• Image

Mi se že pripravljamo na Lumpi tek. Vas zanima, kako potekajo priprave?

V pripravah na tradicionalni jesenski Lumpi tek v okviru Ljubljanskega maratona se je v izbranih vrtcih po Sloveniji že začel program Lumpijeve tekovadbe z Urbanom Praprotnikom.

Na športni delavnici bodo otroci in starši spoznali pomen gibanja za razvoj otroka, se naučili kako, najmlajšim privzgojiti veselje do športa in kakšen je pomen aktivnega preživljanja prostega časa v naravi. Preizkusili se bodo tudi v uporabnih in zabavnih rekreativnih vajah.

Lumpi tekovadba

Za vas in vaše najmlajše smo skupaj s športnim pedagogom Urbanom Praprotnikom pripravili program Tekovadbe, s katerim želimo spodbujati ljubezen do gibanja in širiti zavest o pomenu aktivnega preživljanja prostega časa.

Skupaj s svojim otrokom naredite opisane gibalne vaje, pogovarjajte se o nalogah v tem zvezku, zapišite otrokove misli in občutke. Predvsem pa uživajte skupaj v gibanju.

Urban Praprotnik

Tekaški trener Urban Praprotnik

Urban Praprotnik poudarja, da moramo tek otrokom predstaviti z igro in jih tako navdušiti nad tem športom: »Prav je, da se preko staršev veselje in zavedanje o pomenu prijaznega teka predaja tudi najmlajšim. Tu se namreč začnejo delati usodne napake, ki vodijo od tega, da imajo skoraj vsi petletniki tek radi, pri 18 pa jih teče le peščica. Zato je pravi 'trening' teka pri predšolskih otrocih kup zabavnih, včasih malce tekmovalno obarvanih tekaških iger, pri katerih mimogrede veliko pretečejo.«

Lumpi tekovadba – nasveti

Oglejte si naše druge videonasvete