MedOverNet

  • Image

Mesec zdravja

Zdravje je vrednota, ki se je premalo zavedamo, dokler smo zdravi. Zato projekt Med.Over.Net-a, Mesec dni za zdravje, opozarja, da je vsak posameznik odgovoren za svoje zdravje in ga ima možnost izboljšati. Z našo pomočjo si lahko dvigne razpoloženje, okrepi dobro počutje, opustiti škodljive navade, sprejme nove pristope in si olajša življenje. Projekt podpira ženske in moške v aktivnem ravnanju skrbi zase in jih motivira, da sploh pomislijo nase. Opremlja jih z zagonom, orodji in močjo, da bodo lahko same raziskovale svoj lasten način, kako do trajnega dobrega počutja in zdravja.

banner Onkoman 1400x916px logotipi2

V času trajanja projekta Mesec dni za zdravje lahko kadarkoli pošljete SMS na 1919 s ključno besedo ONKOMAN1 in donirate 1€ ali pa ONKOMAN5 in donirate 5€ za nakupo urološkega simulatorja.

Med.Over.Net

Med.Over.Net je po statističnih podatkih največji spletni portal s področja preventive zdravja, sociale in kakovosti bivanja v Sloveniji.

Združuje zdravstvene, socialne in pedagoške teme: splošne in strokovne informacije o posameznih boleznih, bolezenskih stanjih in napotkih za prvo pomoč ter nudi moralno podporo pri njihovem reševanju. Pokriva aktualna področja, kot so ginekologija, družinska medicina, pediatrija, kirurgija, ortopedija …, preventivna področja kot so zdravo življenje, rekreacija in gibanje, prehrana ..., socialne teme, kot npr. zasvojenosti, nasilje, vzgoja otrok … in kakovost življenja z alternativnimi oblikami pomoči. Ponuja uredniške zdravstvene vsebine, odgovore več kot 150 strokovnjakov, zdravnikov in drugih specialistov ter posreduje informacije več kot 30 različnih organizacij. V strokovni in laični javnosti uživa veliko stopnjo zaupanja in kredibilnosti.

S svojim močnim in širokim delovanjem deluje preventivno in prihrani tudi marsikateri nepotreben obisk pri zdravniku ali nekoga, ki ni imel namena, da bi poiskal zdravniško pomoč, pravočasno napoti na pregled. Poleg tega, da uporabniki osnovne informacije dobijo že na forumu in v ambulanto prihajajo bolje pripravljeni, določene dileme reši že brez obiska pri zdravniku in tako prihrani prostor in čas za primere, ki potrebujejo bolj poglobljeno obravnavo. Tako pomembno prispeva h krajšanju čakalnih dob.

Na forumih uporabniki komentirajo trenutno aktualna in večno zanimiva dogajanja in stanja. Stare in nove teme, redni in priložnostni obiskovalci, znani strokovnjaki specialisti in anonimni uporabniki s svojimi sporočili ustvarjajo primere dobre prakse, rešujejo zapletene dileme in ustvarjajo kritično javno mnenje. Prednost portala je brezplačnost, odprta dostopnost in možnost anonimnega sodelovanja, kar omogoča ljudem odkrito in resnično postavljanje vprašanj, posredovanje lastnih izkušenj in deljenje mnenj brez strahu, da bi bil uporabnik prepoznan in identificiran.

plakat

Vsebine na Med.Over.Net vzpodbujajo, motivirajo in ozaveščajo javnost o pomenu zdravega načina življenja. Zdravniki in strokovnjaki z navdušenostjo in strokovno podkovanostjo prostovoljno, brezplačno, v svojem prostem času, nekateri tudi ob sobotah, nedeljah in praznikih, odgovarjajo na vprašanja anonimnih obiskovalcev portala, ki se na njih obrnejo po pomoč. Včasih zadostuje topla beseda, včasih strokovno mnenje, velikokrat pa tudi pomirjujoča misel in pozitivna izkušnja drugih.