Kako izbrati pravo meso?

  • Image

Kako izbrati pravo meso?

Kakšno meso boste izbrali za peko na žaru je povsem odvisno od vašega okusa in navdiha.

Izbira je res pestra, zato se nikar ne zadovoljite z najbolj očitnim izborom. Bodite avanturistični in letos vsakič ko zakurite žar poskusite nekaj novega!

Zorjeno ali ne?

Med tem ko svetlo meso kot sta denimo perutnina in svinjina ni potrebno zoriti, je zorjena goveje meso dejansko precej bolj kakovostno.

Med zorenjem, pri katerem naravno prisotni encimi razgrajujejo trdo mišično in vezivno tkivo, meso namreč postane ne le mehkejše, pač pa tudi bolj sočno in polnega okusa.

Postopek zorenja je sicer mogoče opraviti doma, vendar je zadeva precej zamudna in dolgotrajna, zato je precej bolj praktično, da uležano oziroma zorjeno meso kupite v trgovini. Našli ga boste v posebnih komorah za zorjenje mesa, ki jih v Mercatorju najdete v petih himpermarketih in sicer

  • Ljubljana Šiška,
  • Ljubljana Šmartinska,
  • Ljubljana Rudnik, Celje in
  • Nova Gorica mesto.

In ne pozabite zorjeno meso je najbolj okusno pečeno na angleški način, pri čemer središčna temperatura pečenega mesa znaša 60 C.

Govedina, svinjina ali kaj tretjega?

Za peko na žaru je primerna tako govedina, teletina kot tudi svinjina in piščančje ter puranje meso.

Banner Zar 1400x916px pravo meso

Kaj boste izbrali je odvisno predvsem od vašega okusa.

  • Govedina je zagotovo odličen izbor, ki bo navdušil vse resne ljubitelje mesa, saj lahko odličen steak pripravite iz tako rekoč katerega koli dela govedine, med tem ko lahko iz mlete govedine pripravite tudi slastne burgerje ali čevapčiče.
  • Enako velja za svinjino - svinjski kare ali rebra so očitna izbira za peko na žaru, kot zanimivo alternativo pa lahko letos poskusite tudi zrezke iz šunke, ki jih na žaru pripravite že v nekaj minutah.
  • Piščančja prsa, večno modni piščančji ražnjiči, perutničke ali bedrca, bodo navdušili ljubitelje perutnine in vse tiste, ki prisegajo na nižjo vsebnost maščobe, enako velja za puranje meso, ki je sicer na žaru pogosto spregledana, a vendar zelo okusna izbira.

Domače ali tuje?

V Mercatorjevih mesnicah nenehno skrbimo za ponudbo preverjeno kakovostnega mesa ter zagotavljamo veliko izbiro domačega kot tudi najkakovostnejšega mesa onkraj naših meja.

Pri nas najdete slovensko zorjeno meso, marinirano in predpripravljeno meso za takojšnjo peko, minutne zrezke,

ki jih lahko spečete izjemno hitro, meso za žar pa vam lahko pripravimo tudi po naročilu in vam tako prihranimo dragoceni čas.

V Mercatorju najboljše z vsega sveta

  • CELJSKE MESNINE - Bogate izkušnje in naložba v znanje Celjskim mesninam omogočajo uspešno ohranjanje tradicije ‘zdežele’. Okus domačnosti je njihove izdelke naredil nepogrešljive pri tradicionalnih gurmanskih užitkih slovenske kulinarične zakladnice. Priporočamo: dobro uležan ARGENTINO STEAK, Z’DEŽELE IK in slastna rebrca za žar GRILL RIBS Z’DEŽELE. [Preverite ponudbo!]
  • MESAR ANTON IZ KAMNIKA - Anton izvira iz bogate zapuščine kamniške mesarske obrti s skoraj 700-letno tradicijo. S predanostjo prenašajo zapuščino preteklih generacij ter ohranjajo vzrejo slovenskih prašičev. Priporočamo: Antonovo SVINJSKO
    RIBICO ZA ŽAR slovenskega porekla in brez E-jev ter zorjeni mladi hrbet brez kosti MERCATOR PREMIUM. [Preverite ponudbo!]
  • PIK VRBOVEC PLUS - Sveže pakirano meso PIK prihaja iz več kot 100 hrvaških farm. Družbeno odgovorno podjetje spodbuja razvoj hrvaških vasi in pri tem namenja posebno pozornost dobrobiti živali ter zaščiti in ohranjanju okolja. Priporočamo: V zeliščih marinirane SVINJSKE KARE ZREZKE, GOVEJI STRIPLOIN in RIBEYE STEJK. [Preverite ponudbo!]
  • DAWN MEATS - Irski proizvajalec kakovostnega govejega mesa se ponaša z zorjeno in selektivno izbrano govedino pasme črni angus (black angus), ki osvaja s svojim značilnim in edinstvenim okusom. Priporočamo: ZORJENO BRŽOLO V KOSU (Ribeye, matured Black Angus beef) in ZORJENA LEDJA V KOSU (Striploin, matured Black Angus beef). [Preverite ponudbo!]
  • FIN TUN - Podjetje Fin Tun slovenskemu trgu ponuja najboljše delikatese s celega sveta, med drugim meso prestižne govedine black angus iz Irske in Škotske, Avstralije, Severne in Južne Amerike, wagyu govedino in najboljše
    evropsko govedino - francosko limuzinko. Priporočamo: MLADA GOVEJA LEDJA LIMUZINKE in GOVEJI T-BONE ZREZEK. [Preverite ponudbo!]
  • KODILA - Pri družini Kodila zorijo posebej izbrane dele mesa. Meso je zorjeno najmanj 4 tedne v zorilnicah pri nadzorovani temperaturi in vlagi. Po zorjenju je meso zelo mehko in še bolj polnega okusa. Priporočamo: RIB EYE STEJK, SIRLOIN STEJK in FILET DE MIGNON. [Preverite ponudbo!]
Prelistajte knjižico!