Nove akcije in ugodnosti

 • Sreda

  21. februar

  HIT DNEVA

  Izbrani izdelki Ariel kar 50 % ugodneje - za samo 9,99 €

  Nakupujte
 • Četrtek

  22. februar

  10-% popust za upokojence

  pri nakupu nad 20 EUR

  Več

  Nov akcijski katalog

  Na katalog
 • Petek

  23. februar

  IZBERITE

  25-% popust na izbrani izdelek ali 10-% popust na celoten nakup

  Več

  VIKEND AKCIJA

  Več
 • Sobota

  24. februar

  IZBERITE

  25-% popust na izbrani izdelek ali 10 %-popust na celoten nakup

  Več

  VIKEND AKCIJA

  Več
 • Nedelja

  25. februar

  Naše trgovine so zaprte

  Nakupujte prek spleta

Želite več vsebin? Prijavite se na naše e-novice.

Prijavite se
 • Ta vikend je izbira vaša

  Kaj je bolje kot ena akcija? Dve akciji! Ta konec tedna, 23. 2. ali 24. 2. 2024, lahko izberete svoj popust: 25 % popusta na izbrani izdelek ali 10 % popusta na celoten nakup v vrednosti nad 30 EUR, ki vključuje tudi izdelke v akciji.

  Več
 • Vikend akcija

  Samo v petek, 23. 2., in v soboto, 24. 2. 2024, vas v Mercatorju čaka posebna vikend akcija.

  Znižali smo ceno banan za kar 33 %. Za ogled ostalih izdelkov kliknite več. 

  Več
 • Akcija za začetek tedna

  Novo v živilskih trgovinah Mercator! Akcija za začetek tedna, ki velja v ponedeljek, 26. 2. in v torek, 27. 2. 2024.

  Za vas smo znižali ceno avokada za kar 22 %! Za ostalo ponudbo kliknite na več.

  Več
 • Nakup živil na obroke

  NE SPREGLEJTE! Zelena in zlata Pika kartica odslej omogočata nakup živil na obroke!

  V vsaki Mercatorjevi živilski trgovini lahko nakup večji od 100 EUR razdelite na obroke, brez obresti ali dodatnih stroškov.

  Oglejte si TV spot.

  Več o obročnem odplačevanju
 • Trajno znižano vsak dan v Mercatorju!

  Sledite oznaki na policah in spoznajte izdelke za vsakodnevno uporabo, ki jih boste odslej kupovali ceneje, po trajno znižani ceni. 

  Več
 • Več se splača

  Z nakupov določenih količin izdelkov se vam v Mercatorju prihranki povrnejo še hitreje. Za še več popustov poiščite na prodajnem mestu izdelke z oznako Več se splača, zmanjšajte vrednost nakupa in prihranite.

  Več
 • Iz naše mesnice

  Pestro ponudbo pakiranega in napakiranega svežega mesa za vsako priložnost najdete v Mercatorjevih mesnicah. Seznam Mercatorjevih mesnic si oglejte tukaj.

  V spletno trgovino
 • Iz naše ribarnice

  Ljubitelji morskih dobrot poiščite v Mercatorjevih ribarnicah pestro ponudbo svežih rib. Seznam Mercatorjevih mesnic si oglejte tukaj.

  V spletno trgovino

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se

Vodnik po nakupih

 • Oznacevalec 600x400px 2023

  Akcija

  Tako so označeni izdelki, katerim smo znižali prodajno ceno. Na cenovki je zapisana, znižana cena, redna cena (RC), ki je prečrtana, odstotek znižanja, ki je obračunan od redne cene (RC) in prejšnjo ceno (PC30), ki je najnižja prodajna cena zadnjih 30 dni ali manj, ki se navaja pri izdelkih, ki so bili predmet znižanja v navedenem obdobju. Navaja se skladno z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in Pravilnikom o načinu označevanja cen blaga, digitalnih vsebin in storitev ter objavi znižanja cene blaga. Nova, znižana, prodajna cena velja za vse kupce, s Pika kartico ali brez Pika kartice.

 • Oznacevalec 600x400px 20232

  Pika akcija

  Tako so označeni izdelki, katerim smo znižali prodajno ceno izključno za imetnike PIKA kartice. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano trenutno veljavo prodajno ceno, in znižano prodajno ceno, ki se obračuna samo za imetnike PIKA kartice (uporabljamo termin S PIKO ), odstotek znižanja, ki je obračunan od trenutno veljavne prodajne cene (uporabljamo termin BREZ PIKE, kar je trenutno veljavna prodajna cena, ki jo plača kupec, ki nima PIKA kartice) in prejšnjo ceno (PC30), ki je najnižja prodajna cena zadnjih 30 dni ali manj, ki se navaja pri izdelkih, ki so bili predmet znižanja v navedenem obdobju. Navaja se skladno z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in Pravilnikom o načinu označevanja cen blaga, digitalnih vsebin in storitev ter objavi znižanja cene blaga.

 • Oznacevalec 600x400px 20234

  Izdelek tedna

  Tako označujemo izdelke pri blagajniškem pultu ali na drugih oddelkih, ki jih prodajalci aktivno ponujajo kupcem po izboru Mercatorja. Izdelki so lahko vključeni v različne prodajno pospeševalne aktivnosti.

 • Oznacevalec 600x400px 20233

  Več se splača

  Tako so označeni izdelki, katerim znižana cena velja izključno ob izpolnitvi pogoja nakupa večje količine izdelkov. Izdelki imajo na cenovki zapisano prodajno ceno za nakup enega kosa blaga in znižano ceno za nakup s pogojem večje količine blaga in odstotek popusta, ki se prizna na celotno količino ob izpolnitvi pogoja. Pogoj števila kosov je zapisan v obliki primer: 2 ALI VEČ = 1 KOS, 3 ALI VEČ = 1 KOS itd.

