Ambasadorji

  • Image
Banner EuropaDona 1400x916px krofi PG

Pekarna Grosuplje

Pekarna Grosuplje bo vsakemu obiskovalcu dobrodelne tekme med žensko člansko ekipo rokometnega kluba Krim Mercator in moško člansko ekipo rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško podarila svež ocvrt pustni krof. Iskrena hvala Pekarni Grosuplje!

Potrdite svojo udeležbo!
NeVemKakMuJeIme

Mojca Senčar

Častna predsednica Europe Donne je že vsa leta prepoznaven obraz osveščanja o raku dojk in rakih rodil  v Sloveniji. Dobrodelna akcija Napolni nas z upanjem je še ena od pobud, v kateri z veseljem širi dobre zgodbe, ki pomagajo bolnicam in svojcem pri zdravljenju.

JureKosir

Jure Košir

Nekdanji tekmovalec v alpskem smučanju, danes uspešen poslovnež v športu, eden najbolj dobrodelnih slovenskih športnikov, pogosto podpira akcije Europe Donne. Tudi tokrat se nam je pridružil v lovu za starimi tolarji, s katerimi bomo pomagali bolnicam z rakom in njihovim svojcem na področju psihosocialne pomoči.

VidValic

Vid Valič

Voditelj, stand-up komik in igralec je dolgoletni podpornik Europe Donne. V dobrodelni akciji Napolni nas z upanjem predvsem moški del publike spodbuja, da spregovorijo o svojih izkušnjah soočanja z boleznijo njihovih ljubljenih oseb.

JanaKoteska

Jana Koteska

Manekenka, stilistka in tista, ki svojo zgodbo z rakom dojk od vsega začetka javno govori o soočanju z rakom z dojk. Vedno nasmejana Jana je ambasadorka Europe Donne že vrsto let in tudi v največji dobrodelni akciji v letu 2019 skupaj s svojim očetom Borisom spodbuja bolnice in svojce, da psihosocialna pomoč ni tabu.

IMG 20190109 WA8

Gašper Bergant

Sproščeni Zgornje-Savinjčan, slovenski stand-up komik, ki ne pozna pomena besede tabu in ruši stereotip o zadržanosti Slovencev. Tudi sam se je pridružil dobrodelni zgodbi Napolni nas z upanjem, saj želi širiti pomoč vsem bolnicam in svojcem pri zdravljenju te bolezni.

 

 

RKCPL in Europa donna

Rokometni Klub Celje Pivovarna Laško

V rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. To je naše načelo, družbena odgovornost in zdravje pa sta naš način življenja. Z veseljem in po naših možnostih podpiramo organizacije, ki z dobrim delom in naprednim razmišljanjem ustvarjajo boljši svet, tega pa učimo tudi naše člane ter otroke v naši šoli. Ena izmed takšnih organizacij je tudi Europa Donna, ki smo jim hvaležni za njihovo delo in jim čestitamo za 20 let delovanja!

Skupinska 2018 19

Rokometni klub Krim

Rokometašice Krima Mercatorja so že 23 let stalne članice evropske Lige prvakinj, najmočnejšega rokometnega klubskega tekmovanja na stari celini, ki so ga osvojile v letih 2001 in 2003. Tudi v aktualni tekmovalni sezoni so Krimovke na Kodeljevem že gostile nekaj najboljših evropskih ekip, z nekaj športne sreče bodo še enkrat več posegle med zvezde. Vrhunske rokometašice pa niso le športni zgled. V Krimovi rokometni šoli se kali več kot 500 mladih rokometašic, ki se od svojih starejših vzornic lahko naučijo najpomembnejših življenjskih modrosti. Vztrajnost, trdnost, nepopustljivost so le nekatere od pomembnih lastnosti, ki jih potrebuje v življenju vsakdo. Z močno voljo in dragocenimi izkušnjami, ki jih v klubu na mlajše rodove predajajo tudi nekatere klubske rokometne legende, bodo rodovi mladih Tigric poskrbeli, da bo športna prihodnost še bolj svetla.

