Povejte z okusom

Včasih se zdi, da je dobro pripravljena jed večja nagrada za kuharja kot za tistega, ki mu je namenjena. Že sama kuharija je lahko terapija. Utapljamo se v vonjavah in okusih. V lepih strukturah in barvah, ki se ovijajo okrog nas.

Listamo po porumenelih straneh babičine kuharice ali z beležko na kolenih spremljamo kuharske oddaje na televiziji.

Shranjujemo povezave do receptov na spletnih straneh in sledimo priljubljenim kuharjem na družbenih omrežjih.

Vse z mislijo, kako bomo jedi pripravili sami. 

Za svoje najljubše jedce. Družino in prijatelje.

Kajti ni lepše nagrade od zadovoljnih obrazov, ki s kruhom pomažejo še zadnjo kapljo omake. Kapljo, v kateri je skrita naša ljubezen do njih.

Peter Kovač, chef restavracije Maxim

Peter Kopac

Chefovsko mesto v restavraciji Maxim je nasledil od legendarnega slovenskega chefa Andreja Kuharja.

Sam prisega na tradicionalno francosko kuhinjo, v kateri je veliko masla, smetane, jušnih osnov in omak. Pri kuhanju uporablja sestavine najvišje kakovosti, iz katerih lahko izvabi najbolj iskrene okuse. Prisega na slovenske, lokalne sestavine, kjer je to le mogoče, in odkrito priznava, da so najboljša račja jetra iz Francije, najboljše rdeče kozice pa iz Italije.

Tudi njegova starša sta imela gostilno, zato ga na kuhinjo vežejo najlepši spomini.

Z nami bo delil šest receptov in razkril, zakaj se je odločil ravno zanje.

Budl

HVALA, MAMA – »BUDL«

Ob mrzlih zimskih dneh se večkrat spomnim, kako me je mama učila pripravljati budl. Strogo je nadzorovala, da so bile vse kocke kruha enako velike, in se glasno nasmejala, kadar sem pojedel preveč hrena in nehote spustil solzo ali dve.

Na recept
Kruhki z lososom

PELJI ME NA PIKNIK – LOSOS

Rad imam sprehode v naravo, pogled na tiho reko pa me pomiri po vsem živžavu v kuhinji. Včasih je lahko tak sprehod tudi dober izgovor za romantični piknik v dvoje, na katerem kruhki z dimljenim losom preprosto ne smejo manjkati.

Na recept
Potica

IZ RODA V ROD – POTICA

Moja babica je kraljica potic. Njena potica najbolj diši in ima najboljši okus. Najbrž sem po njej podedoval ljubezen do tradicije, zato skrbno varujem njen recept za potico in ga bom tudi jaz predal svojim naslednikom.

Na recept
file 770x400

SPET SMO SKUPAJ – WELLINGTON

Zaradi narave dela sem veliko odsoten. In kako bolje kot z odličnim wellingtonskim filejem, v katerem so združene številne tehnike in najboljše sestavine, pokazati družinskim članom, da jih pogrešam in da se zavedam, da jih včasih postavljam na stranski tir?

Na recept
Rizota

POMLADNO TE RAZVAJAM – RIŽOTA

Kremna rižota je tista jed, ki nas poboža od znotraj. V njej so združene najboljše sestavine in dolgo mešanje s kuhalnico. Včasih je treba razvajati tudi – sebe!

Na recept
Tortica

NAJSLAJŠA TI – TORTICA

Včasih so sladice, ki s svojim videzom požanjejo največ občudovanja, zelo preproste za pripravo. Enako je z ljudmi. Ponosno nosim svoj naziv chef restavracije Maxim, a v sebi ostajam preprost in skromen fant iz Doba.

Na recept

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se