Dobra dejanja

Vsako, še tako majhno dobro dejanje, sproži učinek novega dobrega dejanja. Dobra dejanja dobro denejo vsem, zato zbrali nekaj predlogov, ki jih lahko vsi opravimo. Preberete jih lahko s klikom na posamezno ploščico.

 • Mercator Ploscice Razrez 01 new

  Imate starejšo sosedo ali soseda? Povprašajte, če jima lahko pomagate pri kakem opravilu.

  Mercator Ploscice 01
 • Mercator Ploscice Razrez 02 new

  Občudujete živali? Ne kupujte - posvajajte. Pojdite v eno izmed zavetišč in ponudite za vedno dom eni izmed živalic, ki čaka na lepše življenje.

  Mercator Ploscice 02
 • Mercator Ploscice Razrez 03 new

  Recite hvala, pa naj bo še za tako majhno stvar. Zahvalite se poštarju za prejeto pismo, peku za odličen kruh ali pa sebi, da ste pripravili odlično kosilo.

  Mercator Ploscice 03
 • Mercator Ploscice Razrez 04 new

  Podprite tiste, ki vam pomagajo takrat, ko si sami ne morete. Krasen primer so gasilci, ki nam priskočijo na pomoč ob požarih, ali pa pomagajo z visokega drevesa rešiti vašega muca.

  Mercator Ploscice 04
 • Mercator Ploscice Razrez 05 new

  Bodite prijazni, kjerkoli ste le lahko. Prijaznost je brezplačna, marsikomu pa lahko polepša dan in ga obrne na bolje.

  Mercator Ploscice 05
 • Mercator Ploscice Razrez 06 new2

  Poznate mamico novorojenčka? Ponudite se ji, da greste namesto nje v trgovino, da skuhate kosilo ali pa prevzamete otroka, da se lahko tudi ona za uro ali dve spočije.

  Mercator Ploscice 06
 • Mercator Ploscice Razrez 07 new

  Imate polno omaro oblačil, ki jih ne potrebujete ali ne oblečete več? Podarite jih nekomu, ki je v stiski in si jih ne more privoščiti, pa naj bo to oseba, ki jo poznaš, ali pa dobrodelna organizacija.

  Mercator Ploscice 07
 • Mercator Ploscice Razrez 08 new

  Bodite razumevajoči. Za vsakim človekom se skriva zgodba, ki je ne poznamo in velikokrat je vse, kar potrebujemo, razumevanje. Ne jemlji stvari osebno, poslušaj.

  Mercator Ploscice 08
 • Mercator Ploscice Razrez 09 new

  Poznate koga, ki dela super fotografije, riše ali izdeluje nakit? Povej drugim in razširi vest o super umetnici ali umetniku.

  Mercator Ploscice 09
 • Mercator Ploscice Razrez 10 new

  Berete? Super. Priporočite dobro knjigo naprej, sodelujte pri različnih bralnih projektih in knjige puščajte v zabojnikih, ki so narejeni za deljenje knjig. Branje izboljšuje besedni zaklad in omogoča uporabo domišljije. Delite dobre knjige.

  Mercator Ploscice 10
 • Mercator Ploscice Razrez 11 new

  Sodelujte. Bodi del nečesa dobrega, pa naj bo to pustna maškarada, zbiranje zamaškov za otroka s posebnimi potrebami, ali pa izdelava božičnega darila za otroke v stiski. Vsako dobro dejanje šteje.

  Mercator Ploscice 11
 • Mercator Ploscice Razrez 12 new

  Pohvalite svoje sodelavce, nadrejene in podrejene, ko super opravijo svoje delo. Pohvale so izjemno pomembne, pa naj so še tako majhne.

  Mercator Ploscice 12
 • Mercator Ploscice Razrez 13 new

  Ste zadovoljni s postrežbo natakarice? Vam je morda natakar priporočil odlično jed? Zahvalite se in pustite napitnino, polepšali jim boste dan.

