Piškoti in slaščice

  • Image

Zlata priznanja za slaščičarske in pekovske izdelke Mercator

Ročno izdelano z ljubeznijo in iz izbranih sestavin.

Zlato priznanje so letos že tretjič prejeli tudi Mercatorjevi slaščičarski in fini pekovski izdelki, ki po mnenju komisije Sekcije za pekarstvo v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS sodijo med odlične slaščičarske in pekovske izdelke.

Z zlatim odličjem nagrajeni izdelki Mercatorjevega invalidskega podjetja so:

  • Vaniljevi rogljički z maslom, Kranjski kolaček, 230 g, so izdelani iz fine bele pšenične moke in masla, zato so krhki in se kar topijo v ustih. Nežno so posuti z mletim sladkorjem in omamno dišijo po vanilji.
  • Kokos kocke, Mercator, 350 g, izdelane po lastni recepturi, so tradicionalno slaščičarsko pecivo, ročno narejeno iz mehkega biskvita, oblito s slastnim čokoladnim prelivom in nežno obdano s kokosovo moko.
  • Torta pomaranča, Mercator, 1,3 kg, je izdelana iz finega temnega kakavovega biskvita ter rahle kakavove in slastne pomarančne kreme. Okroglo zunanjost krasita temno rjav kakavov in oranžen obliv ter ročno kandirana pomarančna rezina.
  • Jabolčna tortica s cimetom, Mercator, 200 g, je majhna okrogla torta, izdelana iz plasti kakavovega biskvita ter cimetove in jabolčne kreme s koščki jabolk. Bogato je okrašena s cimetovim premazom, z jabolčnim čipsom in posuta z zlatim prahom.
  • Potratna potica, Mercator, 750 g, je podolgovate pravokotne oblike, izdelana iz več plasti svetlega biskvita ter orehovega in skutnega nadeva. Barvite sočne plasti so obdane z mehkim zlato zapečenim kvašenim testom.
  • Orehova potica, Mercator, 650 g, je tipična slovenska potica okrogle oblike z vidnimi navpičnimi rebri. Pripravljena je ročno in po lastni recepturi ter po tradicionalnem postopku v glinenem potičniku. Na prerezu so vidni tipični enakomerno debeli zaviti sloji bledo rumenega rahlega kvašenega testa in temnejšega orehovega nadeva.3838900941416 potica orehova mercator 650g3
Nagrajeni izdelki v spletni trgovini

Podeljena zlata priznanja Gospodarske zbornice Slovenije dokazujejo, da so nagrajeni slaščičarski in pekovski izdelki narejeni iz izbranih sestavin, z veliko znanja in z vso skrbjo.

Skrbno izbrane surovine so večinoma iz lokalnega okolje, slaščice pa so ročno izdelane v proizvodnem obratu Kranjski kolaček Mercatorjevega invalidskega podjetja.

Ker vsebujejo samo kakovostne sestavine, izdelane pa so po hišnih recepturah, so slaščičarski in pekovski izdelki Mercator zelo priljubljeni tudi pri kupcih, ki cenijo visoko kakovost, tradicijo, ročno izdelavo in kakovostne surovine.