Dom starejših občanov Ljubljana Šiška

Ustavi se za medgeneracijsko solidarnost

Kot največji zaposlovalec smo prek družin zaposlenih, dobaviteljev in kupcev prisotni v življenju tako rekoč vseh v Sloveniji. Zato se še posebej zavedamo odgovornosti do vseh generacij, ki prihajajo v stik z z nami: od otrok, ki imajo radi naše Lumpi izdelke, do šolarjev, dijakov in študentov, ki v najbližjem Mercatorju kupujejo malico, do živahnih družin, ki kupujejo v Mercator spletni trgovini, do zlate generacije upokojencev, ki nas obiskujejo predvsem ob četrtkih in so aktivni v Zlatih kotičkih v izbranih Mercatorjevih centrih.

Zbrali smo 2.334 všečkov

V prvem delu akcije Ustavi se!, smo z vašo pomočjo zbrali 2.334 všečkov na naši Facebook strani, kar pomeni, da bomo podarili 2.334 minut za dobra dela v Domu starejših občanov Ljubljana Šiška.

V akcijo gremo v petek, 22. 9. 2017, ko bo 30 Mercatorjevih prostovoljcev polepšalo dan stanovalcem doma.

Mercator 1100x240 Ustavi Se

Upamo, da bomo z našo prijazno gesto medgeneracijske solidarnosti pričarali veliko nasmehov in poskrbeli za še lepše in prijetnejše bivanje.

Vam pokažemo in sporočimo, kako smo se imeli, kaj vse smo naredili in komu smo polepšali dan, v začetku oktobra.

Hvala, ker ste se ustavili skupaj z nami in podarili svoje minute za dobra dela.

Kaj so nam o sodelovanju v projektu Ustavi.se povedali zaposleni Doma starejših občanov Ljubljana Šiška.

Maja Likar dso

Maja Likar, strokovna sodelavka, DSO Lj Šiška
Projekt nosi v sebi zelo veliko sporočilno vrednost. V današnjem času smo iz vseh strani oblegani z različnimi reklamami, dogodki, tehnologijo, ki nas do cilja pripelje takoj, ob tem pa pozabljamo na pot, na pristne odnose in bližino ljudi, na svojo umirjenost. Potrebno je znati se ustaviti, zavedati se, da nismo na dirkalni stezi, ampak da živimo življenje in ga tudi začutimo.
Sama poskušam čedalje manj drveti, manj hiteti, manj biti vsepovsod in se po nepotrebnem obremenjevati... čedalje več se rada ustavim, opazujem naravo, z vso svojo lepoto, poslušam ptičje petje in uživam v trenutku. In všeč mi je tako.

 

Geni Krzic2

Geni Kržič – delovna terapevtka, DSO Lj Šiška
Slogan »Ustavi se« je nekaj, kar večina od nas resnično potrebuje, saj je način življenja postal tak, da vsi samo še hitimo in hitimo, velikokrat čisto po nepotrebnem in brez smisla. Mislim, da je res že skrajni čas, da se spet naučimo ustaviti se, si vzeti čas zase, za prijatelje, druženje, svoje konjičke, vnuke in da pozabimo, da marsičesa za kar si prizadevamo, sploh ne rabimo, ali nam je celo v breme.