• Image

Športna pedagoginja in dobra poznavalka zdrave prehrane Alenka Košir, pripravlja naravne in enostavne jedi iz izdelkov Bio Zone.

 

Glede na to, da si odlična kuharica, so tvoji najzvestejši jedci gotovo tvoji trije otroci. Si ljubezen do priprave hrane prenesla tudi na njih?

Res je, vsi trije si znajo že kaj dobrega skuhati. Predvsem pa mi je všeč, da se ne bojijo eksperimentirat.

Katero tvojo specialiteto pa še posebej obožujejo?

Punci imata zelo radi vse vrste solat in tudi drugače pripravljeno zelenjavo, kar po navadi za toliko stare otroke ni običajno. Vsi trije pa radi jejo piščanca v smetanovi omaki z arašidi in domačimi njoki.

S kakšnim zajtrkom najpogosteje začneš dan?

Dan najpogosteje začnem s pečenimi jajci, maslom in kavo.

Danes vse pogosteje slišimo načelo: »Ne daj nase, česar ne bi dal vase!« Katera je tista sestavina, ki jo najpogosteje uporabljaš tako v kuhinji kot pri negi telesa?

Veliko sestavin, ki jih običajno samo jemo uporabljam tudi kot sredstvo za nego telesa, las in kože. Trenutno je to hladno stisnjeno kokosovo olje, ki je odlična sestavina za peko slaščic, cvrtje … pri negi pa ga uporabljam za odstranjevanje make-upa. Prav tako je super osnova za pripravo raznih pilingov ali kot maska za poškodovane konice las. Občasno si s kokosovim oljem skrtačim zobe, ki so po tem sijoči in gladki.

Kaj zate pomeni »zdrava prehrana«?

»Zdrava prehrana« je taka, da je pestra in uravnotežena glede na posameznikov stil življenja. Da nam omogoča rast, razvoj in obnovo telesa. Po drugi strani pa to ne sme biti za posameznika ekstremno obremenjujoče. Gre za stvar razuma in ne obsedenosti s tem kaj in kdaj bomo jedli.

Mercator Alenka 1100x240 n

Kdo so ostali #BlogoMani?

Blogomani 1100x480px