Kdor živi z žarom, živi dobro

  • Image

Na žaru. Poletje je tukaj!

Čas je, da ponovno zakurite žar in se predate novim gurmanskim podvigom.

Ne glede na to, kako izkušeni in spretni ste v rokovanju domačega žara, na naslednjih straneh smo vam pripravili vrsto praktičnih nasvetov in dobrodošlih idej, ki vam bodo pomagale, da boste to sezono navdušili s popolno pečenimi in slastnimi jedmi.

Vrhunski žar mojster lahko namreč postane prav vsak!

Peka na žaru je čudovit in v resnici precej preprost način priprave hrane, ki poleg tega spodbuja tudi druženje pod vedrim nebom in zagotavlja pester jedilnik. Na žaru lahko namreč pripravljate ne le meso in ribe, pač pa tudi zelenjavo in sadje ter s tem zadovoljite najrazličnejše okuse in želje prisotnih jedcev. V kolikor do rokovanja z žarom čutite nekaj strahospoštovanja, kar brez skrbi, slednje je povsem odveč.

Z nekaj praktičnimi nasveti,

boste brez težav hitro postali izvrsten mojster, le začeti morate počasi.

Preden začnete brskati po receptih, najprej 'odkljukajte' osnove, saj bodo te poskrbele,

da bodo vaši podvigi v družbi žara prijetna izkušnja brez stresa.