Aktualno branje

 • 20 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  5 nasvetov, kako naučiti otroke varno in okolju prijazno izletnikovati

  Družinam izletništvo ali pohodništvo pomeni način telesne in duševne sprostitve. Je tudi aktiven način, kako skupaj z družino aktivno preživeti prosti čas, ki tako otrokom kot staršem zelo koristi.

 • Mercator web clanki 720x500px 2020 05 19

  Jagodičevje

  Dr. Feelgood pravi: "Obstaja sadje in potem je jagodičevje. Borovnice, maline, jagode in kompanija so nekakšni sadni superjunaki :)"

 • 18 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Otroške igre naše mladosti

  Otroci imajo danes na voljo nešteto različnih vrst igrač in drugih pripomočkov za igro. Kako pa je bilo pri nas, starših, ali še bolje, starih starših?

 • Mercator web clanki 770x500px2

  Surova ali kuhana zelenjava?

  Že kar samoumevno se zdi, da bi morala biti sveža, surova zelenjava, prehransko bogatejša in v vseh pogledih vrednejša od njene kuhane, ali kako drugače pripravljene različice. Pa je temu res vedno tako?

 • Banner Karitas Pokloni Zvezek 770x500px2

  Pokloni zvezek za 12 tisoč otrok v stiski

  Vsak človek se kdaj v življenju znajde v težavah. Biti solidaren pomeni priskočiti na pomoč človeku, ko jo ta res potrebuje. Poti, da storimo dobro delo, pa je mnogo. In po njih srčno stopamo tudi v Mercatorju.

 • 14 Mercator M soseska kaj z mulcem odkrivanje sveta 770x500px

  Z mulci s prstom po zemljevidu

  Z mulci v karanteni sanjarimo tudi o obiskovanju tujih dežel. Nihče ne ve kdaj in kam se bomo lahko odpravili na naslednjo dogodivščino čez mejo, kar pa ne pomeni, da ne moremo sanjariti in s prstom po zemljevidu odkrivati novih dežel.