Banane

Banane so tropsko sadje, brez katerega si danes težko predstavljamo vsakdan. Okusna in hranljiva malica je super v različnih oblikah. Imate raje zrele ali zelene?

Mercator banane 324 324
Banner Vedno sveze Feelgood 550x720px6
Ekipa Feelgood redno uživa banane.

Banane so super prigrizek za aktivne – pred, med ali po vadbi. Pri Feelgood jih redno izbiramo kot del malice po treningu poleg porcije sirotkinih beljakovin v prahu.

Med in po aktivnosti – še posebej, če je naporna – telo potrebuje energijo v obliki ogljikovih hidratov. Banane vsebujejo ogljikove hidrate v obliki hitro prebavljivih sladkorjev, ki so telesu na voljo zelo kmalu po užitju.

Če izberemo banano pred treningom, bo dala energijo za trening, če jo pojemo po treningu, nam povrne porabljeno energijo.

Obstaja bistvena razlika med zelenimi in zrelimi bananami. Ene niso boljše od drugih, ampak imajo vsaka svoje koristi.

Zelene banane so vir vlaknin in odpornega škroba, ki lahko koristi prebavi. Šele med zorenjem odporni škrob razpade v sladkor, zato zelene banane vsebujejo manj sladkorja in so posledično manj sladke.

Zrele banane so vir hitro razpoložljive energije v obliki sladkorja. Bolj so zrele (pikčaste in črno-rumene), več odpornega škroba se je spremenilo v sladkor. Zrele banane so bistveno bolj sladke in boljši vir energije za naporno aktivnost.

palacinke z banano in kokosom4

Palačinke z banano in kokosom

Čas je, da se spoprimemo tudi s tem izzivom ter pretvorimo v predstavah mnogih sicer nezdravo razvado, v čisto pravi Feelgood BMV zajtrk ali posladek, ki je lahko brez slabe vesti na jedilniku  veliko pogosteje kot bi si kdo mislil.

Oglejte si recept
700 smoothie s pecenimi bananami in kefirjem5

Smoothie s pečenimi bananami in kefirjem

Zbudite se v bananino jutro in se pocrkljajte s smoothiejem, ki ga je pripravil Sašo Šketa. 

Želim pripraviti smoothie
ovseni muffini 700x400px2

Muffini z banano in rahlimi ovsenimi kosmiči

Želite hitro, okusno in zabavno sladico, ki je lahko tudi zajtrk? Potem so ti muffini odgovor za vas.

Želim pripraviti muffine

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se