Aktualno branje: Vino

Slovenija je vinorodna dežela, zato ima kultura pitja dobrega vina pri nas svojo tradicijo. Nekateri prisegate na žlahtno kapljico lokalnih pridelovalcev, drugi raje spoznavate okuse sveta. Mi pa radi ustrežemo vsem vašim željam in okusom. 

 • Mercator Umetnost pitja vina katalog

  Kultura pitja vina

  Ob trenutkih, ko si privoščimo vrhunsko kapljico in iz omar vzamemo kristalne kozarce, je dobro poznati nekaj osnovnih podatkov o vinu, njegovih značilnostih in postrežbi.

 • marcator avtohtone SEZNAM 750 500

  Katere so avtohtone in udomačene lokalne sorte?

  Veliko vin svetovnega slovesa se zagotovo znajde na vaši vinski polici. Toda, ali poznate tudi slovenske avtohtone in udomačene vinske sorte?

 • Banner Vinograd 770x385px5

  Najboljša avtohtona slovenska vina

  Slovensko vinarstvo je zadnja leta v razcvetu in vedno bolj so cenjene avtohtone slovenske sorte. Na natečaju smo poiskali najboljše med njimi.

 • mercator vinskislovar SEZNAM750 500

  Vinski slovar

  Ali veste, kaj pomeni, ko rečemo, da je vino suho ali pa sveže? Poglejte v naš vinski slovarček, kjer smo na kratko razložili osnovne pojme o vinu.

 • mercator 10mitov SEZNAM750 500

  10 najpogostejših mitov o vinu

  Skoraj vsak, ki občasno spije kozarec vina, o njem nekaj ve in se teh "pravil" tudi drži. Toda, kako vemo, ali naša pravila prava ali gre morda le za mit? Preverite!

 • mercator pridelovalci SEZNAM750 500

  Iščemo najboljše pridelovalce vina

  Najboljši pridelovalci vin iz slovenskih avtohtonih in udomačenih lokalnih sort se s svojimi vini v natečaju potegujejo za laskavi naziv.

 • mercator martin seznam750 500

  Ko svet' Martin iz mošta naredi vin'

  Martinovo je praznik mladega vina, dobre hrane in druženja, ki ga pri nas radi praznujemo. Razkrivamo, kako je praznik nastal in kakšno vlogo je pri tem imel sv. Martin.