Izdelki

  • Image

Kulinarično doživetje Labodjega jezera

Ob kulinarični izkušnji Rusije se bomo oprli na pravljično zgodbo ruskega baleta Labodje jezero, ki ga je leta 1875 napisal slavni skladatelj P. I. Čajkovski, in je še danes stalnica vseh svetovnih odrov ter ena najbolj priljubljenih pravljic. Labodje jezero je brezčasna ljubezenska zgodba o princu Siegfriedu, ki se zaljubi v labodjo princeso Odette, ki jo je zlobni čarovnik začaral v laboda. V baletu smo priča boju med dobrim in zlim, dokler dobro ne prevlada in nas popelje k srečnemu koncu.

Prvo dejanje - Rojstnodnevno slavje na dvoru

V prvem dejanju baleta Labodje jezero princ Siegfried, na dvorišču kraljeve palače, praznuje svoj 21. rojstni dan. Praznovanje je veliko in slavnostno, saj so povabljeni vsi, ki v kraljestvu nekaj veljajo. Med praznovanjem kraljica mati princu podari lok in ga posvari, da naj se čim prej poroči, saj je s polnoletnostjo prišel pravi čas za nove odgovornosti.

Dobrodošli v bogatem in raznovrstnem svetu ruskih predjedi. Na slavnostni mizi ne smejo manjkati različne mesnine, dimljene ribe in prvovrstne zložene solate z majonezo, za posebne priložnosti pa so tu tudi različne vrste kaviarja, ki je prava ruska specialiteta. Naj vam prvo dejanje prinese okus po Rusiji....

Banner Ruska pravljica 1400x916px

Drugo dejanje - Ples belih labodov in prekletstvo črnega laboda

Princ se na lovu zaljubi v najlepšega laboda – začarano princeso Odette. Ko se spusti večer, se labod spremeni v čudovito deklico. Odette princu pove o zlobnem čarovniku, ki jo je začaral, in da jo lahko reši samo obljuba čiste in večne ljubezni. Naslednjega dne se na slavju v kraljevi palači pojavi zlobni čarovnik. S seboj pripelje svojo hčerko Odile, ki je na las podobna Odette. Odile je črni labod, ki v svojem znamenitem plesu črnega laboda popolnoma očara princa, tako da ji ta izpove svojo večno ljubezen. Čarovnik nato princu razkrije pravo identiteto črnega laboda in princ spozna svojo tragično napako.

Ker se bogastvo in raznovrstnost dežele zrcali tudi v njeni kulinariki, vas z glavnimi jedmi popeljemo od bogatih enolončnic do dišečih ribjih in mesnih jedi, ki so začinjene po rusko. Naj vam teknejo jedi na žlico iz naše toploteke ali pa si sami pripravite jedi iz ruskih izdelkov, ki smo jih na policah izpostavili posebej za vas!

Banner Ruska pravljica 1400x916px2

Tretje dejanje - Večna ljubezen in srečen konec

Labodka Odette se vrne k jezeru, kjer žaluje nad svojo izgubljeno ljubeznijo. Kmalu pride tudi princ Sigfried, ki ji pojasni, kako je bil prevaran. Par v svoji tragični ljubezni zapleše enega najlepših plesov klasičnega baleta. Vendar njuna velika in večna ljubezen kljubuje zlobi velikega čarovnika, tako da princ in princesa premagata zlo in zaživita srečno in veselo do konca svojih dni.

Nežne in zapeljive sladice po Rusko? Sprehodite se po bogatem izboru drobnih sladkih razvajanj, ki vas bodo v trenutku popeljala v brezčasnost ruske očarljivosti. Naj vam nekaj sladkega polepša dan ter praznovanje spremeni v edinstveno doživetje!

Banner Ruska pravljica 1400x916px3