Nove akcije in ugodnosti

 • Naj zadiši po čevapčičih

  S Piko vas od 10. do 16. 6. 2021 čaka 20 % popusta na vse čevapčiče: pakirane in sveže pripravljene v naši mesnici. Izbirate lahko od leskovških in sarajevskih do govejih, telečjih, piščančjih, puranjih in klasičnih. Na naših policah imamo tudi nove čevapčiče Mercator Gourmet Premium s še večjim deležem govejega mesa in še boljšo recepturo. Da bo užitek 100 %, si ob njih privoščite še odličen ajvar Mercator in mehke lepinje Don Don.

  Več
 • Gobaste krpe z dekoracijo Pomežik soncu

  Podprite humanitarni program Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) - Pomežik soncu z nakupom naravnih gobastih krp z ekskluzivno dekoracijo Pomežik soncu. Od vsakega prodanega paketa gobastih krb bo organizaciji in izvedbi zdravstvenih letovanj namenjenih 0,15 EUR. Mercator pa bo dodal še 0,10 EUR od vsake prodane gobaste krpe v Mercatorju v juniju 2021.

  Več
 • Kdor s Piko v DZS hiti, pravočasno za šolo poskrbi

  Od 10.6. do 31.7.2021 v poslovalnicah DZS z nakupom učbenikov, delovnih zvezkov in izbranih blagovnih znamk izdelkov za šolo s Pika kartico prejmete do 15% popusta.

  Več
 • Naj zadiši z vašega žara

  Sezona piknikov je tu, naše police pa so bogato založeno z vsem, kar potrebujete za odličen piknik.

  Na aktualne kataloge
 • Iz naše mesnice

  Pestro ponudbo pakiranega in napakiranega svežega mesa za vsako priložnost najdete v Mercatorjevih mesnicah.

  Na seznam mesnic
 • Iz naše ribarnice

  Ljubitelji morskih dobrot poiščite v Mercatorjevih ribarnicah pestro ponudbo svežih rib.

  Na seznam ribarnic
 • Naša Mercator sladolednica

  Sladoled se vedno prileže. V vaših trgovinah vas čaka pestra paleta okusov in vrst sladoleda.  

  Na aktualne kataloge
 • Dajmo otrokom priložnost za učenje

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je ob začetku pandemije ocenilo, da najmanj 700 otrok v Sloveniji nima računalnika. Zato smo se Mercator, Arc-Kranj in GlaxoSmithKline odločili, da bomo v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije prispevali k temu, da čim več otrokom omogočimo računalniško opremljenost in jim tako omogočimo lažje učenje in dostop do informacij. Aktivnost poteka od 1. 6. do 30. 6. 2021.

  Več
 • PRI NAS SE VEČ SPLAČA. S PIKO PA SE ŠE VRAČA.

  V Mercatorju odslej najdete še več ugodnosti. Prihranki se vam povrnejo z zvesto uporabo Pika kartice. Za še več popustov poiščite izdelke z oznako Več se splača ali Pika bonus

  Sledite oznakam na prodajnem mestu, zmanjšajte vrednost nakupa in prihranite.

  Več

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se

Vodnik po nakupih

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px9

  Akcija

  Tako so označeni izdelki z znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in so vključeni v redne, hipermarket, supermarket ali sezonske akcije (izdelki sezonske narave) ter lokalne akcije (ki se izvajajo v eni ali več trgovinah enot). Izdelki, označeni z označevalcem »AKCIJA«, so predstavljeni v aktualnih Mercatorjevih letakih ali drugih javno dostopnih medijih, kjer je navedena tudi veljavnost akcije. Akcije so krajše od enega meseca. Tako označujemo tudi izdelke v kakršni koli posebni pospeševalno - prodajni aktivnosti (ponudbe z dodatnimi izdelki gratis, ponudbe več je ceneje, popusti za blagovne znamke in blagovne skupine izdelkov). Za izdelke, ki imajo znižano ceno, je redna in akcijska cena zapisana na censkem listku pred izdelkom.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px14

  Pika akcija

  Tako označujemo izdelke z bodisi znižano Mercatorjevo redno maloprodajno ceno in se znižanje prizna izključno imetnikom Pika kartice, bodisi izdelke v različnih posebnih pospeševalno- prodajnih aktivnostih za Pika kartico (imetnikom Pika kartice priznamo večkratne pike,dodatne pike, menjavo pik za popust). Z označevalcem so označeni izdelki, ki jih predstavljamo izključno imetnikom Pika kartice, ali pa so objavljeni v Mercatorjevih letakih in javno dostopnih medijih, kjer je navedena tudi veljavnost ugodnosti za izdelke. Na censkem listku pred izdelkom je izpisana redna cena ter cena, ki kupcu pripada ob nakupu s Pika kartico.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px7 1