Timi zmaga

Smučarska zveza Slovenije

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je največja športna organizacija v Sloveniji, ki skrbi za 8 različnih športnih panog, med njimi tudi alpsko smučanje in smučarske skoke. Smučarski skoki so ena izmed panog z najdaljšo tradicijo, ki se ponaša s številnimi uspehi in se s tem uvršča med najuspešnejše športne panoge v Sloveniji. Že od nekdaj so smučarski skakalci stali na zmagovalnih odrih, mladi rod šampionov pa bo skrbel, da bo tako tudi v prihodnje. Smučarski skakalci in skakalke v sezoni nastopijo na več kot 80 tekmovanjih v več kot 12 različnih državah sveta. Letošnjo sezono se v A reprezentanci nahaja 9 moških tekmovalcev in 7 deklet, ki bodo skrbeli, da za vikend ne bo zmanjkalo navijanja. 

Vizuali 1400x915px Europa donna2

Smučarsko skakalni klub Sam-Ihan

Primarna športna dejavnost kluba je športna vzgoja za kakovosten in vrhunski šport na področju smučarskih skokov, primarna organizacijska dejavnost je organizacija športnih dogodkov in prireditev na regionalnem in državnem nivoju. Osnovne vrednote kluba, na katerih temeljijo cilji, poslanstvo in vizija kluba, so: telesna aktivnost, tekmovalnost, sodelovanje, pravičnost, etičnost, moralnost, prostovoljstvo. V klub je včlanjeno 65 članov, od katerih jih 29 aktivno trenira smučarske skoke, ki so razporejeni v tri starostne skupine; najmlajši otroci od 6 do 9 let, mlajši od 10 do 15 let in starejši od 16 do 35 let. Naša člana sta Jernej Damjan in Tilen Bartol, člana A reprezentance v smučarskih skokih.

Vizuali 1400x915px Europa donna

ND Rateče-Planica

Smo Nordijsko društvo Rateče-Planica, ki je bilo ustanovljeno leta 2007 in sledi nordijski tradiciji športa v Ratečah, ki se je začela davnega leta 1922. V sklopu društva delujejo tri sekcije. Te so smučarski skoki, smučarski teki ter kegljanje na ledu. Kegljači so državni prvaki, v mednarodnem merilu pa se tudi uvrščajo v sam vrh. Tekači in skakalci tekmujejo v okviru državnega pokala ter sodelujejo na mednarodnih tekmovanjih v vseh starostnih kategorijah. Dosegajo odlične rezultate na državni ravni, kot tudi na tekmovanjih za Celinski in Svetovni pokal.

Vizuali 1400x915px Europa donna5

Smučarsko društvo Zabrdje

Naš klub se ukvarja s skoki. Trenutno imamo 14 skakalcev in smo v začetni fazi gradnje skakalnic.

Vizuali 1400x915px Europa donna3

Športno društvo Dolomiti

V Športnem društvu Dolomiti se ukvarjamo s smučarskimi skoki in smučarskimi teki. Na tekmovanjih dosegamo lepe športne rezultate. Skrbimo za pravilno usmerjanje otrok v življenju in njihov razvoj.

Vizuali 1400x915px Europa donna7

Skakalni klub Pok

Na planoti Gora nad Ajdovščino je skakalna tradicija bogata, saj so se tu kalili odlični skakalci, ki so bili redni člani mladinske in članske reprezentance. Po več letni prekinitvi aktivnega klubskega delovanja pa smo se leta 2013 ponovno združili in ustanovili Skakalni klub POK. V mlajših kategorijah do 13 let imamo devet tekmovalcev in pet začetnikov, ki dosegajo lepe športne rezultate in zavzeto trenirajo.

Vizuali 1400x915px Europa donna6

Smučarsko skakalni klub Mengeš

Klub ima za svoje kratko 23 letno delovanje zavidanja vredne dosežke na domačih in mednarodnih tekmovanjih. Največjo težo imata seveda naslov svetovnega prvaka Roka Benkoviča (Oberstdorf 2005) in naslov mladinskega olimpijskega prvaka Anžeta Laniška (Innsbruck 2012). Tudi zdajšnja generacija je uspešna v svojih kategorijah za kar gre zahvala našim trenerjem Alešu Selak in Luku Brnot.

