5 družabnih iger za urjenje pozornosti

V času, ko smo večinoma doma in so zaradi več obveznosti staršev otroci žal (še) več, kot običajno na ekranih, je pomembno, da z različnimi aktivnostmi krepimo njihovo pozornost. To lahko izboljšamo s prosto igro, gibanjem in opazovanjem narave in pripovedovanjem zgodb. Eden od bolj zabavnih načinov za krepitev pozornosti pa je tudi igranje družabnih iger.

Izbor igre lahko prilagodimo starosti otrok, saj naj bi bil otrok osredotočen od 2 do 5 minut, pomnoženo z njegovo starostjo. Torej 3-letnik od približno 5 do 15 minut, od 7-letnika pa že lahko pričakujemo od 15 do 35 minut pozornosti.

Ker bo kmalu čas obdarovanj, ne pozabite, da so družabne igre lepo darilo. Tukaj je nekaj predlogov za naše najljubše.

Dobble ali iskanje parov

dobble

Ena bolj priljubljenih iger, ki jo osvojijo že malčki. Nas spremlja na vsakih počitnicah, saj je zaradi embalaže in možnosti različnih zahtevnosti igranja odlična za krajšanje čakanja na trajekt ali letalo.

Sestavljanke

IMG 0546

Sestavljanke so univerzalna zabava za vse starosti. Od tistih za malčke, ki so sestavljene le iz dveh kosov, prek raznih risanih junakov, do pokrajin in karantenskih izzivov, ko se lotimo 1.000 ali več kosov. Ko boste naslednjič iskali tisti pravi košček, imejte v mislih, da urite tudi svojo pozornost.

Brainbox

brainbox

Priljubljene kocke različnih zahtevnosti in tematik. Cilj igre je, da si pozorno ogledamo sličico, nato pa odgovorimo na izžrebano vprašanje. Zmaga tisti, ki največkrat pravilno odgovori za zastavljeno vprašanje v zahtevanem času.

Miselne igre

miselne igre

Serija iger, ki so primerne za malo starejše otroke in poskrbijo za kratkočasenje med dolgimi vožnjami ali čakanjem na pico.

Jenga

IMG 0035

Igra je preprosta. In tako kot vse najbolj preproste igre, tudi najbolj priljubljena. Zanjo ne potrebujete posebnih spretnosti, morate pa osredotočeno opazovati, kaj se dogaja med premikanjem ploščic.