maratona in Lumpi teka.

Tekaški program za otroke - Tekovadba, spodbuja ljubezen do gibanja in širi zavest o pomenu aktivnega preživljanja prostega časa. Skupaj s svojim otrokom naredite opisane gibalne vaje, pogovarjajte se o nalogah v knjižici, ki si jo lahko shranite in natisnete spodaj ter zapišite otrokove misli in občutke. Predvsem pa uživajte skupaj v gibanju.

banner tekovadba utrinki 1100x240px

Tekovadba

Pred vami so kratke in enostavne vaje, ki pripomorejo k gibalnemu razvoju vašega otroka. Vaje smo izvedli v naravi. Če trenutno nimate možnosti, da bi jih izvedli na prostem, jih lahko z malce domišljije izvedete tudi doma.  S klikom na posamezno sličico si oglejte izvajanje posamezne vaje:

Tekaški trener Urban Praprotnik

Urban Praprotnik

Urban Praprotnik poudarja, da moramo tek otrokom predstaviti z igro in jih tako navdušiti nad tem športom: »Prav je, da se preko staršev veselje in zavedanje o pomenu prijaznega teka predaja tudi najmlajšim. Tu se namreč začnejo delati usodne napake, ki vodijo od tega, da imajo skoraj vsi petletniki tek radi, pri 18 pa jih teče le peščica. Zato je pravi 'trening' teka pri predšolskih otrocih kup zabavnih, včasih malce tekmovalno obarvanih tekaških iger, pri katerih mimogrede veliko pretečejo.«

Urbanovi nasveti

Banner tekovadba 1400x916px3

Lumpi tek 2020

Ljubljanski maraton se bo tudi letos začel z največjo tekaško prireditvijo za naše najmlajše - Lumpi tekom.

Mercator Tek nas druzi 525 350 px

Tek nas druži

Preberite vse o Ljubljanskem maratonu in tem kako se skupaj pripravljamo nanj. Pridružite se nam tudi vi!