Aktualno branje

 • 122 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Trije eksperimenti za domačo zabavo z mulci

  Poznate tisti občutek, ko je zunaj slabo vreme, doma pa ste že odigrali vse družabne igre, nočete pa, da otroci preživljajo preveč časa na ekranih? Kaj, če bi za spremembo izvajali aktivnost, ki je zabavna, hkrati pa se ob tem še celotna družina kaj novega nauči? Predlagamo 3 eksperimente, za katere ne potrebujemo posebnega laboratorija, saj imamo večino sestavin in pripomočkov kar doma.

 • Banner Redni 770x385px 2021 01 1410

  Zašpiljeno dobra!

  Kranjska klobasa je že stoletja prisotna v vsakdanjem in prazničnem jedilniku in je pomemben del naše kulturne dediščine. Predstavlja slovensko kulinarično posebnost, ki je na evropski ravni zaščitena z geografsko označbo.

 • Banner plenice Lumpi 770x400px 2021 01 14

  Nove plenice Lumpi premium

  Da bodo vaši malčki še bolj suhi in še bolj razigrani vam predstavljamo naše nove plenice Lumpi premium.

 • 119 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Zakaj je sankanje najboljša zimska rekreacija

  Sankanje je zabavna dejavnost na prostem, ki je žal večkrat vezana na snežne razmere. Letos pa nam je zima prinesla obilo snega, tako da je sankanje možno po večini slovenskih regij. Tudi tistih, ki tradicionalno niso znane po zimskih vragolijah.

 • Banner regije 1140x385px2

  Radi imamo domače skozi oči gastronomskih regij

  V letu 2021 je Slovenije Evropska gastronomska regija, kar je strateško in vsebinsko tesno povezano z našo strategijo Radi imamo domače. Zato bomo skozi letošnje leto v Mercatorju predstavili ponudbo izdelkov Radi imamo domače skozi oči 12 izdelčno najbolj zastopanih gastronomskih regij.

 • Banner zdrava prehrana 770x385px

  Dejavniki uspešnosti (novoletnih) zaobljub

  Je tisti čas v letu, ko izraz »narediti nekaj zase« razvije novo dimenzijo. Izguba odvečne teže in približevanje idealni postavi vidno poskoči na prioritetnih lestvicah, tudi izboljšanje kondicije ter drugih komponent zdravega življenjskega sloga. S tega vidika je celo škoda, da nova leta ne prihajajo bolj pogosto.

 • 113 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Seznam naših družinskih odločitev za 2021

  Januar je mesec novoletnih zaobljub in za leto 2021 smo Kam z mulcem družine sprejele odločitev, da se vsaka posebej v vsakdanje družinsko življenje potrudimo vnesti bolj trajnostno usmerjene navade. Osnovno vodilo pri izbiri izdelkov bo predvsem lokalni izvor, pametna poraba in koncept ponovne uporabe. Pri izbiri storitev pa bi si želele, da bi v prihodnosti še večkrat počitnice in oddihe preživeli v ekološko usmerjenih krajih in namestitvah.

 • Banner Donacija Potres 770x385px 2021 01 04

  Pomoč prizadetim ob potresu na Hrvaškem

  Dobri sosedje se izkažejo v težkih trenutkih. Zato od danes, 4. januarja 2021, v 247 Mercatorjevih trgovinah skupaj s Slovensko karitas zbiramo hrano in higienske pripomočke za pomoč prizadetim v potresu v Petrinji.

 • banner 770x385px 2020 12 30

  Kako se ne zrediti čez praznike?

  Praznični čas, ko je kozarec vedno poln in so mize bogato obložene z mamljivimi jedmi. Za mnoge je to obdobje prepolno skušnjav, ko utapljanje v kratkoročnih užitkih premaga ozir na dolgoročne posledice. Na žalost prej kot slej vino popusti, veselje mine, a trebuh vendarle ostane. Kaj lahko naredimo, da tekom praznikov omejimo ali se povsem izognemo pridobivanju odvečnih kilogramov? V nadaljevanju podamo pet napotkov.

 • 116 Mercator M soseska kaj z mulcem 770x500px

  Zabavne ideje za silvestrovanje z mulci doma

  Letos bo verjetno tudi silvestrovanje malenkost drugačno, ampak vseeno želimo otrokom pripraviti prijeten večer, zato je pomembno, da se dobro pripravimo, ne glede nato ali bomo večer preživeli v krogu družine ali silvestrovali s še enim gospodinjstvom.

  Program in čas aktivnosti prilagodite starosti vaših otrok. V primeru, da so v vašem gospodinjstvu malčki, predlagamo, da se praznični program prične takoj, ko se zvečeri. Za starejše otroke bo vznemirljivo že samo dejstvo, da bodo lahko pričakali polnoč. Pri nas so navadno do odštevanja zdržali šolski otroci, mlajši pa praviloma zaspijo prej, kljub močni želji, da bi skupaj pričakali novo leto.