Mleko in mlečni izdelki Mercator

  • Image

Medtem ko se cel svet podi za žogo po ruskih planjavah, se med slovenskimi vršaci cedita med – in mleko!

V mesecu, ki ga bodo na televiziji zaznamovali prenosi tekem s svetovnega prvenstva v nogometu, boste lahko videli pet epizod simpatične Mercatorjeve serije o poletnem taboru, v katerem se nadarjeni mladi nogometaši in nogometašice že pripravljajo na svetovno prvenstvo – 2030!

Spoznajte naše najboljše – in pokusite, zakaj se mlečni izdelki z oznako Mercator ponašajo z oceno Biotehniške fakultete za prvovrstno kakovost.

Zakaj je mlečno prava izbira za športnike?

Ste vedeli, da mleko vsebuje podobno koncentracijo ogljikovih hidratov (laktoze) kot številni športni napitki? »Poleg tega pa vsebuje še beljakovine, ki med vadbo služijo kot gorivo in zagotavljajo ohranjanje in izgradnjo mišične mase,« pojasnjuje prof. dr. Irena Rogelj, z Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Preberite več

Jogurt

Medtem ko se cel svet podi za žogo po ruskih planjavah, med slovenskimi vršaci odred naših najboljših uživa – jogurt!

Jogurt je zaradi prijetnega okusa, predvsem pa slovesa dobrega živila, najbolj poznano fermentirano mleko. Žive bakterije jogurtove kulture izboljšujejo prebavo laktoze.

Izdelki v spletni trgovini

Mleko

Medtem ko se cel svet podi za žogo po ruskih planjavah, se med slovenskimi vršaci cedita med – in mleko!

Mleko je veliko več kot vsota hranil. Visoko prehransko vrednost, pa tudi zdravju koristne učinke ima predvsem zaradi pestrosti sestave.

Izdelki v spletni trgovini

Mozzarella

Medtem ko se cel svet podi za žogo po ruskih planjavah, naši najboljši navdušujejo z bele – mozzarelle.

Sveža in lahka mozzarella je dragoceno živilo, ki vsebuje veliko beljakovin in nizko vsebnost maščob v primerjavi z zrelimi siri.

Izdelek v spletni trgovini

Skuta

Medtem ko se cel svet podi za žogo po ruskih planjavah,  naše najboljše razvaja polna skleda - sveže skute.

Skuta je okusna in dobrodošla v prehrani, saj je vir beljakovin, ki spadajo med prehransko najbolj kakovostne beljakovine.

Izdelki v spletni trgovini