Aktualno branje: Meso in ribe

Ljubitelji dobre hrane vedo, kako pomemba je izbira pravega kosa mesa ali ribe. V naših mesnicah in ribarnicah vam ob nakupu strokovno svetujemo, za še več praktičnih informacij, nasvetov za izbiro in idej za pripravo, pa si preberite koristne članke.

 • Banner meso govedina 770x500px

  Spoznajte zorjeno meso

  Vedno več ljubiteljev mesa prisega na najžlahtnejše okuse, ki jih ponuja dobro uležano zorjeno meso. Med zorjenjem, pri katerem naravno navzoči encimi razgrajujejo trdo mišično in vezivno tkivo, postane meso ne le mehkejše, pač pa tudi bolj sočno in polnega okusa.

 • mercator kako izbrati meso750 500

  Kako izbrati pravo meso za žar?

  Je zorjeno meso primerno za žar? Je govedina primernejša od perutnine? Odgovarjamo na vse dileme pri izbiri najboljšega mesa za žar.

 • Mercator zacimbe SEZNAM 720 500

  Začimbe ljubijo meso

  Meso ljubi začimbe. Kaj pa vi? Jih znate uporabljati? Da bodo vaše mesne kulinarične dobrote še boljše, dodajte pravo mero pravih začimb.

 • Mercator zar moska domena SEZNAM 750 500

  Je žar res moška domena?

  Ste vedeli, da sta na 1000 mojstrov le 2 mojstrici žara? Hm, le kakšni razlogi tičijo za tem dejstvom. Preverili smo nekatera dejstva in mite. 

 • mercator postinribe SEZNAM750 500

  Post in ribe

  V postnem času se katoliki in vse več ostalih odpoveduje uživanju mesa. Velja pa, da naj bi v tem času jedli več rib. Pa veste, zakaj?

 • Mercator gojene ribe SEZNAM 750 500

  Gojene ali negojene ribe

  Pri nakupu rib je dobro poznati razliko med gojeno in negojeno ribo. Za nasvet smo prosili dr. Feelgooda, specializiranega strokovnjaka za prehrano.

 • Mercator scitnica SEZNAM 750 500

  Naravna podpora ščitnici

  Dr. Feelgood, specializirani strokovnjak za prehrano, je pripravil nekaj koristnih priporočil, katero hrano je dobro uživati ob težavah s ščitnico.

 • Mercator morske ribe SEZNAM 750 500

  Morske ribe v prehrani

  O pomenu rib v naši prehrani smo se pogovarjali s prof. dr. Marjanom Simčičem, ki je pripravil tudi nekaj koristnih nasvetov v zvezi z uživanjem morskih rib.