S 1. februarjem še boljša. Prenovljena. Pika.

S 1. 2. 2024 vstopamo v prenovljeni sistem nagrajevanja imetnikov Mercatorjeve Pika kartice, pripravljen v skladu s svetovnimi trendi in glede na najnovejše raziskave Mercatorjevih kupcev.

Unovči. Zbiraj. Prenesi. Prihrani. Pika.

ŠE HITREJE DO PRIHRANKOV

Skrajšali smo obdobje zbiranja in unovčenja pik s 6 mesecev na vsake 3 mesece:

 • 1. bonitetno obdobje: od 1. februarja do 30. aprila;
 • 2. bonitetno obdobje: od 1. maja do 31. julija;
 • 3. bonitetno obdobje: od 1. avgusta do 31. oktobra ter
 • 4. bonitetno obdobje: od 1. novembra do 31. januarja. 

VREDNOST PRIHRANKA GLEDE NA ŠTEVILO ZBRANIH PIK: 

Število zbranih pik Vrednost prihranka v EUR
600 20
1200 40
1800 100
2400 120
3000 140
3600 200

NOVI NAČINI OSVAJANJA PIK

Do dodatnih pik Z MOBILNO APLIKACIJO!

MESEČNE IZZIVE, ki prinašajo dodatne pike, aktivirate v aplikaciji MOJ M:

 • Februarja v živilskih prodajalnah Mercator opravite 5 nakupov in osvojite 50 dodatnih pik.
 • Februarja in marca v prodajalnah M Tehnike z nakupi v skupni vrednosti 200 EUR pridobite dodatnih 40 pik.

Banner Moj M 1200x490px2021 08 26

                                                                       Za prenos aplikacije Moj M kliknite na App Store!          Za prenos aplikacije Moj M kliknite na Google Play!           

NAJVEČ UGODNOSTI IN POPUSTOV

Ostajajo vaše najljubše ugodnosti in jih DODAJAMO ŠE VEČ!

 • 1 € = 1 pika,
 • Pika akcija s takojšnjim prihrankom,
 • 25 % na izbrani izdelek,
 • 10 % nad 30 €, ki velja tudi na akcije,
 • 10 % nad 20 € za upokojence,
 • dvojne in trojne pike,
 • nakupi na odlog in obroke s plačilno Piko,
 • pike za nakupe pri M Tehniki, Intersportu, DZS, Kompasu in drugih partnerjih,
 • dodatno znižane redne cene in projekt Trajno znižano ter
 • družinska Pika za skupno zbiranje pik.

KMALU MOJA IZBIRA:

V aplikaciji MOJ M izberite 10 izdelkov in jih več mesecev kupujte po vsaj 20 % nižji ceni.

Prenesite aplikacijo MOJ M, povežite svojo Pika kartico, od 1. 2. 2024 aktivirajte izziv in TAKOJ OSVOJITE 100 DODATNIH PIK. Velja tudi za obstoječe uporabnike!

Banner Pika Prihranki ugodnosti 1920x1370px

ŠE BOLJŠA. PIKA.

NAJPOGOSTEJŠA VPRAŠANJA IN ODGOVORI

1. Kaj so novosti prenovljene Pike?
S 1. 2. 2024 vstopamo v prenovljeni sistem nagrajevanja imetnikov Mercatorjeve Pika kartice, pripravljen v skladu s svetovnimi trendi in glede na najnovejše raziskave Mercatorjevih kupcev. Upoštevali smo vaše želje po hitrejšem prihranku in povečali število Pika ugodnosti, hkrati pa omogočili, da imate s Piko vse omenjene ugodnosti na dlani, na vašem pametnem telefonu.

Ključne spremembe so:

 • hitreje do bonitete: skrajšanje bonitetnega obdobja na 3 mesece in prilagoditev lestvice (600 pik = 20 € in 1800 pik = 100 €),
 • več pik s prenovljeno mobilno aplikacijo: izzivi za dodatne pike v aplikaciji Moj M,
 • še več ugodnosti: nova aktivnost Moja izbira v aplikaciji Moj M (prihaja kmalu).

2. Sem uporabnik aplikacije Moj M. Ali mi ta poslej nudi kaj več?
Da, na aplikaciji Moj M lahko aktivirate izzive in pridobite dodatne pike. Hkrati boste imeli na voljo dodatne kupone. Imeli boste možnost aktivirati tudi ugodnosti oz. kupone, ki bodo na blagajni delovali avtomatsko. Če kartice še nimate, lahko modro kartico naročite kar prek aplikacije Moj M.

