Zabavne ideje za silvestrovanje z mulci doma

Letos bo verjetno tudi silvestrovanje malenkost drugačno, ampak vseeno želimo otrokom pripraviti prijeten večer, zato je pomembno, da se dobro pripravimo, ne glede nato ali bomo večer preživeli v krogu družine ali silvestrovali s še enim gospodinjstvom.

Program in čas aktivnosti prilagodite starosti vaših otrok. V primeru, da so v vašem gospodinjstvu malčki, predlagamo, da se praznični program prične takoj, ko se zvečeri. Za starejše otroke bo vznemirljivo že samo dejstvo, da bodo lahko pričakali polnoč. Pri nas so navadno do odštevanja zdržali šolski otroci, mlajši pa praviloma zaspijo prej, kljub močni želji, da bi skupaj pričakali novo leto.

1. Izbrana večerja in okrasitev praznične mize

vecerja

Silvestrovo je poseben praznik, zato naj bo posebna tudi večerja. Naj vsak član predlaga svojo najljubšo jed in sladico, ki jo nato s skupnimi močmi pripravite. Tudi če gre za preproste jedi, jim namenite posebno pozornost. Praznično mizo okrasite s pomočjo otrok, ki naj dodajo svoj pridih. Čas večerje prilagodite spalnim navadam vaših otrok.

2. Maraton družabnih iger

druzabne igre

Activity, Enka, Človek ne jezi se Remi, Bingo... vse to uvrstite v vaš družinski maraton družabnih iger. Rezultate lahko seštevate, skupni zmagovalec pa si prisluži posebno nagrado. Mogoče lahko izbere prvi skupni izlet v 2021 ali pa je opravičen gospodinjskih opravil v prvem tednu novega leta. Če ste naveličani obstoječih družabnih iger, je mogoče sedaj pravi čas, da izdelate čisto vašo, družinsko igro?

3. Poseben filmski večer

film

Vsak od članov družine predlaga en praznični film, predloge vržete v košarico in izžrebate zmagovalca. Film poglejte še pred polnočjo.

4. Tekmovanje v karaokah ali plesu

ples

Je vaša družina pevsko ali plesno nadarjena? Ne glede na znanje in sposobnosti lahko organizirate silvestrski plesni ali pevski izziv. Naj vam vaši mulci pokažejo zvezde TikToka in kar pogumno izpilite katerega od plesnih ali pevskih gibov.

5. Večerni sprehod z lučkami po soseski

lampijoncki

Večerni sprehod bo mulcem vlil energijo, da lažje ostanejo pokonci in pričakajo polnoč. Poleg tega pa naj bo sprehod po soseski namenjen občudovanju okrašene okolice. Če živite na deželi, ne pozabite naglavnih svetilk ali pa celo bakel in pričarajte posebno vzdušje. Lahko pa z otroki izdelate doma narejene lampijončke: pobarvate steklen kozarček in v njega položite čajno svečko. Pa ne pozabite, da morate letos biti doma do 21h!

6. Odštevajmo do novega leta

IMG 2060

10 minut pred polnočjo pripravite peneči jabolčni sok (zmešate jabolčni sok + mineralno vodo) ali poseben sadni koktajl. Tik pred polnočjo se lahko pogovorite o željah za leto 2021. Mogoče skupaj sanjarite o tem kam bi šli na morje ali pa o novem družinskem hobiju. 10 sekund pred polnočjo pričnite z odštevanjem in točno ob polnoči skupaj z otroki nazdravite novemu letu.

Naj bo 2021 zdravo in srečno za vas in vaše mulce!