Mleko in mlečni izdelki Mercator

  • Image

Spoznajte naše najboljše – in pokusite, zakaj se mlečni izdelki z oznako Mercator ponašajo z oceno Biotehniške fakultete za prvovrstno kakovost.

Zakaj je mlečno prava izbira za športnike?

Ste vedeli, da mleko vsebuje podobno koncentracijo ogljikovih hidratov (laktoze) kot številni športni napitki? »Poleg tega pa vsebuje še beljakovine, ki med vadbo služijo kot gorivo in zagotavljajo ohranjanje in izgradnjo mišične mase,« pojasnjuje prof. dr. Irena Rogelj, z Biotehniške fakultete v Ljubljani.

Preberite več

Jogurt

Jogurt je zaradi prijetnega okusa, predvsem pa slovesa dobrega živila, najbolj poznano fermentirano mleko. Žive bakterije jogurtove kulture izboljšujejo prebavo laktoze.

Izdelki v spletni trgovini

Mleko

Mleko je veliko več kot vsota hranil. Visoko prehransko vrednost, pa tudi zdravju koristne učinke ima predvsem zaradi pestrosti sestave.

Izdelki v spletni trgovini

Mozzarella

Sveža in lahka mozzarella je dragoceno živilo, ki vsebuje veliko beljakovin in nizko vsebnost maščob v primerjavi z zrelimi siri.

Izdelek v spletni trgovini

Skuta

Skuta je okusna in dobrodošla v prehrani, saj je vir beljakovin, ki spadajo med prehransko najbolj kakovostne beljakovine.

Izdelki v spletni trgovini