Aktualno branje

 • Mercator MaliSef LahkoGlasujete Banner 770x500px2

  Mali šef širi dobre ideje

  Začenja se peta sezona priljubljene otroške kuharske oddaje Mali šef Slovenije. Prvo oddajo Malega šefa Slovenije si boste lahko pogledali že v nedeljo, 5. 3. 2023, ob 18.10, na POP TV!

 • 1 ODDAJA PATRIK MATIC OS BELOKRANJSKEGA ODREDA SEMic 770x400pxjpg

  Recepti 5. sezone Malega šefa

  Vas zanima katere recepte so že zakuhali naši tekmovalci v 5. sezoni Mali šef Slovenije 2023? Naj vam bodo navdih tudi pri vaših kuharskih podvigih.

 • PG pokoncna 770x400pxjpg

  Vrsta zlatih priznanj za kruh in slaščice

  V Mercatorju se lahko pohvalimo, da imajo v ponudbi kar 39 vrst kruhov in pekovskih izdelkov različnih pekarn, ki so letos prejeli zlata odličja za kakovost. 

 • Banner meso govedina 770x500px

  Spoznajte zorjeno meso

  Vedno več ljubiteljev mesa prisega na najžlahtnejše okuse, ki jih ponuja dobro uležano zorjeno meso. Med zorjenjem, pri katerem naravno navzoči encimi razgrajujejo trdo mišično in vezivno tkivo, postane meso ne le mehkejše, pač pa tudi bolj sočno in polnega okusa.

 • Banner kruh 770x500px5

  Kruh po pameti

  Ko sem bil mali, sta bila kruh in mleko dve osnovni živili, po kateri sem z nekaj sto tolarji v žepu hodil v Mercator čez cesto praktično vsak dan. Nisem se spraševal ali je kruh zdrav. Sam koncept »zdrave hrane« smo v tistem času na Fužinah, glavnem mestu Ljubljane kjer sem odraščal, razumevali malo drugače. Zdravo je v prvi vrsti pomenilo imeti dovolj in biti skromen.

 • Banner slike fitness 770x500px

  Smernice za različne oblike vadbe pri mladih

  Serijo člankov na temo vadbe in gibalnega razvoja otrok in mladostnikov zaključujemo še z zadnjim prispevkom, ki se ukvarja specifično s smernicami za razvoj različnih sposobnosti gibalnih pripravljenosti. V mislih imamo 3 glavne gibalne sposobnosti, ki so v takšni ali drugačni meri prisotni v večini športov. To so vadba za moč, vadba za vzdržljivost in pilometrija.

 • Banner sporti 770x500px

  Vadba za otroke in mladostnike: faze treninga

  V članku predstavljamo osnovnih pet faz treninga, na poti od otroka do vrhunskega športnika. Razčlenili bomo vadbo za otroke in mladostnike, vezano na posamezno starostno obdobje: kaj je najbolj pomembno v posameznem obdobju odraščanja, čemu moramo nameniti več pozornosti v vsakem izmed teh obdobij, kako prilagoditi vadbo za najboljši uspeh, tudi dolgoročno in na način, ki bo kar se da zmanjšal možnost poškodb.

 • Banner sport 770x400px 002

  Poškodbe pri mladih športnikih – trije ključni, a pogosto spregledani vzroki

  Poškodbe so sestavni del življenja, ne izključno športa. No, v mojem primeru je večina poškodb res vzročno povezana s slednjim. Ali s tem, ker sem smotan, če verjamete mojemu očetu. Ali pa je imel prav moj trener in sem imel pač smolo. Veliko smole, očitno.

 • Banner sport otroci 770x500px

  Vadba za otroke in mladostnike

  Na spletu lahko zasledite ogromno priporočil kako zasnovati »najboljši« trening, a veljajo ta predvsem za polnoletne odrasle, če sklepamo na podlagi izpostavljenih ciljev: boljša vzdržljivost, več moči, mišična masa, manj celulita in »juicy-fruit« ritka, idr. Veliko manj je govora o smernicah glede vadbe mlajših - za zdravje, boljšo samopodobo, preprečevanje nepotrebnih poškodb in celosten motorični ter kognitivni razvoj.

 • Banner produkt leta 770x500px

  Produkt leta

  Izbran produkt leta je del največje globalne raziskave med novostmi in inovacijami izdelkov in storitev široke potrošnje. Prepoznaven rdeč pečat, ponuja kupcem nakupni nasvet in je vodič do najboljših novosti posamičnih kategorij. Letos že 10. leto zapored so o najboljših novostih posamičnih kategorij odločali slovenski kupci.