Bio mesnine

  • Image

MESO NAJVIŠJE KAKOVOSTI

Meso je na seznamu vsejedcev eno glavnih živil redne prehrane. Sodi med glavne vire beljakovin, zato je pomembno, da je ta vir kakovosten. Raziskave pokažejo, da so razlike v kakovosti mesa, ki izvira iz intenzivne ali proste reje, ogromne. Meso pašne živine, ki je po možnosti pridelano ekološko, sodi v najvišji kakovostni razred.

Kmetija Zgajnar suha panceta2

BIO PANCETA

Panceto lahko kombiniramo tudi s sladkimi jedmi, na primer s suhimi slivami, ki jih ovijemo v tanke rezine pancete in popečemo na obeh straneh. Predjed ponudimo še toplo ob kozarcu rdečega vina.

Kmetija Zgajnar domaca mast2

BIO MAST

Ne samo, da je hrana, pripravljena na masti izjemno okusna, svinjska mast vsebuje veliko koristnih nenasičenih maščob. Uporablja se jo lahko tudi za shranjevanje mesnin (na primer hrenovk), saj je odličen konzervans - če jo hranimo v hladnem in temnem prostoru, se zelo težko pokvari.

Izdelki v spletni trgovini
Kmetija Zgajnar druzina snack

EKO KMETIJA ŽGAJNAR

SE LAHKO POHVALI Z BOGATIM IZBOROM ODLIČNEGA, S TRADICIONALNIMI OKUSI POLNEGA MESA.

Pravijo, da je goveje meso duša kuhanja. Človekovemu organizmu zagotavlja vitamine in minerale, ga oskrbuje z železom in selenom. Na Eko kmetiji Žgajnar izvajamo živalim prijazno rejo krav, mladega goveda in krškopoljskih prašičev. Izdelujemo pester nabor svežih mesnih in suhomesnatih izdelkov pri katerih uporabljamo izključno ekološki poper, česen ter sol piranskih solin.
Za vzrejo krškopoljskih prašičev, edine ohranjene slovenske avtohtone pasme prašičev, budno skrbijo vzrejni strokovnjaki. Prašiči se prosto gibljejo po pašniku, poleg drugega jih hranimo tudi s sirotko iz mlečnih izdelkov. Njihovo meso vsebuje maščobe, ki imajo ugodno razmerje med omega tri in omega šest.