Vizuali 1400x915px Europa donna9

Skakalni klub Zagorje

Smo smučarsko skakalni klub z dolgoletno tradicijo, ukvarjamo se z dejavnostjo smučarskih skokov. Poleg treniranja mladih skakalcev in skakalk, ter udeleževanja na različnih tekmovanjih v smučarskih skokih, smo tudi vsakoletni organizator tekmovanja za državna prvenstva in pokalna prvenstva. S pravilnim pristopom in načinom dela, ter z uresničevanjem naše vizije za prihodnost iz mladih ljudi narediti velike športnike in velike ljudi, ki so bodo v kasnejših letih s ponosom spominjali, da so tudi oni nekoč bili člani našega kluba.

Vizuali 1400x915px Europa donna8

Skakalni klub Triglav

Naš klub ima več 70-letno zgodovino skozi katero je šlo ogromno zelo uspešnih smučarskih skakalcev in skakalk. V teh letih nam je uspelo kar 47-krat postati najboljši klub v Sloveniji v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji, od tega tudi 4-krat najboljši klub na svetu, predvsem po zaslugi naših skakalnih asov: Matjaž Zupan, Primož Peterka, bratje Prevc, Robi Kranjec, Nejc Dežman, Žiga Jelar... Vstopamo v akcijo in poizkusili bomo zbrati čim več tolarjev!

Vizuali 1400x915px Europa donna11

Smučarsko skakalni klub Bohinj

Letos naš klub praznuje 20. letnico delovanja. Imamo lepe rezultate na mednarodnih tekmovanjih (zlata medalja na ml.svetovnem prvenstvu–Katra Komar), prav tako imamo uspešne skakalce mlajših selekcij in imamo kar nekaj državnih prvakov. Edini na svetu smo, ki ponujamo polete (smučarski skoki) s smučmi preko svetovnega rekorda za vsakogar. Naš BohinjSKI-FLYer ZIPLINE vam ponuja to edinstveno doživetje, ki ga ne gre zamuditi.

prenos 1

Smučarsko skakalni klub Velenje

Smučarsko skakalni klub Velenje ima bogato tradicijo vzgajanja mladih smučarskih skakalcev in nordijskih kombinatorcev. Nekaj tekmovalcev so člani slovenskih reprezentanc in zelo uspešno zastopajo našo državo. SSK Velenje je zadnja leta v Sloveniji tudi najuspešnejši klub v nordijski kombinaciji.

Vizuali 1400x915px Europa donna13

Smučarsko skakalni klub Šmartno na Pohorju

Smo smučarsko skakalni klub, edini, ki na Pohorju še goji tradicijo smučarskih skokov in nordijske kombinacije. Čeprav nimamo veliko tekmovalcev, pa nas poznajo po dobrem delu z mladimi, ki dosegajo dobre rezultate. Uspešno pa izvajamo tudi organizacijo tekmovanj v alpskem smučanju, ter v skokih na našem skakalnem centru na Šmartnem na Pohorju.

Vizuali 1400x915px Europa donna12

Smučarski skakalni klub Lovci na daljave Logatec

Smo skakalni klub iz Logatca z več desetletno tradicijo treniranja smučarskih skokov. Klub deluje pod okriljem Smučarske zveze Slovenije in v javnem interesu Občine Logatec.

Vizuali 1400x915px Europa donna4

Športno društvo Gora-Krško

ŠD Gora, Krško-Sekcija za smučarske skoke trenutno šteje šest aktivnih članov v starosti od 9 - 13 let, ki trenirajo na državnem nivoju. Registrirani so pri Smučarski zvezi Slovenije. Treningi, ki potekajo tri do štirikrat tedensko, se izvajajo v Športno skakalnem centru Spodnje Dule in na ostalih skakalnicah po Sloveniji in tujini, kjer potekajo tudi tekmovanja. Naši skakalci imajo že nekaj lepih rezultatov, okronanih z medaljami in pokali.

