Banner RID 1140x450px

Izdelki, narejeni s srcem

V Mercatorjevih prodajalnah po vsej Sloveniji na posebnih stojnicah in policah označenih z rdečim srčkom stalno nudimo pestro izbiro pristnih domačih izdelkov lokalnih kmetij in zadrug

Ponosni smo, da izdeki iz družine Radi imamo domače prihajajo od 160 lokalnih dobaviteljev in 20 zadrug, na voljo pa so v 255 Mercatorjevih trgovinah po vsej Sloveniji. Nabor izdelkov na policah, označenih z rdečimi srci, se razlikuje od trgovine do trgovine, saj pri umeščanju v asortima sledimo načelu lokalnosti.

Vabljeni, da poleg manjših trgovin obiščete tudi super in hipermarkete, kjer je izbira tudi tega asortimana večja. 

Poiščite prodajalno z izdelki Radi imamo domače v vašem kraju.

Seznam prodajaln

To so naše police

Domače nam je vsak dan na dosegu roke. 1.400 izdelkov iz bližnjih sadovnjakov, pašnikov in polj. Pridelanih s predanostjo, trudom. TO SO NAŠE POLICE!

banner 1200x500 final

1.400 vrst lokalnih izdelkov Radi imamo domače

Podprimo slovensko podeželje in uživajmo v boljši hrani.

Več o ponudbi

Srčno predani tradiciji

V okviru lokalne ponudbe vam v oktobru predstavljamo kar 96 izdelkov iz avtohtonih in tradicionalnih sort in pasem s prepoznavno oznako Od nekdaj naše s tradicijo.

RID 1200x501

Od nekdaj naše s tradicijo

Spoznajte izdelke Radi imamo domače

iz avtohtonih, domačih in tradicionalnih

sort in živalskih pasem. 

Več o ponudbi

Sezonsko in lokalno

Predanost obrodi najboljše sadove. Skupaj z lokalnimi pridelovalci smo razvili nove izdelke linije Radi imamo domače in jo tako obogatili s ponudbo svežih lokalnih češenj, malin in borovnic, hkrati pa še poglobili vez in sodelovanje z lokalnim okoljem.

Banner RID 1200x500px2

OSVEŽILI SMO PONUDBO LOKALNIH IZDELKOV

Poleg svežih domačih češenj,

na naših policah najdete tudi

domače maline in borovnice.

Več o ponudbi

Gastronomske regije Slovenije

Leta 2021 je Slovenija Evropska gastronomska regija, kar strateško in vsebinsko sovpada z našo strategijo Radi imamo domače, ki skrbi za razvoj lokalnih skupnosti, izobraževanje in vzgajanje potrošnikov o pomembnosti podpore lokalnemu gospodarstvu, spodbujanju kulinarične raznolikosti in ohranjanju tradicije. Zato podpiramo kampanjo Slovenija, evropska gastronomska regija, ki jo vodi STO (Slovenska turistična organizacija).

Vsak mesec predstavljamo ponudbo izdelkov Radi imamo domače skozi oči 12 izdelčno najbolj zastopanih gastronomskih regij.

Banner RID 1200x500px3

Radi imamo domače skozi oči gastronomskih regij

Spoznajte 12 gastronomskih

regij Slovenije in

njihove tipične recepte!

Na gastronomske regije

Srčno predani

S ponosom vam predstavljamo novo skupno linijo izdelkov, ki je nastala kot plod vztrajnosti in dolgoročnega sodelovanja med Mercatorjem in 30 lokalnimi proizvajalci domačih izdelkov. 

Banner RID 1200x500px4

Spoznajte zgodbe o predanosti!

Ste že poskusili katerega od izdelkov,

ki smo jo razvili skupaj s

30 pridelovalci z vse Slovenije?

Oglejte si njihove zgodbe!

Spoznajte izdelke Radi imamo domače

Izdelki, ki prihajajo iz naših domačih kmetij so pridelani in narejeni z veliko skrbi in ljubezni, povezuje pa jih okus pristnosti. Narejeni so butično, v majhnih količinah, na policah pa jih boste prepoznali po oznaki z rdečimi srci. Ponudba izdelkov obsega od mesnin, mleka in mlečnih izdelkov, sokov, vina, sladkega programa in še veliko več. Spoznajte našo ponudbo. 

