• Image

Pod imenom Midva kuhava, se skrivata simpatična Tjaša in Blaž, ki ustvarjata čudovite ter drugačne kulinarične kreacije.

Je šla tudi vajina ljubezen najprej »skozi želodec«? :)

V bistvu ne, ker na začetku kulinariki nisva posvečala ravno veliko pozornosti. To je že skoraj 13 let nazaj in takrat so nama šli po glavi le dobri žuri. Počasi pa sva se začela skupno potikati po kuhinji in po nekaj uspelih jedeh sva ugotovila, da je občutek izjemen, če midva kuhava.

Sta se ob pripravi hrane kdaj tudi sporekla? Kdo v vajini kuhinji nosi »predpasnik«? :)

Seveda, kjer se gnete strast, se pogosto zaneti ogenj, v najini kuhinji pa ni nič drugače. Ampak to gre hitro mimo, ob končnem žvečenju pa je že vse pozabljeno. Sicer pa je Tjaša tista, ki ima kuhalnico za taktirko, saj nosi več znanja pod kuharsko kapo.

Vajina specialiteta so sladice – imata morda najljubšo in ali obstaja takšna, ki vama je skoraj vzela voljo, vaju razočarala in je ne bi nikoli več pripravila?

Najraje zagrizeva v torte, posebno mesto v najinih želodčkih pa ima jagodna torta z Linolado. Do zdaj sva še vsako sladico ukrotila pa če se je še tako upirala. Kdor se zadnji smeje, se najslajše smeje.

Obvladata food styling – kdo vaju je navdušil zanj in kje sta se ga priučila?

Tukaj je ključna kilometrina, za katero potrebuješ gorivo - pri nama je to težnja po estetiki. Pomembno je tudi spremljanje kulinarlično-modnih smernic.

Kje iščeta navdih za recepte in koga najpogosteje razvajata z vajinimi dobrotami?

Običajno je nek vzvod, ki v najinih glavah prižge žarnico za novo jed. Naj bo to ponujen izziv, postavljena omejitev ali pa le pobezljana misel, ki se spreobrne v kulinarični eksperiment.
Nič ne gre mimo najinih ust, drugo bojno črto pa tvori bližnja družina. Zelo redko se kaj izmuzne tudi dlje, s čimer nama radi požugajo pred nosom.

Mercator Midvakuhava 1100x240 n

Banner Midvakuhava 1100x240px responsive

Kdo so ostali #BlogoMani?

Banner blogomani 1100x480px responsive6