  Več se splača

  Z akcijsko mehaniko več se splača, označujemo izdelke, pri katerih je za pridobitev določenega popusta, potrebno izpolniti pogoj določene količine. V Mercator katalogih se ob tovrstnih izdelkih zapiše mehanika, pogoj število izdelkov, za pridobitev popusta, ki se nato obračuna na celotno količino. Primer ob zapisu pogoja 3 kos ali več (lahko je 2 kos, 4 kos itd..), se določen odstotek popusta prizna na vse 3 kose oz. tudi na vse nadaljnje, kar je več kot 3. Aktivnost se lahko izvaja tudi samo z oglaševanjem na prodajnem mestu.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px11

  Moje znamke

  S tem označevalcem Moje znamke označujemo izdelke izbranih in priznanih blagovnih znamk, ki so v Mercatorjevih trgovinah in komunikaciji posebej izpostavljeni.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px13 1

  Posebna ponudba

  Tako so označeni izdelki, ki so bodisi novost, bodisi gre za izdelke, ki so podvrženi hitrim spremembam cen, kot so borzni izdelki sadja in zelenjave ter svežega mesa, bodisi izdelki, ki niso bili dovolj časa na polici, da bi jih lahko označili z dvojno ceno, torej redno in znižano ceno. Oznaka se uporablja tudi za izdelke, ki sodijo v posebne tematske skupine, sezonski izdelki ali so del posebne ponudbe za označevanje izdelkov na polici v dogovoru z dobavitelji.

  Izdelki so lahko oglaševani v rednem ali tematskem katalogu ali pa se oznaka uporablja samo na prodajnem mestu.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px8 1

  Znižano

  S takim označevalcem so označeni izdelki, ki imajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, in tisti z ugodno ceno, ki je na dan popisa cen oblikovana kot konkurenčna maloprodajna cena. Cena je oblikovana na osnovi analize cen enakih ali primerljivih izdelkov na področju maloprodaje v Sloveniji. Na polici je znižana cena za te izdelke navedena z novo cena, staro ceno in % znižanja.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px15 1

  Novo

  Tako označujemo izdelke, ki so novost v ponudbi posamezne prodajalne (ni nujno, da gre za nove izdelke na trgu, temveč le za nove izdelke na prodajni polici izbrane prodajalne) ali izdelke, ki so novi na trgu (prenovljena embalaža, nov okus, povsem nov izdelek). Izdelek je tako označen 5 mesecev po sistemski uvedbi v asortiman, medtem ko je na polici lahko označen tudi krajši čas (odvisno od logistične poti izdelka do police - prva pojavnost izdelka na polici).

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px10 1

  Izdelek tedna

  Tako označujemo izdelke pri blagajniškem pultu ali na drugih oddelkih, ki jih prodajalci lahko ponudijo kupcem. Izdelek tedna ima različne značilnosti, običajno pa gre za izdelke z redno maloprodajno ceno, znižano ceno ali za novost na trgu. Izdelek ima običajno redno maloprodajno ceno, ki je izpisana na censkem listku pri blagajni (prostor, kjer so izpostavljeni izdelki).

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px12

  Bio

  V Mercatorju označujemo s cenovko BIO živilske izdelke, čistila in detergente, katerih proizvajalci so zavezani k zagotavljanju visokih okoljskih ciljev in se za to lahko izkažejo z ustreznim certifikatom, kot so Ecolabel, Eco Garantie, EcoCert Greenlife, Bio čistila (shema Kon-Cert), Nordic Swan Ecolabel. Oznako lahko prejmejo tudi izdelki, drugih certifikatov vendar mora biti to podprto z nedvoumnimi dokazili, da artikel ustreza in lahko nosi oznako bio.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px

  Radi imamo domače

  Tako označujemo slovenske izdelke lokalnih slovenskih pridelovalcev in proizvajalcev.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px2

  Iz Slovenije

  Naj vas srček vodi k ponudbi iz Slovenije. V trgovini boste našli oznake,  ki  so  vam  v  pomoč pri prepoznavanju naše ponudbe domačih izdelkov. Naj vas  srčki  vodijo k ponudbi svežega mesa, sadja in zelenjave ter drugih dobrot.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px4

  Vzrejeno v Sloveniji

  Oznako uporabljamo za označitev svežega mesa. Vzrejeno v Sloveniji se uporablja samo za označitev mesa (perutnina, svinjina, kunčje meso), katerega vse faze od vzreje naprej so izvedene v Sloveniji.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px3

  Rejeno v Sloveniji

  Oznako uporabljamo za označitev svežega mesa. Rejeno v Sloveniji - enako kot predhodno, vendar le za teletino in govedino.

 • Banner Vodnik po nakupih Oznake 600x400px7

  Pridelano v Sloveniji

  Pridelano v Sloveniji uporabljamo za označitev svežega sadja in zelenjave, pridelane v Sloveniji, oziroma slovenskega porekla.