Kako izbrati pravo meso za žar?

Katero meso boste izbrali za peko na žaru, je povsem odvisno od vašega okusa in navdiha. Na voljo je namreč ogromno različnih vrst mesa, vsako s svojimi prednostmi. Spoznajte jih, da boste naslednjič v trgovini suvereno izbrali prave kose.

mercator kako izbrati meso324 324

Zorjeno ali ne?

Zorenje je primerno za goveje meso, ki s tem postopkom postane še kakovostnejše. Med zorenjem namreč naravno prisotni encimi razgrajujejo trdo mišično in vezivno tkivo. Meso tako postane ne le mehkejše, pač pa tudi sočnejše in polnejšega okusa.

Postopek zorenja je sicer mogoče opraviti doma, vendar je zadeva precej zamudna in dolgotrajna. Precej bolj praktično je, da uležano oziroma pravilno zorjeno meso kupite v trgovini. Našli ga boste v posebnih komorah za zorenje mesa, ki jih najdete v ljubljanskem Maximarketu in petih Mercatorjevih hipermarketih: Ljubljana Šiška, Ljubljana Šmartinska, Ljubljana Rudnik, Celje in Nova Gorica mesto.

Zorjeno meso je najbolj okusno, ko je pečeno na angleški način, pri čemer središčna temperatura pečenega mesa znaša 60˚ C.

Pri nas najdete slovensko zorjeno meso, marinirano in predpripravljeno meso za takojšnjo peko in praktične minutne zrezke, ki jih lahko spečete izjemno hitro. Meso za žar pa vam lahko pripravimo tudi po naročilu in vam tako prihranimo dragoceni čas.

mercator kako izbrati meso720 500

Govedina, svinjina ali kaj tretjega?

Vse to in še kaj! Za peko na žaru so primerne vse vrste mesa: govedina, teletina, svinjina in piščančje ter puranje meso.

Govedina je zagotovo odličen izbor, ki bo navdušil vse resne ljubitelje mesa. Kaj je lepšega kot ravno prav pečen steak na žaru? Iz mlete govedine lahko pripravite tudi slastne burgerje ali čevapčiče.

Enako velja za svinjino - svinjski kare ali rebra sta priljubljeni izbiri za peko na žaru, kot zanimivo alternativo pa lahko letos poskusite tudi zrezke iz šunke, ki jih na žaru pripravite že v nekaj minutah.

Piščančja prsa, priljubljeni piščančji ražnjiči, perutničke ali bedrca bodo navdušili ljubitelje perutnine in vse tiste, ki prisegajo na nižjo vsebnost maščobe. Enako velja za puranje meso, ki je sicer na žaru pogosto spregledana, a vendar zelo okusna izbira. Perutnino imajo zelo radi tudi otroci, saj je lažje prebavljiva.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se