Pripravimo zabavno pustovanje za mulce kar doma

Letošnja pustna rajanja zagotovo ne bodo tako živahna in množična, vendar smo prepričani, da lahko uspešno odženemo zimo tudi od doma. Zato okrasimo bivališče, poskrbimo za pustne dobrote in seveda poskrbimo za najboljšo družinsko masko. Za konec pa lahko prek video klica podoživimo vsaj delček pustnega rajanja in se družimo s prijatelji ali širšo družino kar preko videa.

1. Pisano okrasimo naš dom

IMG 3537

Pust zagotovo hitreje prežene zimo, če je barvit. Uporabite barvni papir, škarje in naredite pisano verigo ali lampijone. Za pisano vzdušje na bolj trajnostni način lahko uporabite tudi liste iz starih revij ali reklamnih letakov. Poglejte na Pinterest ali Google, kako vse lahko okrasite vaš dom za najboljši domači pustni karneval in naj se priprave začnejo.

2. Pripravimo domače pustne dobrote

miske

Najbolj preprosta pustna dobrote, ki jo lahko naredimo doma z otroki so verjetno miške ali flancati. Super recept za domače miške brez glutena in laktoze najdete tukaj https://fb.watch/3vpD3eFC9U/ Domači krofi so po naše za tiste, ki so bolj vešči peke, še posebej, če jih boste polnili z marmelado.

3. Naredimo pustno masko

IMG 3552

Kaj pa, če bi letos pustovala kar cela družina? In bi pripravili skupinsko masko? Če boste v izdelavo maske vključili vse družinske člane, bo zagotovo uspešnica, ki se jo boste kljub okoliščinam spominjali še vrsto let. Mogoče oživite like iz vaše najljubše družinske risanke ali pa izbor enostavno prepustite najmlajšemu otrokom.

4. Pustno rajanje je lahko Zoom zabava

IMG 3553

Vaša zabava bo vsekakor uspešnejša, če se bo zaključila z glasbo in plesom. Lahko organiziramo Zoom zabavo in na njo povabimo babice in dedke. Zagotovo bodo navdušeni nad maškarami, pa tudi če bo to letos preko ekrana. Ali pa se povežite z družinami iz vrtca ali šole in skupaj izvedite virtualno glasovanje za najboljši kostum.