Aktualno branje: Radi imamo domače

Naš program Radi imamo domače številnim manjšim slovenskim kmetom in zadrugam omogoča, da vam ponudijo svoje izdelke na naših policah. Njihovi butični izdelki so narejeni z veliko ljubezni in skrbnosti, zato jih na policah najdete označene z velikim rdečim srcem.

 • Banner regije 1140x385px2

  Radi imamo domače skozi oči gastronomskih regij

  V letu 2021 je Slovenije Evropska gastronomska regija, kar je strateško in vsebinsko tesno povezano z našo strategijo Radi imamo domače. Zato bomo skozi letošnje leto v Mercatorju predstavili ponudbo izdelkov Radi imamo domače skozi oči 12 izdelčno najbolj zastopanih gastronomskih regij.

 • mercator zadruge SEZNAM750 500

  Domači izdelki slovenskih zadrug

  Slovenske kmetijske zadruge skrbijo, da izdelki njihovih članov pridejo do čim več kupcev. Mi jim pri tem pomagamo, saj smo njihove najboljše izdelke vključili v ponudbo Radi imamo domače.

 • mercator ovcjemleko novo SEZNAM750 500

  Bogastvo ovčjega mleka

  Poznate prednosti izdelkov iz ovčjega mleka? Kar nekaj je razlogov, da sežete po njih. Preberite, zakaj ga je smiselno uvrstiti na jedilnik.

 • Kruh SEZNAM 750x500

  Kako doma speči slasten kruh

  Za dober kruh so dovolj moka, kvas, voda in sol. Pa seveda nekaj vaje in veliko ljubezni. Ga že znate speči ali boste poskusili nekaj novega?

 • mercator eko SEZNAM750 500

  Ekološki pridelovalci izdelkov Radi imamo domače

  Ponosni smo, da v sklopu projekta Radi imamo domače sodelujemo tudi s številnimi pridelovalci, ki pridelujejo lokalno ekološko hrano. Dobrote, ki jih najdete na naših policah, ustrezajo najstrožnjim standardom bip pridelave.

 • Seneno Mleko SEZNAM 750x500

  Seneno mleko

  Ali veste, kaj je seneno mleko in zakaj je dobro za vas? Odkrijte, kako se morajo krave prehranjevati, da njihovemu mleki rečemo seneneno mleko.

 • Seznam lokalni izdelki 750x500

  Domači recepti iz pristnih lokalnih izdelkov

  Domači recepti vedno navdušijo še tako zahtevne sladokusce. Če radi preizkušate nove jedi, se lahko podate v kuho z recepti kuharskih mojstrov, s katerimi sodelujemo.  

 • mercator blizje SEZNAM750 500

  Bližje smo si, kot se nam zdi

  Vse nas povezujejo zgodbe polne pristnosti in lokalni izdelki Radi imamo domače. V skrbi za dobro, zdravo hrano smo z enotno platformo povezali številne lokalne pri- in predelovalce.

 • Mercator Umetnost pitja vina katalog

  Kultura pitja vina

  Ob trenutkih, ko si privoščimo vrhunsko kapljico in iz omar vzamemo kristalne kozarce, je dobro poznati nekaj osnovnih podatkov o vinu, njegovih značilnostih in postrežbi.

 • Banner Vinograd 770x385px5

  Najboljša avtohtona slovenska vina

  Slovensko vinarstvo je zadnja leta v razcvetu in vedno bolj so cenjene avtohtone slovenske sorte. Na natečaju smo poiskali najboljše med njimi.