 • Sezonsko in lokalno

  Predanost obrodi najboljše sadove. Skupaj z lokalnimi pridelovalci smo razvili nove izdelke linije Radi imamo domače in jo tako obogatili s ponudbo svežih lokalnih češenj, malin in borovnic, hkrati pa še poglobili vez in sodelovanje z lokalnim okoljem. Linija izdelkov pod blagovno znamko radi imamo domače zdaj šteje že 69 izdelkov.

  Več
 • Mlečni izdelki iz lokalnih kmetij

  Iz mleka, ki prihaja iz lokalnih kmetij, nastajajo izdelki vrhunske kakovostni in odličnega okusa. Poskusite izbrane mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka.

  Več
 • Domači sokovi in sirupi

  Na domačih sadovnjakih zraste sadje polnega okusa. Iz sočnih plodov narejeni sokovi in sirupi vam bodo v kozarcu pričarali bogastvo sadja.

  Več
 • Za domačo shrambo

  Z dobro hrano se splača založiti. Napolnite svojo shrambo z odličnimi lokalnimi izdelki, da jih boste imeli vedno pri roki za pripravo okusnega in domačega obroka.

  Več
 • Slovenska vina v Mercatorju

  Natočite si kozarec kakovostnega slovenskega vina in uživajte v dobri družbi. Izbor je bogat, saj ga sestavljajo vina iz vseh vinorodnih regij, zato boste lahko za vsak okus našli primernega. Imate raje belo ali rdeče?

  Več
 • Sladke in slane dobrote

  Ste bolj za slano ali sladko? Preverite bogat nabor domačih jedi in prigrizkov za vse priložnosti, tudi takrat, ko pridejo obiski.

  Več
 • Bio izdelki slovenskih pridelovalcev

  Bi jedli kaj domačega? Na posebej označenih policah s ponudbo Radi imamo domače poiščite bio izdelke naših lokalnih dobaviteljev.

  Več
 • Domače mesnine iz sosednjih kmetij

  Izvor hrane je pomemben. Izberite mesnine iz sosednjih kmetij in si zagotovite domačo kakovost in svežino, ki jo boste občutili v vsakem grižljaju.

  Več

Poiščite izdelke Radi imamo domače v spletni trgovini!

V spletno trgovino

Recepti Midva kuhava

Kuharski dvojec Midva kuhava pri ustvarjanju kuharskih mojstrovin ne pozna meja. Še posebej, ko ustvarjata iz lokalnih sestavin Radi imamo domače.

Kuhajte z njima in spoznajte lokalne specialitete iz vseh koncev Slovenije.

Pobrskajte med recepti Midva kuhava in najdražjim pričarajte lokalne specialitete iz izdelkov Radi imamo doamče!

Na recepte

Dobro branje

Dobro branje

 • Radi imamo domače skozi oči gastronomskih regij

  V letu 2021 je Slovenije Evropska gastronomska regija, kar je strateško in vsebinsko tesno povezano z našo strategijo Radi imamo domače. Zato bomo skozi letošnje leto v Mercatorju predstavili ponudbo izdelkov Radi imamo domače skozi oči 12 izdelčno najbolj zastopanih gastronomskih regij.

 • Domači izdelki slovenskih zadrug

  Slovenske kmetijske zadruge skrbijo, da izdelki njihovih članov pridejo do čim več kupcev. Mi jim pri tem pomagamo, saj smo njihove najboljše izdelke vključili v ponudbo Radi imamo domače.

 • Bogastvo ovčjega mleka

  Poznate prednosti izdelkov iz ovčjega mleka? Kar nekaj je razlogov, da sežete po njih. Preberite, zakaj ga je smiselno uvrstiti na jedilnik.

 • Kako doma speči slasten kruh

  Za dober kruh so dovolj moka, kvas, voda in sol. Pa seveda nekaj vaje in veliko ljubezni. Ga že znate speči ali boste poskusili nekaj novega?

vabimo proizvajalce novo21140 380

Vabilo novim dobaviteljem

Našim kupcem želimo ponuditi pestro izbiro lokalnih izdelkov. Zato k sodelovanju vabimo nove partnerje, ki bi lahko s svojimi izdelki zalagali naše lokalne trgovine.

Prijavi se