Domači sokovi in sirupi

Ponudba je del projekta: Radi imamo domače.

Na domačih sadovnjakih zraste sadje polnega okusa. Iz sočnih plodov narejeni sokovi in sirupi vam bodo v kozarcu pričarali bogastvo sadja.

100 % naravni sokovi kmetije Trstenjak

Ko boste s polic pokusili 100% jabolčni sok, breskov nektar in grozdni sok, se boste prepričali, da so sokovi iz kmetije Trstenjak drugačni. Sok je namreč vedno takšen, kakršno je sadje. Na kmetiji Trstenjak zato predelajo čim boljše in optimalno zrelo sadje in pripravijo pravilno mešanico sort, ki daje prijetno in polno aromo ter svež in značilen okus.

V spletno trgovino

Domači sirup domačije Brozovič

Sirupi domačije Brozovič so odlični za žejo in osvežitev. Naredijo jih po starih receptih, kakor jih je delala že njihova babica Pepca. Na naših policah zdaj najdete njihov bezgov in metin sirup. Sirupi so pasterizirani in vsebujejo veliko naravne limone. Zmešajte jih z navadno ali mineralno vodo, lahko pa jih dodate tudi čaju namesto sladkorja ali medu.

V spletno trgovino

Ekološki sadovnjaki kmetija Pavlič

Ekološka kmetija Pavlič deluje že 17 let. V sadovnjakih pridelujejo osem različnih sort jabolk iz katerih delajo ekološki sok, ekološki kis in ekološko suho sadje. Vodilna sorta jabolk je topaz, ki predstavlja 70 odstotkov površin, sledijo ji sorte opal, luna, rosana, piros, orion, sirus in pilot. Njihova filozofija in trud, ki ga vlagajo v ta način pridelave, je živeti z naravo in tako za potrošnika pridelati zdravju zelo koristno sadje, ki ne vsebuje pesticidov, nitratov in podobnih snovi.

V spletno trgovino

Sokovi domačije Grčin

Že za časa Avstro-ogrskega cesarstva je bila Domačija Grčin poznana po predelavi sadja za “tolkec”, jabolčno vino, in po jabolkih za ozimnico. Tolkec so pili v Savinjski dolini kot zelo osvežilno pijačo in dobro alternativo pivu. Njihova jabolka starih avtohtonih vrst, kot so bobovec, carjevič, krivopecelj, ledrovke in kosmači, pa so romala po vsem cesarstvu, od dunajskih dvorov do Pariza in vse do Egipta! Sokovi Domačije Grčin so visoko kakovostni in biološko polnovredni jabolčni sokovi, ki so dobitniki tako domačih nagrad AGRA, že tri leta zapored pa tudi svetovno najprestižnejše nagrade v svetu prehrane, Great taste awards. Zdaj je njihov bistri jabolčni sok Očka prejel najvišjo oceno med sokovi, Domačija Grčin pa najprestižnejšo nagrado Great taste producer, ki potrjuje, da je med najboljšimi proizvajalci sokov na svetu!

V spletno trgovino

Brozovič sirupi

Smo devetčlanska družina in trudimo se, da bi živeli kar je mogoče zdravo in naravno. V ta namen pridelujemo domače sokove, sirupe, marmelade … Pred leti so nas mnogi prijatelji prosili, da bi domači sirup pridelali tudi zanje. Tako smo postopoma razširili proizvodnjo, ki trenutno dosega kapaciteto cca 6.000 l sirupa letno. Najprej smo rastline nabirali v naravi, ob povečanju proizvodnje pa se je pokazalo, da nam bližnja okolica nudi premalo. Sadike iz narave smo prinesli domov in tako so naši vrtovi zadišali po meti, melisi, žajblju, bezgu in smrekovih vršičkih.

V spletno trgovino