Aktualno branje: Otroci in družina

 • 122 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Trije eksperimenti za domačo zabavo z mulci

  Poznate tisti občutek, ko je zunaj slabo vreme, doma pa ste že odigrali vse družabne igre, nočete pa, da otroci preživljajo preveč časa na ekranih? Kaj, če bi za spremembo izvajali aktivnost, ki je zabavna, hkrati pa se ob tem še celotna družina kaj novega nauči? Predlagamo 3 eksperimente, za katere ne potrebujemo posebnega laboratorija, saj imamo večino sestavin in pripomočkov kar doma.

 • Banner plenice Lumpi 770x400px 2021 01 14

  Nove plenice Lumpi premium

  Da bodo vaši malčki še bolj suhi in še bolj razigrani vam predstavljamo naše nove plenice Lumpi premium.

 • 119 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Zakaj je sankanje najboljša zimska rekreacija

  Sankanje je zabavna dejavnost na prostem, ki je žal večkrat vezana na snežne razmere. Letos pa nam je zima prinesla obilo snega, tako da je sankanje možno po večini slovenskih regij. Tudi tistih, ki tradicionalno niso znane po zimskih vragolijah.

 • 113 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Seznam naših družinskih odločitev za 2021

  Januar je mesec novoletnih zaobljub in za leto 2021 smo Kam z mulcem družine sprejele odločitev, da se vsaka posebej v vsakdanje družinsko življenje potrudimo vnesti bolj trajnostno usmerjene navade. Osnovno vodilo pri izbiri izdelkov bo predvsem lokalni izvor, pametna poraba in koncept ponovne uporabe. Pri izbiri storitev pa bi si želele, da bi v prihodnosti še večkrat počitnice in oddihe preživeli v ekološko usmerjenih krajih in namestitvah.

 • 116 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Zabavne ideje za silvestrovanje z mulci doma

  Letos bo verjetno tudi silvestrovanje malenkost drugačno, ampak vseeno želimo otrokom pripraviti prijeten večer, zato je pomembno, da se dobro pripravimo, ne glede nato ali bomo večer preživeli v krogu družine ali silvestrovali s še enim gospodinjstvom.

  Program in čas aktivnosti prilagodite starosti vaših otrok. V primeru, da so v vašem gospodinjstvu malčki, predlagamo, da se praznični program prične takoj, ko se zvečeri. Za starejše otroke bo vznemirljivo že samo dejstvo, da bodo lahko pričakali polnoč. Pri nas so navadno do odštevanja zdržali šolski otroci, mlajši pa praviloma zaspijo prej, kljub močni želji, da bi skupaj pričakali novo leto.

 • 107 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Z mulci okrasimo dom

  Letošnje leto smo verjetno vsi več doma kot kadarkoli, zato je lepo, da mu namenimo posebno pozornost za praznike. Otroci navadno zelo radi sodelujejo pri okraševanju in prazničnih ritualih, zato lahko že malčke povabimo k sodelovanje. Verjetno naši okraski ne bodo ravno taki, kot iz Pinteresta, bodo pa otroci toliko bolj ponosni, če bodo sodelovali pri pripravah.

 • 106 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Mulc spoznava Slovenijo - zabavne igre in orodja

  Letošnje leto si bomo zagotovo zapomnili tudi po tem, da smo večino počitnic in vikend raziskovanj preživeli v Sloveniji. V času, ko je naše gibanje omejeno na občine, dnevi pa kratki, si lahko večere popestrimo z raziskovanjem Slovenije prek iger in zabavnih orodij. Tukaj je nekaj idej.

 • 103 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  6 idej kako preusmerimo otroka od ekrana

  Ekrani so postali del našega življenja, ki se mu težko izognemo, saj jih uporabljamo za delo, informiranje in zabavo. V tem letu pa so ekrani veliko bližje postali tudi šolarjem. Vsaka družina oblikuje svoja pravila glede časa in pogojev za uporabo različnih ekranov, vsi pa se verjetno strinjamo, da je tega časa predvsem v zimskih mesecih preveč in da je treba biti zelo dosleden pri postavljanju meja.

 • 100 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  5 družabnih iger za urjenje pozornosti

  V času, ko smo večinoma doma in so zaradi več obveznosti staršev otroci žal (še) več, kot običajno na ekranih, je pomembno, da z različnimi aktivnostmi krepimo njihovo pozornost. To lahko izboljšamo s prosto igro, gibanjem in opazovanjem narave in pripovedovanjem zgodb. Eden od bolj zabavnih načinov za krepitev pozornosti pa je tudi igranje družabnih iger.

 • 97 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  3 preproste in slastne jedi za kuhanje z otroki

  Ste tudi vi po enem tednu šolanja oz. dela na domu ugotovili, da se dan pretežno vrti okrog priprave hrane? Med delovnim časom in šolanjem na domu se pripravi hrane lahko izognemo tako, da jo pripravimo vnaprej. Lahko pa v pripravo vključite otroke in to obdobje izkoristite za učenje praktičnih veščin, ki jim bodo prišle v življenju še kako prav.