Spoznajte glavice iz globin

Ko se skupaj z našimi najmlajšimi potopimo med Vesele valove, spoznamo čarobni svet, o katerem ljudje še vedno ne vemo prav vsega. Zato nas po svojem podvodnem domu vodijo hobotnica Hugo, rakovica Rozi in morska želva Živa, glavice iz globin, ki nam predstavijo vsa morja sveta, v njih živeče morske prijatelje, razkrijejo skrivnosti globočin in nas prijazno opomnejo, da je njihov dom prepoln naših odpadkov. Zato se moramo vsi skupaj še bolj potruditi, da podvodni svet ohranimo kar se da lep, čist in fin.

Dobra novica za ljubitelje morja

V morju se vsako leto izgubi 640.000 ton ribolovnega orodja. Velik delež so mreže, ki postanejo smrtonosne pasti za morske živali, zato poteka veliko prizadevanj za odstranjevanje zapuščenih mrež iz oceanov. V Sredozemskem, Jadranskem in Severnem morju deluje več okoljevarstvenih organizacij, ki s pomočjo prostovoljnih potapljačev iz morja odstranjujejo zapuščene ribiške mreže. Še boljša novica pa je, da se ribiške mreže očistijo v Sloveniji in jih nato predelajo, da je mogoče iz njih izdelati najlonske niti. Niti se nato uporabijo za izdelavo različnih izdelkov. Na primer za nogavice.

Od mreže do preje

Preja, pridobljena iz zapuščenih mrež, ki so bile zbrane iz Sredozemskega, Jadranskega in Severnega morja, na primer zadostuje za 9 milijonov parov recikliranih nogavic. Tako proizvedena vlakna se od običajnega najlona razlikujejo predvsem zaradi velikega prihranka surove nafte in manjših emisij CO2. Tudi nogavice, ki so na voljo v Mercatorju, so narejene iz te preje. Tisti, ki jih nosijo, zmanjšajo svoj ekološki odtis in pomagajo zagotoviti, da bo naslednja generacija še vedno lahko prebivala na planetu, na katerem je vredno živeti.

Morju prijazna kolekcija Veseli valovi

Nogavice Veseli valovi so na voljo v različnih barvah, okrašene z morskimi geometrijskimi vzorci in živalmi. Nogavice so narejene iz predelanih ribiških mrež in organskega bombaža, zdaj pa jih je mogoče kupiti v ekskluzivni Mercatorjevi kolekciji »Veseli valovi«.

Tudi kopalne brisače so iz recikliranih materialov

Brisače Veseli valovi so narejene iz 66 % reciklirane plastike. Plastika se zbira iz različnih virov, eden od teh so morski odpadki. Nato se plastika razvrsti, očisti, drobi in predela v poliester za brisače.

Prispevajte k dobremu zgledu za čistejše morje in izberite kolekcijo Veseli valovi.

Zaplešite z glavicami iz globin

Že znate zapeti pesmico Veselih valov? Kaj pa vaši otroci? Super. Sedaj se lahko naučite še poletni ples Veselih valov! Plešete ga lahko doma, na plaži ali v vodi. Ali pa kar pod vodo! 🌊 Vsak od naših junakov ima seveda svoj plessni muv 🐙🦀🐢! Oglejte si video in vse bo kristalno jasno. Kot kristalno čisto morje.

Zbirajte sličice in napolnite album

03 mehanika 1140x401

Morju prijazni izdelki, za vsak poletni dan

Od 29. 7. 2020 pridobite takojšen popust za brisače in nogavice Veseli valovi s predložitvijo Pika kartice. Pika popust za brisače in nogavice Veseli valovi prejmete tudi v spletni trgovini Mercator. V kolikor pa želite unovčiti zbrane nalepke želvice pa še vedno to lahko storite. Koriščenje kuponov z želvicami v spletni trgovini ni možno.

Aktivnost poteka do 26. 8. oziroma do prodaje zalog brisač in nogavic Veseli valovi.

Zaloge nalepk, albumov, plišastih igrač in zapestnic iz aktivnosti Veseli valovi so že pošle.

 

24 Veselivalovi Izdelki 1200x500 01

 

KDOR PÔJE, MORJA NE SMETI

Prenesite si pesmico Veselih valov. Besedilo res ni težko, zato se ga lahko nauči res prav vsak. S tem pa se bo naučil tudi pomemben nauk. Oja, zelo pomemben nauk. Zato si le prenesite himno poletja, da jo boste poslušali in poslušali in poslušali. V avtu. Doma. Na plaži. Ali pa kar v vodi. Kjerkoli že se boste z učili ples Veselih valov.

Zberite vse nalepke, spoznajte oceane in glavice iz globin

Spoznaj glavice

Ni vse modro, kar je pod morjem

Podvodni svet je lahko prav tako barvit kot naš kopenski. Tako barvit kot otroška domišljija. Prenesite pobarvanke Veselih valov in spoznajte glavice iz globin, ki vaše najmlajše v albumu Veseli valovi učijo o morjih, o oceanih, o njihovih raznobarvnih prebivalcih in tudi o ekologiji.

Kje najdete izdelke Veselih valov?

Najboljše prijatelje globočin boste lahko našli v izbranih Mercatorjevih trgovinah. Pri tem ne pozabite, da nalepke za v album in želvice prejmete tudi ob nakupu v spletni trgovini Mercator. Paket s sličicami prejmete za vsakih 10 evrov nakupa ter ob nakupu izbranih izdelkov Mojih znamk in Veseli valovi (v spletni trgovini samo za vsakih 10 evrov nakupa). Paket sličic prejmete tudi ob nakupu v višini 10 evrov v franšiznih prodajalnah Mercator. V posameznem paketu sličic se nahaja tudi t.i. točka »želvica«. Ob petih zbranih želvicah in izpolnjenem kuponu iz albuma ste upravičeni do akcijske cene morju prijaznih izdelkov Veseli valovi.

Od 29. 7. 2020 pridobite takojšen popust za brisače in nogavice Veseli valovi s predložitvijo Pika kartice. Pika popust za brisače in nogavice Veseli valovi prejmete tudi v spletni trgovini Mercator. 

Akcijske cene ostalih izdelkov Veseli valovi v spletni trgovini Mercator ne veljajo, prav tako v spletni trgovini ni možno koriščenje kuponov z želvicami.

Ugodnosti iz aktivnosti Veseli valovi veljajo do 26.8.2020 oz. do razprodaje zalog.

Preverite lokacije vseh trgovin z izdelki Veseli valovi. 

Preverite lokacije