Vizuali 1400x915px Europa donna14

Smučarsko skakalno društvo Stol Žirovnica

Smo smučarski skakalni klub z dolgoletno tradicijo, saj so skoki v vaseh pod Stolom prisotni že več kot 60 let. V klubu redno trenira 34 skakalcev. V našem klubu smo vzgojili tudi svetovnega prvaka Francija Petka.

Vizuali 1400x915px Europa donna15

Nordijski smučarski klub Tržič

Nordijski smučarski klub Tržič (NSK Tržič), sedež in naslov kluba je Tržič, Cankarjeva cesta 1. Klub je bil po odcepitvi od Smučarskega kluba Tržič ustanovljen na občnem zboru kluba, dne 15. decembra 2005. Pred kratkim smo praznovali 50. letnico našega obstoja, kar nam je še posebej v ponos. Vsa ta leta imamo vrsto članskih in mladinskih reprezentantov v solo skokih in nordijski kombinaciji. Mlajši skakalci se uvrščajo kot člani slovenske reprezentance na OPA igre in na neuradno svetovno prvenstvo mladih skakalcev. Naši mladi tekmovalci so že vrsto let med nosilci kolajn z mladinskih svetovnih prvenstev v solo skokih in nordijski kombinaciji. Kasneje pa svoje rezultate potrjujejo tudi v članskih kategorijah. Na koncu koncev smo po zaslugi izjemnega Anžeta Semeniča, člana NSK Tržič FMG ponosni na lansko letno medaljo s svetovnega prvenstva v poletih v Oberstdorfu ter prvo posamično klubsko zmago v svetovnem pokalu na tekmi v Zakopanah.

Vizuali 1400x915px Europa donna16

Smučarski skakalni klub Žiri

SSK Žiri je športni klub z dolgoletno tradicijo, katerega osnovno poslanstvo je vzgoja mladih tekmovalk in tekmovalcev v vrhunske športnike. Prav vsi s pridnim delom leto za letom napredujejo in najboljši se uvrščajo v državne reprezentance in zastopajo slovenske barve na mednarodnih tekmovanjih. Vsako leto klub organizira domače in mednarodne tekme v smučarskih skokih ter nordijski kombinaciji.

Priprave Planica SD VIZORE avgust 2018

Skakalno društvo Vizore

SD Vizore smo društvo, ki se ukvarjamo z vzgojo mladine in otrok do 14 leta starosti v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji. Prihajamo iz Občine Vojnik, tako da lepo pokrivamo z našimi programi Celjski kotel z okolico. Za treninge na napravah v domačem skakalnem centru Vizore  skrbita naša dva strokovno usposobljena trenerja.

Ilirija

SSK Ilirija

SSK Ilirija deluje na področju športne vzgoje otrok in mladine, usmerjenih v vrhunski šport. Tekmovalcem želimo omogočiti, da ob aktivnem preživljanju prostega časa spoznajo vse vrline športa. V proces razvoja otrok vključujemo različne športne panoge in velik nabor gibalnih izzivov, ki so pomembni za kasnejši razvoj tekmovalcev. Dobro delo in uspehi naše reprezentance so pripomogli, da se skakalni klub Ilirija danes lahko pohvali z več kot 100 tekmovalci. Za njihov razvoj skrbi šest trenerjev, ki izvajajo treninge v različnih starostnih selekcijah od 5. leta dalje.

logo

Nordijsko skakalni klub Toper Celje

Dejavnost kluba je v prvi vrsti spodbujati mlade k športu in zdravemu načinu življenja. Prednost je predvsem v smučarskih skokih in teku na smučeh in približati mladim nordijsko kombinacijo, ter  spodbujati še ostale discipline, kot so atletika, drsanje, rolanje. Hkrati pa stremimo k dobrim rezultatom, spodbujamo kolegijalnost med tekmovalci, timsko delo, disciplino in delovne navade.

projekt napolni nas z upanjem slikica 2

Nordijsko smučarsko društvo Bohinj

Smo manjše skakalno društvo iz Bohinja. Imamo le dva trinajstletna fanta, ki pridno trenirata v društvu in že dosegata zavidljive rezultate. Vsem, ki nam kakorkoli pomagate se najlepše zahvaljujemo.