Lumpi tekovadba

  • Image

Naši najmlajši so že začeli s pripravami.

Z Lumpi tekovadbo so se otroci po Sloveniji skupaj s starši in skupaj s športnim pedagogom Urbanom Praprotnikom pošteno ogreli za Lumpi tek.

Tokrat smo s pripravami za otroke začeli na delavnicah, ki jih za Mercatorjeve zaposlene organiziramo po Sloveniji. Vrtčevski otroci, ki jih bomo tudi letos pripeljali na Lumpi tek, pa so bili deležni prav posebne priprave in povabila.

Lumpiji z Mercatorjem in OKS tekli z olimpijci

V sredo, 12. 6., je na osnovnih šolah po Sloveniji potekal olimpijski dan v Organizaciji olimpijskega komiteja Slovenije. Dan je bil namenjen srečanju otrok z olimpijci, spoznavanju vrednot športnikov in olimpijskega duha na splošno. Otroci so lahko v živo pokramljali z našimi olimpijci in z njimi pretekli tudi simboličnih 200 m.

Tega čudovitega in s čustvi nabitega dogodka so bili deležni tudi otroci vrtcev iz različnih krajev Slovenije, ki se bodo tudi letos v organizaciji Mercatorja pridružili Lumpi teku oktobra v Ljubljani. V Celju so se tako srečali z Rokom Margučem, v Brestanici s Primožem Kozmusom, v Ljubljani z Jernejem Damjanom, v Novi Gorici z Meto Mačus in v Kranju z Robertom Kranjcem.

Naj njihova dobra volja za tek navduši tudi vas. Ja, tek nas druži.

Ponosni sponzor Ljubljanskega maratona in Lumpi teka.

Tekaški program za otroke - Tekovadbe, spodbuja ljubezen do gibanja in širi zavest o pomenu aktivnega preživljanja prostega časa. Skupaj s svojim otrokom naredite opisane gibalne vaje, pogovarjajte se o nalogah v knjižici, ki si jo lahko shranite in natisnete spodaj ter zapišite otrokove misli in občutke. Predvsem pa uživajte skupaj v gibanju.

banner tekovadba utrinki 1100x240px

Tekovadba

S klikom na posamezno sličico si oglejte izvajanje posamezne vaje:

Tekaški trener Urban Praprotnik

Urban Praprotnik

Urban Praprotnik poudarja, da moramo tek otrokom predstaviti z igro in jih tako navdušiti nad tem športom: »Prav je, da se preko staršev veselje in zavedanje o pomenu prijaznega teka predaja tudi najmlajšim. Tu se namreč začnejo delati usodne napake, ki vodijo od tega, da imajo skoraj vsi petletniki tek radi, pri 18 pa jih teče le peščica. Zato je pravi 'trening' teka pri predšolskih otrocih kup zabavnih, včasih malce tekmovalno obarvanih tekaških iger, pri katerih mimogrede veliko pretečejo.«

Urbanovi nasveti

Lumpi tek 2019

Ljubljanski maraton se bo tudi letos začel z največjo tekaško prireditvijo za naše najmlajše - Lumpi tekom.

Več o Lumpi teku 2019

Tek nas druži

Preberite vse o Ljuljanskem maratonu in tem kako se skupaj pripravljamo nanj. Pridružite se nam tudi vi!

Več o projektu Tek nas druži