Europa Donna

  • Image

Ustavi se in naredi nekaj zase

V trgovinski dejavnosti se zaradi specifičnosti dela pretežno zaposlujejo ženske. V Mercatorju, kot največjem zaposlovalcev v Sloveniji, je zaposlenih kar 7.296 žensk oz. 77,3 % vseh zaposlenih. Ker želimo, da se tudi one ustavijo in naredijo nekaj zase, smo v drugem delu aktivnosti Ustavi se namenili pozornost ozaveščanju o raku dojke.

Zbrali smo 2.122 všečkov za Europa Donno

V drugem delu akcije Ustavi.se smo od 24. 8. do 29. 9. 2017 skupaj z vami podprli slovensko združenje Europa Donna - združenje za boj proti raku dojk, ki si že 20 let prizadeva, da bi vse ženske, ki zbolijo za to boleznijo dobile takojšnje in učinkovito zdravljenje, celostno podporo in rehabilitacijo ter da v teh težkih trenutkih ne ostanejo same.

Z všečkanjem našo FB-stran smo skupaj zbrali 2.122 všečkov oz. 2.122 minut, ki jih bomo namenili za zdravje naših zaposlenih.

Mercator 1100x240 Ustavi Se Europa Donna

Zbrane všečke oz. minute za zdravje smo namenili za:

  • organizacijo predavanj o ozaveščanju sodelavk in sodelavcev o raku dojk ter izmenjavi izkušenj tistih, ki so se s takšno diagnozo že spopadli,
  • podporo vseslovenske akcije Rožnate pletenine 2017, s katero preko ustvarjalnosti Europa Donna nagovarja javnost o pomenu osveščanja o raku dojk, preventive in zdravega načina življenja. Cilj akcije je oviti vsaj eno drevo v vseh občinah po Sloveniji v času Rožnatega oktobra do leta 2020.

Ustavi se! Pridruži se nam, podari svojo minuto in deli zgodbo naprej!

Kaj so nam o Europa Donni ter tem kako se ustaviti povedali predsednica združenja Tanja Španić in častna predsednica društva Mojca Senčar ter ostale članice društva?