Aktualno branje: Pivo

Pivo je že tisočletja ena od bolj priljubljenih pijač pri nas in po svetu. Zadnja leta pivoljubci res prihajajo na svoj račun, saj se dogaja marsikaj zanimivega v pivovarstvu. Preberite si o novostih in trendih, nato pa izberite pravo pivo za vas na naših policah. 

 • Mercator zgodovina piva SEZNAM750 500 nova

  Kratka zgodovina piva

  Zgodba o nastanku piva seže daleč nazaj. O njegovem pomenu priča tudi to, da je veljalo celo za plačilno sredstvo. Spoznajte še več zanimivosti iz zgodovine piva. 

 • Mercator britansko pivo SEZNAM750 500

  Britansko pivo

  Ljubitelji piva zagotovo dobro poznate tudi britanska, ki so priljubljena po vsem svetu. Katerega boste naročili, ko boste obiskali njihove znamenite "pube"?

 • Mercator craft pivo SEZNAM 750 500

  Craft pivo

  Mikro pivovarne imajo do piva skoraj umetniški odnos, s katerim so v svet pivovarstva prinesli svež veter. Spoznajte, kaj je tako posebnega pri craft pivu.

 • Mercator varjenje piva SEZNAM 750 500

  Varjenje domačega piva

  Za varjenje piva doma ne potrebujete veliko sestavin in opreme, saj je precej enostavno. Vas je zamikalo, da si naredite pivo po svojem okusu? 

 • Mercator kraljica piva SEZNAM 750 500

  Kraljica piva

  Malokdo ve o pivu več kot priznana britanska somelierka za pivo Jane Peyton. Preberite si intervju z njo in zagotovo boste izvedeli kaj novega.