 • Oznacevalec 600x400px 20235

  Trajno znižano

  Tako so označeni izdelki, katerim znižana cena velja najmanj 3 mesece. Cena izdelka se lahko v tem časovnem obdobju še dodatno zniža ali se v prodajno promocijo vključi dodatne izdelke. Čas v katerem je izdelek naprodaj po znižani ceni, pa se lahko tudi podaljša, a za najmanj 3 mesece. Popusti iz akcije Trajno znižano! se ne seštevajo z ostalimi popusti in kuponi za popust ali akcijami, razen če to ni izrecno opredeljeno. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano prejšnjo ceno, ki je prečrtana, znižano ceno in odstotek znižanja.

 • Oznacevalec 600x400px 20239

  Posebna ponudba

  Tako so označeni izdelki, ki imajo glede na istovrstni izdelek ugodnejšo ceno na enoto mere ali posebna promocijska pakiranja z dodano vrednostjo. Lahko v obliki večje količine ali dodatnega gratis izdelka v pakiranju ali darila ipd. Izdelki so lahko označeni tudi z oznako MAXX na izdelku. Na izdelke vključene v posebno ponudbo ne priznavamo dodatnih popustov in se izključujejo s preostalimi kuponi za popust, razen če ni izrecno opredeljeno drugače. Izdelki imajo na cenovki pred izdelkom zapisano posebna ponudba in prodajno ceno.

 • Oznacevalec 600x400px 20236

  Top akcija

  V Mercatorjevih letakih ponujamo širok izbor izdelkov z znižanimi cenami. Z oznako top akcija želimo izbrane ponudbe še dodatno poudariti in jih izpostaviti kot dobre akcije.

 • Oznacevalec 600x400px 202311

  Izbrano za vas

  Izbrano za vas je oznaka za izdelke, ki so bodisi sezonski, bodisi so ostali po zaključenih promocijah ali jih želi posamezna trgovina dodatno izpostaviti na prodajnem mestu. Oznaka se ne uporablja za znižanja cen izdelkov.

 • Oznacevalec 600x400px 202310

  Moje znamke

  S to oznako označujemo izdelke priznanih blagovnih znamk po izboru Mercatorja.

 • Oznacevalec 600x400px 20237

  Novo

  Tako označujemo izdelke, ki so novost v ponudbi posamezne prodajalne (ni nujno, da gre za nove izdelke na trgu, temveč za nove izdelke na prodajni polici izbrane prodajalne) ali izdelke, ki so novi na trgu (prenovljena embalaža, nov okus, povsem nov izdelek). Izdelek je tako označen največ 90 dni po sistemski uvedbi v asortiman, medtem ko je na polici lahko označen tudi krajši čas (odvisno od logistične poti izdelka do police – prva pojavnost izdelka na polici).

 • Oznacevalec 600x400px 20238

  Bio

  V Mercatorju označujemo s cenovko BIO živilske izdelke, čistila in detergente, katerih proizvajalci so zavezani k zagotavljanju visokih okoljskih ciljev in se za to lahko izkažejo z ustreznim certifikatom, kot so Ecolabel, Eco Garantie, EcoCert Greenlife, Bio čistila (shema Kon-Cert), Nordic Swan Ecolabel. Oznako lahko prejmejo tudi izdelki, drugih certifikatov vendar mora biti to podprto z dokazili, da izdelek lahko nosi oznako bio.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px

  Radi imamo domače

  Tako označujemo slovenske izdelke lokalnih slovenskih pridelovalcev in proizvajalcev.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px2

  Iz Slovenije

  Naj vas srček vodi k ponudbi iz Slovenije. V trgovini boste našli oznake, ki so vam v pomoč pri prepoznavanju naše ponudbe domačih izdelkov. Naj vas srčki vodijo k ponudbi svežega mesa, sadja in zelenjave ter drugih izdelkov.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px4

  Vzrejeno v Sloveniji

  Vzrejeno v Sloveniji se uporablja samo za označitev svežega mesa (perutnina, svinjina in kunčje meso), katerega vse faze od vzreje naprej so izvedene v Sloveniji.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px3

  Rejeno v Sloveniji

  Rejeno v Sloveniji se uporablja samo za označitev svežega mesa teletine in govedine, katerega vse faze od reje naprej so izvedene v Sloveniji.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px7

  Pridelano v Sloveniji

  Pridelano v Sloveniji uporabljamo za označitev svežega sadja in zelenjave, pridelane v Sloveniji, oziroma slovenskega porekla.

 • Oznacevalec RC 600x400px 2023 07

  RC

  RC je okrajšava za termin redna cena, ki je »prodajna cena blaga« ki je veljala pred znižanjem. Je cena za enoto blaga ali določeno količino blaga skupaj z davkom in vsemi drugimi dajatvami. Oznaka RC se uporablja na cenovkah AKCIJA in PIKA AKCIJA.

 • Oznacevalec PC30 600x400px 2023 07

  PC30

  PC30 je najnižja prodajna cena zadnjih 30 dni ali manj, navaja pa se pri izdelkih, ki se jim je v navedenem obdobju cena znižala. Prejšnja cena se navaja skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in Pravilnikom o načinu označevanja cen blaga, digitalnih vsebin in storitev ter objavi znižanja cene blaga. Oznaka se uporablja na cenovkah AKCIJA in PIKA AKCIJA.