3. Ali se spreminjajo tudi obstoječe ugodnosti?
Vse vaše najljubše Pika ugodnosti ostajajo, dodajamo pa jih še več. Poleg vikend kupona prihaja kmalu še nova aktivnost Moja izbira, kjer lahko izberete in aktivirate izdelke, in jih nato avtomatsko s popustom kupujete daljše obdobje. Z opravljenimi izzivi v aplikaciji Moj M pa lahko osvojite dodatne pike in s tem povečate svoj prihranek. Ostaja tudi način podeljevanja pik, 1€ = 1 pika.

Pika ostaja edina plačilno-kreditna kartica na trgu brez stroškov rednega poslovanja. Še naprej omogočamo zbiranje in unovčevanje pik pri mreži Pika partnerjev.

4. Zakaj ste skrajšali bonitetno obdobje? Kaj to pomeni zame kot kupca?
Poslušali smo vas, naše kupce, ki ste nam povedali, da si do prihrankov želite priti hitreje. Zato smo obstoječima dvema (2) bonitetnima obdobjema, dodali še dve (2) vmesni. Tako boste prihranke koristili prej, namesto po šestih, sedaj že po 3 mesecih. Zadnji meseci bonitetnih obdobij bodo odslej: januar, april (novo), julij, oktober (novo). In brez skrbi, prva nova bonitetna obdobja vas bo prijazno osebje na blagajnah opozarjalo na unovčenje vaših pik.

5. Kako delujejo izzivi?
V aplikaciji Moj M lahko sedaj nabirate dodatne pike, in sicer z opravljanjem zanimivih izzivov, ki vas čakajo vsak mesec. Izziv preprosto aktivirate in odtlej se vklopi števec, ki spremlja doseganje cilja. Ko izziv opravite, na primer opravite 5 nakupov v različnih dneh v Mercatorju, se vam avtomatsko pripišejo dodatne pike. Več pik pa pomeni višji prihranek!

V kolikor imate dodatne kartice znotraj enega Pika računa, izziv aktivira katera koli kartica, ki prva izvede aktivacijo. Števec pa odtlej spremlja nakupe vseh kartic računa.

6. Kako deluje Moja izbira?
Aktivnost Moja izbira vam omogoča, da si sami izberete svoje ugodnosti. Znotraj mobilne aplikacije Moj M poiščite vnaprej pripravljen seznam izdelkov, vse, ki jih aktivirate, boste nato več mesecev kupovali ceneje, ob vsakem nakupu. Popust se obračuna avtomatsko, ob predložitvi Pika kartice. V primeru dodatnih Pika kartic, si vsaka lahko izbere svoj nabor izdelkov.

7. Zakaj ni več najnižjega praga lestvice?
S skrajšanjem obdobja, smo prilagodili tudi lestvico. Sedaj hitreje pridete do višje bonitete, na primer za 600 pik prejmete 20 € bonitete (prej 1000 pik za 20 €). Prek aplikacije Moj M in z vsemi dodatnimi aktivnostmi, boste kupci hitreje unovčili boniteto in si omogočili še višje prihranke.

8. Zakaj je vse na aplikaciji? Kaj, če je nimam?
Tudi vnaprej boste lahko uporabljali le fizično Pika kartico. Aplikacija vam prinese dodatne pike, ugodnosti in popuste.
Pika kartica je vedno sledila svetovnim trendom, saj je prvi lojalnostni program v Sloveniji, edini omogočamo plačilno-kreditno kartico brez stroškov rednega poslovanja, prvi smo lansirali spletno trgovino, sprotno skeniranje izdelkov M Sken mobile in še in še. Tudi vnaprej si želimo ostati pionir na področju nagrajevanja kupcev in prav Pika na telefonu je tista, ki jo imate kupci lahko vedno s seboj, na dlani. V kolikor aplikacije še nimate nameščene, vas vabimo, da si jo prenesete. Za pomoč nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 20 80, kjer vas bomo vodili skozi proces namestitve na vaš pametni telefon.

9. Kaj ostane enako zame kot imetnika Pika kartice?
Imetniki Pika kartice dobite več: Pika cene, Pika kuponi s popusti in pripis pik so ugodnosti zgolj za kupce s Pika kartico, tudi pri partnerjih. Poslovanje s Pika kartico je še vedno brezplačno. Še vedno pa ostane tudi zbiranje pik 1 € = 1 pika, s plačilno kartico tudi nakup na odlog in na obroke. Imetniki zelene in zlate plačilno-kreditne kartice imate lahko dodatne kartice (za pooblaščeno osebo ali družinsko kartico), kjer skupaj zbirate pike.

10. Klub Lumpi – ali se s prenovo Pike spremenijo tudi ugodnosti Kluba Lumpi?
Klub Lumpi ostaja, glede na želje članov Lumpi kluba smo dodali možnost dvojnih pik na celoten otroški svet in BIO sadje in zelenjavo. Pike se bodo podeljevale na iste izdelke, na katere so se do sedaj podeljevale Lumpi točke.