Aktualno branje: Meso in ribe

Ljubitelji dobre hrane vedo, kako pomemba je izbira pravega kosa mesa ali ribe. V naših mesnicah in ribarnicah vam ob nakupu strokovno svetujemo, za še več praktičnih informacij, nasvetov za izbiro in idej za pripravo, pa si preberite koristne članke.

  • mercator kako izbrati meso750 500

    Kako izbrati pravo meso za žar?

    Je zorjeno meso primerno za žar? Je govedina primernejša od perutnine? Odgovarjamo na vse dileme pri izbiri najboljšega mesa za žar.

  • Mercator zacimbe SEZNAM 720 500

    Začimbe ljubijo meso

    Meso ljubi začimbe. Kaj pa vi? Jih znate uporabljati? Da bodo vaše mesne kulinarične dobrote še boljše, dodajte pravo mero pravih začimb.

  • Mercator zar moska domena SEZNAM 750 500

    Je žar res moška domena?

    Ste vedeli, da sta na 1000 mojstrov le 2 mojstrici žara? Hm, le kakšni razlogi tičijo za tem dejstvom. Preverili smo nekatera dejstva in mite. 

  • Mercator nasveti za zar SEZNAM 750 500

    Šest žar nasvetov

    Na kaj ne smete pozabiti, da bo na pikniku res slastno zadišalo. Preberite nasvete, ki vam bodo pomagali, da se bo o vašem pikniku še dolgo govorilo.

  • Mercator gojene ribe SEZNAM 750 500

    Gojene ali negojene ribe

    Pri nakupu rib je dobro poznati razliko med gojeno in negojeno ribo. Za nasvet smo prosili dr. Feelgooda, specializiranega strokovnjaka za prehrano.

  • Mercator scitnica SEZNAM 750 500

    Naravna podpora ščitnici

    Dr. Feelgood, specializirani strokovnjak za prehrano, je pripravil nekaj koristnih priporočil, katero hrano je dobro uživati ob težavah s ščitnico.

  • Mercator morske ribe SEZNAM 750 500

    Morske ribe v prehrani

    O pomenu rib v naši prehrani smo se pogovarjali s prof. dr. Marjanom Simčičem, ki je pripravil tudi nekaj koristnih nasvetov v zvezi z uživanjem morskih rib.

     

  • Mercator mesarji SEZNAM 750 500

    Nasveti naših mesarjev

    Dober mesar in sveže založena mesnica je dragocenost vsake trgovine. Kar povprašajte za nasvet naše mesarje, ki vam bodo svetovali prijazno in strokovno.