header banner 3 1140x400

To so naše police

Domače nam je vsak dan na dosegu roke. 1.400 izdelkov iz bližnjih sadovnjakov, pašnikov in polj. Pridelanih s predanostjo, trudom. TO SO NAŠE POLICE!

V liniji izdelkov Radi imamo domače je več kot 1.400 vrst lokalnih izdelkov v 259-tih Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji. Slovenija je majhna, vendar ima raznoliko podnebje, ki je pisano na kožo različnim panogam. Iz Prekmurja tako prihajajo sadni sokovi iz najboljših sort jabolk, mlečni izdelki so doma na Tolminskem, mangulice se divje pasejo na pašnikih v okolici Sevnice, oljčno olje se dimi v mediteranskem podnebju …

Podprimo torej slovensko podeželje in uživajmo v boljši hrani.

Darovi slovenskega podeželja

ajda 720x720

Slovensko podeželje je izjemno zaradi nadpovprečne biotske raznovrstnosti, neokrnjene narave in razgibanega terena. Predvsem pa je nekaj posebnega zato, ker je naše. Za njegov razvoj in dostop do kakovostnih domačih izdelkov moramo zato poskrbeti sami. Slovenske kmetije so večkrat majhne kot velike, saj teren ne omogoča intenzivne predelave, vendar lahko zato stavijo na kakovost izdelkov pred njihovo količino. Mercator že desetletja prepoznava njihov pomen in širi domačo ponudbo na trgovskih policah v njihovi bližini. Seveda pa je pomembno, da njihovo vrhunskost prepoznajo tudi kupci.

Okus po naravi

sadovnjak 720x720

Domače imamo res radi, saj je okus izdelkov, ki imajo kratke dobavne poti, enostavno boljši. Morda imajo domač jogurt, jabolčni sok ali mesnine … krajši rok uporabe, vendar so narejeni po receptih, ki so nam znani in zapisani v naših genih. Takšni izdelki načeloma niso obdelani s konzervansi, saj polno dozorijo, preden so obrani. Vsebujejo več vitaminov in mineralov in imajo neprimerno boljše hranilne vrednosti.

Pomen samooskrbe

krave 720x720

V času različnih ekonomskih in zdravstvenih kriz postaja pomen samooskrbe še večji, saj zagotavlja nemoteno oskrbo z osnovnimi živili. Na tak način smo neodvisni od zunanjih trgovcev in se zato lahko počutimo bolj varno tudi v spremenljivih okoliščinah. V Mercatorju sodelujejo s številnim slovenskimi zadrugami in kmetijami, ki so s svojimi izdelki del blagovne znamke Radi imamo domače. Na ta način spodbujajo ohranjanje podeželja, znižujejo onesnaževanje okolja zaradi dolgih transportnih poti in pomagajo ohranjati pomembna delovna mesta.

Poiščite izdelke Radi imamo domače v spletni trgovini!

V spletno trgovino