Aktualno branje: POSEBEJ PRIPOROČENO

 • 04 Mercator Lumpi bannerji 770x500px

  Prvič mama nagrajuje

  Z ogledom oddaje Prvič mama na msoseska.tv lahko člani Kluba Lumpi sodelujte v nagradnem žrebanju za 3 pakete plenic Pampers Harmonie. Nagradna igra poteka od 6. do 16. 10. 2021.

 • Banner kokos 770x500px

  Kokos in izdelki iz kokosa

  Mimo so časi, ko je bil kokos zgolj okus priljubljenih slaščic; kdo ne pozna Raffaello kroglic, Bounty čokoladice in Rum-Kokosa.

 • Banner Rastlinsko 770x500px

  Kaj pa soja?

  Soja in izdelki iz soje, kot so tofu, miso in tempeh, igrajo prominentno vlogo v mnogih azijskih tradicionalnih kuhinjah. V zadnjem času postajajo vse bolj popularni tudi v državah zahodnega sveta, predvsem v Evropi in ZDA. 

 • Banner hitra prehrana 770x500px

  Kaj pa rastlinski nadomestki mesa?

  Zdi se, da smo trenutno priča pravemu porastu v popularnosti rastlinskih nadomestkov mesa – od t.i. vegapčičev, veganskih klobasic, zrezkov, rastlinski različici »faširanega« mesa, itd.

 • Banner Dom Nagradna Igra 1140x400px 2021 09 30

  Spletna trgovina Mercator nagrajuje

  Nakupujte v Spletni trgovini Mercator in sodelujte v SMS nagradni igri ter se potegujte za lepe nagrade.

 • Banner cokolada 770x500px

  Kaj pa čokolada?

  Čokolada je zagotovo eno izmed najbolj priljubljenih in pomembnih živil v sodobni prehrani. Njen vpliv ni omejen zgolj na naše prehranske izbire, temveč čokolada in njene sestavine - predvsem kakav in sladkor - igrajo tudi pomembno zgodovinsko, družbeno, kulturno in ekonomsko vlogo.

 • Banner prehrana jajca 770x500px

  Kaj pa jajca?

  Jajca so danes vsekakor eno izmed najbolj kontroverznih živil. Včasih se nam zdi, da ima o jajcih skoraj vsak neko svojo zgodbo, ki pa načeloma ne zraste na znanstvenih dokazih, temveč jih “podpirajo” zgolj mnenja in vsebine iz spletnih strani s prakso podajanja nestrokovnih informacij o prehrani.

 • Banner PCT 770x500px

  Varno nakupovanje v Mercatorju

  Mercator ima največje število trgovin v Sloveniji, v katerih za nakupovanje ne potrebujete izpolnjevanja pogoja PCT. Oglejte si seznam večjih centrov, kjer pa je PCT pogoj za vstop.

 • Banner Tibicos 770x500px

  Vodni kefir

  Vodni kefir je nenavadna, toda v zadnjem času vedno bolj znana pijača, ki naj bi bila alternativa »klasičnemu« kefirju za posameznike z izrazito laktozno intoleranco ali tiste, ki se načrtno izogibajo uživanju živil živalskega izvora. Vodni kefir je lahko zanimiv, še posebej kot osvežitev v poletnih mesecih. V članku izveste več o zgodovini, učinkih na zdravje in pripravi tega napitka.

 • Banner Kombuca 770x500px

  Kaj pa kombuča

  Ste že slišali za »neverjetni«, starodavni kitajski eliksir zdravja in večne mladosti? Kombuča mu rečejo.

  Jaz sem, očitno. Sprva me kombuča ni zanimala niti malo, saj sem bil prepričan, da gre za novo v vrsti »superfood« potegavščin. Nerazumljiva cena, visoko-leteče obljube, senzacionalistično poročanje in poveličevanje zdravstvenih učinkov, … že smrdi po »kislem«.