Mulc spoznava Slovenijo - zabavne igre in orodja

Letošnje leto si bomo zagotovo zapomnili tudi po tem, da smo večino počitnic in vikend raziskovanj preživeli v Sloveniji. V času, ko je naše gibanje omejeno na občine, dnevi pa kratki, si lahko večere popestrimo z raziskovanjem Slovenije prek iger in zabavnih orodij. Tukaj je nekaj idej.

Družabna igra Pot po Sloveniji

Pot po Sloveniji2

Pot po Sloveniji je igra s kocko, sestavljena iz vprašanj o Sloveniji, in ostalimi zabavnimi nalogami. Tako da za zmago potrebujete znanje in tudi kanček sreče. Vprašanja so primerna za otroke starejših od 9 let. Pri mlajših smo po navadi prilagodili vprašanja, primerno njihovi starosti in znanju, tako da niso prehitro izgubili motivacije. Igra je na voljo tudi v Mercatorjevi spletni trgovini.

Medved Lovro raziskuje Slovenijo

lovro medo

Priljubljen medo je nastal pod avtorstvom dveh legend: pisateljice Dese Muck in ilustratorja Marjana Mančka. Zbirka je sestavljena iz knjige, zemljevidov in družabnih iger. Naši mlajši člani radi sestavljajo sestavljanko, zemljevid pa je del obvezne opreme v avtu. Zanimive pa so tudi zgodbice o slovenskih krajih, ki temeljijo na pripovedkah in legendah.

Družabna igra Moja Slovenija

moja slovenija

Družabna igra je bila zasnovana na podlagi uspešnega televizijskega kviza, ki so ga pred leti predvajali na nacionalni televiziji. Namenjena je 2 - 4 igralcem, primerna pa je za otroke 8+ let. Tudi pri tej igri znajo biti vprašanja izziv tako za otroke kot starše.

Knjige in vodniki po Sloveniji

Kam z mulcem po Sloveniji2

Knjige z bogatim slikovnim materialom so odlično orodje za raziskovanje Slovenije. Tudi ekipa Kamzmulcem.si je lansko jesen, na povabilo založbe Mladinska knjiga, izdala svoj prvi družinski vodnik “Kam z mulcem po Sloveniji”, v katerem je zbranih kar 62 izletov in doživetij po Sloveniji, ki bodo družinam še v večjo pomoč pri izbiri vikend izletov ali počitniških družinskih doživetij.


V lični škatlici je 40 kartic z izleti iz vseh slovenskih regij, opremljenih z osnovnimi informacijami in QR kodo, ki vodi na spletni stran kamzmulcem.si, kjer najdete podrobnosti o izletu. Zbirko izletniških kartic lahko uporabite v igri, pri kateri sodelujejo vsi družinski člani. Z zabavnim žrebom ali s prstkom po zemljevidu lahko naslednje družinsko doživetje izbere že dvoletnik.

Monopoly - slovenska verzija

Tudi klasičen monopoly s slovenskimi kraji vas lahko popelje na zanimivo popotovanje po slovenskih turističnih biserih. Mogoče pa naslednjič obiščete ravno kraj, na katerega ste pri Monopolyu postavili hotel?