Spoznaj rusko pravljico

  • Image

Rusija je država, ki je tako velika, da sega čez kar 2 celini in sicer Evropo in Azijo in je s tem tudi največja država na svetu. Vsekakor je to država polna kontrastov, tako geografskih kot kulturnih. Potovanje po Rusiji vas bo peljalo od tundre in stepe, do puščav in ledenikov pa vse do gora in krasnih dolin. Zaradi umeščenosti med vzhodni in zahodni svet, nepregledne širine in burne zgodovine, prežete z imeni, ki so spreminjala svet, je ustvarjena država, ki je polna kulturnega bogastva in raznolikosti, ki že nekaj stoletij vse, ki jo obiščejo, očara

V juniju in juliju v Mercatorju nadaljujemo s popotovanji po svetovnih okusih. Po Aziji, Sloveniji in Veliki Britaniji vas bomo v Mercatorju popeljali v čudovito rusko pravljico in predstavili čarobnost te velike in prostrane dežele. V štirih prodajalnah v Ljubljani smo za vas pripravili poseben izbor edinstvenih ruskih izdelkov, da izkusite vsaj delček prefinjenih okusov in slastnih vonjav Rusije. Pri tem se bomo oprli na pravljično zgodbo ruskega baleta Labodje jezero, ki ga je leta 1875 napisal slavni skladatelj P. I. Čajkovski, in je še danes stalnica vseh svetovnih odrov ter ena najbolj priljubljenih pravljic. Labodje jezero je brezčasna ljubezenska zgodba o princu Siegfriedu, ki se zaljubi v labodjo princeso Odette, ki jo je zlobni čarovnik začaral v laboda. V baletu smo priča boju med dobrim in zlim, dokler dobro ne prevlada in nas popelje k srečnemu koncu.

Dogodki

Ob ruski pravljici v trgovini, smo za vas pripravili tudi vrsto prireditev, ki vam bodo približale to raznoliko in bogato deželo. Tokrat vas bomo z edinstvenimi dogodki presenetili na več različnih lokacijah v Ljubljani: v Mercatorju Šiška, Maximarketu in Mercatorju Šmartinska. Pridružite se nam in se potopite v čarobnost ruske kulture in kulinarike. Prisrčno vabljeni!

12. 6. Mercator Šiška

Vabimo vas, da se nam 12. 6. 2019 ob 17. uri pridružite na slavnostni otvoritvi Ruske pravljice. Za vas smo pripravili celo vrsto presenečenj za prav vse okuse. Z nami bodo ruski glasbeniki, cirkusanti in plesalci ter še veliko drugih presenečenj. Doživite zapeljivost ruske pravljice in čarobnost njenih junakov.

Banner Ruska pravljica 1400x916px13

22. 6. Mercator Šmartinska

Spoznajte najbolj priljubljena junaka, ki ju poznajo vsi otroci! Maša in Medved vas bosta pričakala 15. 6. ob 11. uri v hipermarketu Šmartinska in vas navdušila s svojimi avanturami in potegavščinami. Otroci, vabljeni, ta dan je namenjen vam.

family movie theater

27. 6. - Kotički Rusije v Maxi klubu

Prisrčno vabljeni na potopisno predavanje, ki ga bo pripravila ga. Olga Kupljenik, Rusinja, ki živi v Ljubljani. Udeležite se ga lahko 27. 6. ob 17. uri v Maxi Klubu Z nami bo delila svoje najbolj priljubljene in skrite kotičke te dežele, izvedeli pa bomo tudi veliko zanimivosti s področja ruske kulture in umetnosti.

20160617 155842 Olga Kupljenik Ruski ekspres