  Mercator Ploscice 13
 • Mercator Ploscice Razrez 14 new2

  Ločujte odpadke. Uporabljajte čim manj plastike, če se le da, embalaže ponovno uporabite, hkrati pa poskrbite, da smeti končajo v pravem zabojniku. En planet imamo - poskrbimo, da bo na njemu čim lepše.

  Mercator Ploscice 14
 • Mercator Ploscice Razrez 15 new

  Poskrbite za svoje zdravje, tako fizično kot psihično, oba sta neizmerno pomembna. Jejte zdravo, gibajte se, poskrbite za dovolj spanca, hkrati pa dajte ven iz sebe, kar vas muči. Pogovor je velikokrat najboljše zdravilo.

  Mercator Ploscice 15
 • Mercator Ploscice Razrez 16 new

  Preživite čas s svojimi ljubljenimi. Povejte jim, da jih imate radi, koliko vam pomenijo in da ste veseli, da so del vašega življenja. Premalokrat povemo na glas, kaj čutimo.

  Mercator Ploscice 16
 • Mercator Ploscice Razrez 17 new

  Imate radi glasbo? Poslušajte jo in jo delite z ostalimi ljudmi. Včasih se niti ne zavedamo, kako pomemben del našega življenja je glasba. Mi menimo, da za vsako počutje obstaja neka pesem. Poslušajte in delite čim več dobre glasbe.

  Mercator Ploscice 17
 • Mercator Ploscice Razrez 18 new

  Nasmehnite se. Podarite nasmeh popolnemu tujcu v jutranji gneči na avtobusu. Nasmehnite se prodajalki, ki vam je postregla svež kruh. Nasmehnite se sodelavcu, ki mu je uspela čudovita prezentacija. Nasmehnite se, morda pa komu popolnoma spremenite dan.

  Mercator Ploscice 18
 • Mercator Ploscice Razrez 20

  Pokličite osebo, ki jo pogrešate in ji povejte, da jo pogrešate. Povabite jo na kavo, v kino ali na odlično kosilo. Če pogrešate, dajte to vedeti.

  Mercator Ploscice 19
 • Mercator Ploscice Razrez 21

  Naredite nekaj za svoje bližnje, pa naj bo to obisk trgovine za starega starša, ob napornem dnevu partnerju zmasirati stopala, ali pa otroku pripraviti najljubšo jed. Malenkosti so tiste, ki štejejo.

  Mercator Ploscice 20
 • Mercator Ploscice Razrez 21 new2

  Del letne dohodnine namenite društvu ali organizaciji, ki jo podpirate. Vsako lahko namreč 0,5% dohodnine namenite organizaciji, ki jo določite sami. Podprite svoje najljubše gasilsko društvo, podarite del dohodnine zavetišču za živali ali pa organizaciji, ki se ukvarja z vam ljubo aktivnostjo.

  Mercator Ploscice 21
 • Mercator Ploscice Razrez 22 new2

  Naučite se nekaj novega. Vsak dan imamo za to priložnost. Ste želeli štrikati? Super, zdaj je priložnost. Želite skočiti s padalom? Pojdite. Želite usvojiti nov jezik? Kar pogumno. Učimo se celo življenje in znanje nas bogati.

  Mercator Ploscice 22
 • Mercator Ploscice Razrez 23 new

  Vsak dan si vzemite čas zase, pa naj bo to 5 minut, 15 minut ali 2 uri, v dnevu najdite dragocene minute zase, zadihajte, se pohvalite in vedite, da ste ta dan naredili vse, kar ste zmogli. Poskrbite zase - le tako boste lahko poskrbeli še za koga/kaj drugega.

  Mercator Ploscice 23
 • Mercator Ploscice Razrez 24 new

  Nagradite se; ko vam kaj uspe, si privoščite tisto super okusno kosilo v najljubši restavraciji, kupite si knjigo vašega najljubšega avtorja ali pa pojdite k frizerju po novo barvo. Vsak si zasluži nagrado za super opravljeno delo.

  Mercator Ploscice 24