Aktualno branje
-
Domači recepti iz pristnih lokalnih izdelkov
Domači recepti vedno navdušijo še tako zahtevne sladokusce. Če radi preizkušate nove jedi, se lahko podate v kuho z recepti kuharskih mojstrov, s katerimi sodelujemo.
-
Bližje smo si, kot se nam zdi
Vse nas povezujejo zgodbe polne pristnosti in lokalni izdelki Radi imamo domače. V skrbi za dobro, zdravo hrano smo z enotno platformo povezali številne lokalne pri- in predelovalce.
-
Kultura pitja vina
Ob trenutkih, ko si privoščimo vrhunsko kapljico in iz omar vzamemo kristalne kozarce, je dobro poznati nekaj osnovnih podatkov o vinu, njegovih značilnostih in postrežbi.
-
Katere so avtohtone in udomačene lokalne sorte?
Veliko vin svetovnega slovesa se zagotovo znajde na vaši vinski polici. Toda, ali poznate tudi slovenske avtohtone in udomačene vinske sorte?
-
Kratka zgodovina piva
Zgodba o nastanku piva seže daleč nazaj. O njegovem pomenu priča tudi to, da je veljalo celo za plačilno sredstvo. Spoznajte še več zanimivosti iz zgodovine piva.
-
Najboljša avtohtona slovenska vina
Slovensko vinarstvo je zadnja leta v razcvetu in vedno bolj so cenjene avtohtone slovenske sorte. Na natečaju smo poiskali najboljše med njimi.
-
Banane
Banane so hranljiva in priročna malica, ki jo dr. Feelgood priporoča tudi kot prigrizek po treningu. Preverite, ali so boljše zelene ali zrele?
-
Ko telo potrebuje odmor
Razstrupljanje je proces, ki vključuje spremembe načina prehranjevanja in življenja z namenom izločanja toksinov iz telesa.
-
Celiakija
Nekateri pozamezniki imajo trajno preobčutljivost na beljakovino gluten, ki jo najdemo v nekaterih žitih, zato se jim morajo izogibati. Bolezen se imenuje celiakija.
-
100 % ekološko pridelano – kaj je to?
Ne sme nam biti vseeno, kaj jemo. Izbira hrane, ki je ekološko pridelana pozitivno vpliva na nas in na naravo. Dobro za nas in dobro za okolje.