Društvo OnkoMan

  • Image

Namen zbiranja sredstev

V društvu OnkoMan smo se odločili, da z Združenjem urologov Slovenije in podjetjem Mercator stopimo skupaj ter naredimo vseslovensko akcijo zbiranja sredstev, ki nam bo omogočila nakup simulatorja za še bolj kvalitetno endoskopsko zdravljenje bolnikov z benignim povečanjem prostate in tumorji sečnega mehurja.

 V Sloveniji za benigno hiperplazijo prostate po 55. letu starosti zboli vsak tretji moški, po 80. letu starosti pa vsak deveti od desetih. Za rakom sečnega mehurja v Sloveniji  letno zboli približno 350 Slovencev. Številke so zaskrbljujoče, zavedati pa se je potrebno, da bodo s staranjem prebivalstva še naraščale.

Benigna hiperplazija prostate in rak sečnega mehurja človeka ne prizadane samo telesno, ampak tudi psihično. Zato je še posebej pomembno, da imamo v Sloveniji najboljše in najbolj usposobljene strokovnjake, ki nam bodo pomagali k ozdravitvi. Z namenom zmanjšanja medoperativnih  zapletov (manjša izguba krvi, manj perforacij sečnega mehurja itd.) ter hitrejšega odpusta v domačo oskrbo, želimo tudi v Sloveniji imeti simulator za izobraževanje zdravnikov. Simulator je transporten in tako  namenjen vsem slovenskim bolnišnicah za simulacijo zdravljenja bolnikov in bolnic.

Za izvedbo in uresničitev našega vseslovenskega projekta se na vas obračamo za podporo pri zbiranju sredstev. Predvideni stroški nakupa simulatorja VIRTA MED URO S z vključenim DDV-jem so 120.000 EUR. Projekt podpirajo tako Združenje urologov Slovenije kot obe univerzitetni bolnišnici v Sloveniji.

Vljudno vas prosimo, da namenjena sredstva nakažete na naš poslovni račun:

Društvo OnkoMan

Ajdovčina 1

1000 Ljubljana

Davčna št.: 20655240

NLB SI56 0222 2026 2126 840, s pripisom SIMULATOR

Del vrednosti od vsakega nakupa izdelkov blagovnih znamk ORAL BGILETTEOLD SPICE in Head&Shoulders bomo med 14. 08. in 06. 09. namenili Društvu Onkoman za nakup urološkega simulatorja.

NE IGNORIRAJ, PODPIRAJ!

Banner ustavi se 550x720px 4

Banner ustavi se 550x720px 2

Banner ustavi se 550x720px 3

Banner ustavi se 550x720px 1

Banner ustavi se 550x720px 6

  

 

Predstavitev Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan

Tipičnega mošega najlažje opiše beseda RAK. Trden oklep in mehka notranjost. Prav tak je tudi naš značaj. Zunanji dejavniki nam nič ne morejo, dokler so v naši bližini družina in prijatelji. Ko pa ostanemo sami, pa se zavemo svojega strahu, svojih zmot in mehkobe. A le ko smo sami.  In prav ta mehka notranjost nam ne da poguma, da se opravičimo, da priznamo svoje napake, kaj šele, da bi stopili do zdravnika. Trdna lupina nam naredi zgolj to, da zamudimo. Zamudimo življenje.

Zato smo ustanovili društvo OnkoMan, ki bo pomagal skrhati moško lupino. Da bomo bolj ljubeči in odprti, da bomo spregovorili, da se bomo zavedli svoje odgovornosti in napak, ter kvalitetno in zdravo živeli.

Moški obolevamo pogosteje kot ženske in tudi umiramo pogosteje kot ženske. Tudi odzivni smo slabše, saj rezultati presejalnih programov (SVIT) kažejo slabšo odzivnost moških v primerjavi z ženskami. In ravno zato je nastalo naše društvo. Da ozavestimo slovenske moške in njihove bižnje, in da smo tukaj za vse tiste, ki so ravnokar stopili v naše čevlje.

banner Onkoman 1400x916px logotipi

To je osnovno poslanstvo našega Slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ustanovljenega konec leta 2016 v Ljubljani. Smo prvo društvo v Sloveniji, ki je prvenstveno namenjeno moškim. To pa ne pomeni, da so člani lahko »samo« moški, ampak tudi družinski člani, prijatelji, strokovnjaki z različnih področij, ter vsi ljudje dobre volje, ki so pripravljeni pomagati.

Medicina danes vse bolj napreduje, zato smo dnevno soočeni z novostmi, ki jih težko dohajamo. V društvu se zavedamo, da moramo v korak s časom, zato bomo ozaveščali na drugačen, bolj provokativni način, ki bo moške in Slovence nasploh premaknil v njihovem razmišljanju.