Dobrodelna rokometna tekma

  • Image

Dobrodelna rokometna tekma: RK Krim Mercator in RK Celje Pivovarna Laško v boju proti raku dojk

Ženska članska ekipa rokometnega kluba Krim Mercator in moška članska ekipa rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško bosta prvič v zgodovini Slovenije odigrala tekmo, v kateri bosta enakopravno zastopana oba spola.

Prvič v Sloveniji: Rokometašice proti rokometašem.

V boj se kluba podajata za dober namen in v pomoč slovenskemu združenju Europa Donna, ki zbira nekdanje tolarske bankovce za pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

Vizual 1400x916px Europa donna tekma4

Vstopnina: Tolarski bankovci ali dobra volja (če nekdanjih tolarskih bankovcev nimate, lahko v roza škatle za dober namen oddate tudi kakšen evro).

Tekma, ki ne šteje za nobenega od pokalnih naslovov, šteje pa predvsem tistim, ki se soočajo z diagnozo rak in njihovim svojcem.

Zato podprite dober namen rokometnega kluba Krim Mercator in rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško ter pobrskajte po predalih in v pozabljenih škatlah za nekdanjimi tolarskimi bankovci.

Prinesite jih na neponovljivo tekmo med aktualnima ekipama državnih prvakov v moški in ženski članski konkurenci: 23-kratnimi državnimi prvakinjami iz Ljubljane in 22-kratnimi državnimi prvaki iz Celja! Potrdite svojo udeležbo!

Vsak obiskovalec tekme prejme brezplačen krof!

Dobrodelna akcija napolni nas z upanjem - stari tolarji za nove začetke

Dobrodelna akcija napolni nas z upanjem - stari tolarji za nove začetke z zbiranjem starih slovenskih tolarskih bankovcev pomaga pri nadaljnjem razvoju programa roza za psihosocialno pomoč bolnicam z rakom in njihovim svojcem.

V združenju EUROPA DONNA in partnerji dobrodelne akcije do 1. marca 2019 vabimo vse, ki še imate nekdanje tolarske bankovce, da jih za dober namen oddate v roza škatle v Mercatorjevih trgovinah ali v NLB poslovalnicah do 1. marca 2019.

Po tem pa jih lahko prinesete še na dobrodelno rokometno tekmo, na kateri se bosta pomerila ženska članska ekipa rokometnega kluba Krim Mercator in moška članska ekipa rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško.

Po podatkih Banke Slovenije je bilo konec lanskega novembra v obtoku še dobrih 62 milijonov kosov tolarskih bankovcev in bonov v vrednosti 7,71 milijarde tolarjev oz. 32,18 milijonov evrov.

Partnerji projekta