Kolesarji, smetarji

  • Image

Očistimo naravo in pomagajmo zbrati sredstva za terapije za Anžeta

Ste že začeli kolesarsko sezono?

Ste ob cestah videli koliko pločevink, plastenk in drugih smeti se je nabralo preko zime, kaj vse je pokukalo iz zemlje, ko se je umaknil sneg? Žal niso samo zvončki in žafrani. Matej Špehar se je pred dobrima dvema tednoma vozil s kolesom po eni izmed slovenskih regionalnih cest, kjer je opazil ogromno smeti ob cesti in na koncu vožnje ugotovil, da jih je nabral za cel nahrbtnik.

In je padla ideja - kaj če se spravimo na kolo, očistimo okolico in nabrane smeti "prodamo" pokroviteljem? Skupaj s Pivovarno Union smo bili takoj za - za vsako nabrano smet bomo v sklad donirali 10 centov, celoten izkupiček od nabranih smeti pa gre za malega junaka, 4 letnega Anžeta, ki mu celebralna paraliza preprečuje, da bi shodil. Denar bo namenjen za drage fizioterapije.

Če se akcije ne morete udeležiti na kolesu, vseeno lahko pomagate - pošljite sms Kolesarji5 na številko 1919, s to prijazno gesto donirate 5 evrov za Anžeta. Veliko bo pomagalo tudi, če pošljite vabila vašim kolesarskim prijateljem - več nas bo, več smeti bomo zbrali, bolj bo čista narava in več denarja se bo zbralo za Anžetove fizioterapije.

Opravljeno bo dvojno dobro delo - očiščena narava in veselje na Anžetovem obrazu.

Zbiramo za Anžeta <3

Anžetove resne težave zaradi cerebralne paralize so se pokazale že pri šestih mescih, pri devetih mesecih pa ni mogel več normalno stegovati rok in nog.

Hvala
Zaradi premalo fizioterapije mu je šlo vse slabše, zato sta ga prizadevna starša začela voziti na dodatne samoplačniške fizioterapije, ki dajejo vidne rezultate, fizioterapevtka pa je starša tudi naučila, kako z otrokom vaditi vsak dan.

Projekt KOLESARJI SMETARJI želi ob pričetku kolesarske sezone očistiti slovenske ceste in hkrati zbrati denar za dober namen.

Štiriletni Anže potrebuje dodatne fizioterapije

Starša si najbolj želita, da bi Anže lahko nekoč sam hodil, vendar poleg ene ure logopeda ter ene delovne terapije na teden, ki jo plača zdravstvena zavarovalnica, potrebuje še veliko samoplačniških fizioterapij.

10 centov za vsako zbrano smet

Sponzorja akcije sta Mercator in Pivovarna Union, ki bosta poleg denarnega prispevka priskrbela še Radler grenivko, za žejne kolesarje, ki se bodo med potjo lahko odžejali kar iz kultnega Beer Bullija in odlične Minute sendviče za vse udeležence.

Pomagajmo mu!

Letos ga čaka zahtevna operacija in nato dolgo okrevanje s terapijami, ki so večinoma samoplačniške. Zato Anže potrebuje našo pomoč.

Pridruži se akciji #KolesarjiSmetarji in pomagaj Anžetu tudi ti.

Pridruži se dobrodelni akciji!