Trener Urban Praprotnik svetuje

Zapis je del projekta: Tek nas druži.

Šport mora biti zabaven in igriv. Če se strinjate s to trditvijo, potem vas bodo navdušili tudi ostali nasveti tekaškega trenerja Urbana Praprotnika. Izkušeni trener strokovno in prijazno predstavlja tek kot zabavno igro, ki jo otroci hitro osvojijo in vzljubijo. Nasvete podaja v kratkih in zanimivih videih, ki bodo staršem pomagali pri motivaciji otrok za miganje v naravi.

Trener Urban Praprotnik izpostavitev

Urban Praprotnik poudarja, da moramo tek otrokom predstaviti z igro in jih tako navdušiti nad tem športom: »Prav je, da se preko staršev veselje in zavedanje o pomenu prijaznega teka predaja tudi najmlajšim. Tu se namreč začnejo delati usodne napake, ki vodijo od tega, da imajo skoraj vsi petletniki tek radi, pri 18 pa jih teče le peščica. Zato je pravi 'trening' teka pri predšolskih otrocih kup zabavnih, včasih malce tekmovalno obarvanih tekaških iger, pri katerih mimogrede veliko pretečejo.«

Video nasvete, ki jih je pripravil, si lahko ogledate spodaj. Opremljeni z znanjem in predlogi pa se nato podajte v naravo in naj vam bo miganje v zabavo.

2. Gibanje

3. Dobra presnova

4. Stik z naravo

5. Družabnost

6. Samospoštovanje

7. Iskanje smisla

9. Nagrajevanje

10. Vzgoja

Nazaj na stran Malega šefa. 

Nazaj