Aktualno branje: POSEBEJ PRIPOROČENO

 • 88 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Kako z otroci ustvariti čarovniško vzdušje kar doma

  Letošnji praznik vseh čarovnic, pajkov in duhcev bomo preživeli kar doma. Ustvarili si bomo pravi domači »halloween« na preprost, otrokom enostaven način, a prav nič manj čaroben.

 • Banner kruh 770x500px4

  Koristni nasveti glede uporabe kruha

  Kruh je eno od osnovnih živil, ki se dnevno znajde na naših jedilnikih. Zaradi vsestranske uporabe ga lahko jemo za zajtrk, malico, kosilo ali večerjo. Kot samostojno jed, sendvič ali kar tako za zraven. Vseeno pa smo pogosto v zagati kako kruh pravilno shranjevati, da bo čim dlje ohranil svojo svežino in kako ga porabiti, ko ni več povsem svež.

 • Banner dieta 770x385px

  Beljakovine v prehrani

  Beseda protein (beljakovina) izhaja iz stare grščine in jo lahko opišemo s sopomenkami primarno, glavno ali vodilno. Že s tem postaja jasno, da vloga beljakovin v prehrani ne more biti zanemarljiva. V tem obsežnem, podrobnem in upam tudi uporabnem članku izveste več o vplivu beljakovin na naš apetit, telesno sestavo, sposobnost obnove telesnih tkiv in seveda tudi na imunski sistem. Jačanje slednjega je v tem obdobju še posebej aktualna tema.

 • Banner kruhi heroji 770x385px 2020 10 r2

  Kjer diši po domačem

  Sosedovi pekarni ima vsak kruh svoj značaj. Vsi kruhi in pekovsko pecivo so narejeni s predanostjo in postreženi po vaših željah. Zato uživajte v Sosedovih žemljah in kajzericahHudem kruhku brez kvasa in poskusite novost, Rustikalni hlebec.

 • 82 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Po poti Orla belorepca - Orlova pot v Kočevski reki

  V Sloveniji imamo kar nekaj posebnih kotičkov, kjer še vedno lahko opazujemo neokrnjeno naravo in njene prebivalce. Eno takih območjih je Kočevsko, kjer živi kar nekaj ogroženih, zavarovanih živalskih vrst, med njimi tudi Orel belorepec, po katerem je dobila ime tematska Orlova pot. 

 • Izdelek brez naslova6

  Sveže pečeno pri vas doma

  Prav poseben občutek nas prevzame, ko si odrežemo kos sveže pečenega, še toplega  kruha.

 • Banner Dr Feelgood 770xx500px tek prehrana

  Prehrana za maraton

  Prehranski del priprav na maratonske športne preizkušnje, za cilje večine, ki niso izrazito tekmovalni, ne bi smel zahtevati pretiranega kompliciranja. S tem v mislih je vendarle smiselno nameniti nekaj pozornosti določenim prehranskim prilagoditvam, posebej v dnevih pred maratonom in na dan maratona, če imamo cilj doseči dober performans ter se istočasno izogniti prebavnim nevšečnostim.

 • 76 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px4

  Ideja za jesenski izlet: Družinsko na Tolminska korita

  Tolminska korita so najnižja in verjetno najlepša vstopna točka v Triglavski narodni park. Krožna pot nas vodi skozi divja korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije.

 • Banner Dr Feelgood 770x500px Potenje

  Miti in resnice o potenju

  Potenje je normalen fiziološki odziv telesa, ki je pospešen v času telesne aktivnosti ali ob višjih okoljskih temperaturah. V članku izveste zakaj je potenje pomembno, kako se znoj razlikuje med posamezniki in v kakšnih situacijah lahko z namernim ter prekomernim potenjem resno ogrozimo svoje življenje.

 • Banner Sport Magnezij 770x500px

  Magnezij in njegova vloga v športu

  Magnezij je »in«. Reklame zanj vidimo v revijah, po televiziji in postaja kar splošno nepogrešljivo dopolnilo, še posebej tistih, ki so športno aktivni. Najdemo ga na policah trgovin v obliki kapsul, šumečih tablet, soli, olja in sprejev.