Ne ignoriraj, podpiraj

V Mercatorju nismo neobčutljivi za stiske drugih - tistih, ki jih srečujemo na vsakodnevnih poteh ali pa smo z njimi povezani kako drugače. Vemo, da tudi vam ni vseeno. V okviru projekta Ne ignoriraj, podpiraj smo ustvarili učinkovito partnerstvo med nami, našimi kupci in dobavitelji, v okviru katerega smo pomagali že številnim organizacijam. Ne ignorirajmo, raje skupaj podpirajmo in naredimo kaj dobrega!

mercator neignoriraj324 324

Schauma za Anino zvezdico

V sodelovanju s podjetjem Henkel Slovenija ter z vašo pomočjo smo pomagali družinam v stiski. Ob vsakem nakupu vsaj dveh izdelkov Schauma v prodajalnah Mercator smo tretji izdelek Schauma podarili dobrodelni organizaciji Anina zvezdica.

Za šolanje psov vodnikov in spremljevalcev s Friskies

Psi vodniki in psi spremljevalci so nepogrešljivi pomočniki slepih in slabovidnih. Kupci Friskies izdelkov so z vsakim nakupom ne samo osrečili svojega pasjega ljubljenčka, ampak tudi donirali 10 centov društvu Canis za šolanje psov vodnikov in psov spremljevalcev.

Hrana za pse reševalce in za zavetišča za živali

V sodelovanju s podjetjem Mars smo zbirali hrano za pogumne pse reševalce Gorske reševalne zveze Slovenije. Podjetje Mars je za vsak nakup izdelka Pedigree, Whiskas ali Kitty doniralo 10g hrane za pse reševalce. Hvala vsem kupcem in podjetju Mars za pomoč.

S podjetjem Mars smo organizirali tudi zbiranje hrane za pse in mačke, ki smo jo nato razdelili izbranim slovenskim zavetiščem za živali.

mercator psiresevalci720 500

Pomoč socialno šibkim bolnikom s celiakijo s Schär

V sodelovanju s proizvajalcem brezglutenske hrane Schär smo ob vsakem nakupu Schär izdelkov v Mercatorju v dobrodelni sklad Slovenskega društva za celiakijo prispevali brezglutenske izdelke za socialno šibke bolnike s celiakijo.

Nasmeh za nasmeh

Kupci blagovnih znamk Aquafresh, Sensodyne, parodontax in Corega ste z nakupi izdelkov za ustno higieno pomagali otrokom na morje. Prispeval pa je tudi Miha Deželak, ki se je v okviru akcije podal na dobrodelno pot po Sloveniji in se medtem spopadel z različnimi izzivi. Vsak uspešno opravljen skrivnostni izziv smo nagradili s 300 paketi izdelkov za ustno higieno otrok.

Novembra podpiramo društvo OnkoMan

Mesec november zadnja leta že tradicionalno preplavijo brki, ki si jih številni moški pustijo rasti, ženske pa nosijo kot priponke, v podporo gibanja movember, katerega osnovni namen je ozaveščanje javnosti o problematiki zdravja moških. Tudi v Mercatorju smo se letos pridružili tej iniciativi.

Skupaj z Atlantic trade d.o.o. smo od vsakega prodanega izdelka blagovnih znamk Axe, Dove Men+Care in Rexona Men 5 centov podarili društvu OnkoMan. To je zbrana sredstva namenilo za nakup naprave za merjenje kostne gostote ter mišične in maščobne sestave telesa – DXA, za Onkološki inštitut v Ljubljani.

Rožnati oktober z Europa Donno

V rožnatem oktobru, mesecu osveščanja o raku dojke, smo skupaj z združenjem Europa Donna Slovenija in vami, dragi kupci, pomagali širiti glas, izobraževati ter pomagati pri preventivi in zgodnjem odkrivanju te zahrbtne bolezni. Facebook všečke smo pretvarjali v minute za ozaveščanje o raku dojke. Podprli smo tradicionalno akcijo rožnatih pletenin, s katerimi za ozaveščanje o bolezni članice Europa Donna ovijajo drevesa. Pomagalo nam je tudi podjetje Medex, ki je za vsak nakup njihovih izdelkov v Mercatorju doniralo 10 centov društvu Europa Donna.

Si tudi vi želite več informacij? Prijavite se na naše e-novičke in bodite obveščeni.

Prijavite se