Najboljši kruh pri najboljšem sosedu

  • Image

Na Mercatorjevih krušnih policah vas vsako jutro pričakajo sveže dišeči in mamljivo hrustajoči.

Vstanejo pred vami, saj prispejo z različnih koncev Slovenije, a le iz najboljših pekarn. Prav to najbolj cenimo pri kruhu: da je domač, naš najbližji.

Zlata priznanja za odlično kakovost

Kar 63 zlatih priznanj za pekovske izdelke ter slaščice v Mercatorjevi ponudbi.

Zlata priznanja za odlično kakovost, ki jih podeljuje Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij Gospodarske zbornice Slovenije, je letos prejelo 6 Mercatorjevih slaščičarskih in finih pekovskih izdelkov ter kar 57 vrst kruha, pekovskih izdelkov ter slaščic različnih pekarn, ki so na voljo v Mercatorju.


Komisija je tako med »zlate« slaščičarske in pekovske izdelke uvrstila kokos kocke, torto pomaranča, torta z jabolkom in cimetom ter orehovo in potratno potico, vse znamke Mercator. Pod znamko Kranjski kolaček pa lahko okušate nagrajene slastne vaniljeve rogljičke z maslom. Vse izdelke proizvaja slaščičarska delavnica Mercatorjevega Invalidskega podjetja.
 
V Mercatorjevi ponudbi pa je tudi 28 vrst zlatega kruha in pekovskega peciva iz Pekarne Grosuplje, ki so na voljo samo v Mercatorju, 20 zlatih iz Žita, 3 zlati so iz Mlinotesta in po 2 zlata nagrajenca iz Mlinopeka in Pekarne Ptuj, po 1 pa še iz Pekarne Geršak in Conditusa. Večino nagrajenih izdelkov lahko najdete v vsaki Mercatorjevi prodajalni.

Ponosni smo na obilje »zlatih« na naših policah!

Rad se mesi, vzhaja, peče, lomi, brska in drobi:

oj, kako nam jezik teče, ko o kruhu govori.