Domače mesnine iz sosednjih kmetij

Ponudba je del projekta: Radi imamo domače.

Meso je pri večini vsejedcev dnevno na jedilniku, zato je pomembno, da je kakovostno. Pri tem je pomemben tudi izvor. Meso, ki izvira iz sosednjih kmetij zagotavlja kakovost in svežino, ki jo vsi želimo na svojih krožnikih. Privoščite si tradicionalne, domače mesnine, narejene iz najboljših, pristnih sestavin.

Pristen okus Posavja

Kmetija Gnidica se že od leta 2008 ukvarja s predelavo mesa na tradicionalni način. Z znanjem, ki so ga na kmetiji nabirali skozi generacije, in z veliko željo, vnemo do dela pripravljajo več vrst pravih domačih klobas, salame, ocvirkov, tlačenke, slanine ... S svojimi domačimi dobrotami vam želijo pričarati in predstaviti pristen okus Posavja.

V trgovino

Mesni izdelki kmetije Žunar iz naravnih sestavin

Na kmetiji Žunar v Škofjeloškem hribovju vse izdelke predelujejo brez dodajanja vode, solijo jih v slanici, prekajujejo pa v klasičnih komorah na suha bukova drva, kar jim da pristen kmečki okus.

V trgovino

Suhomesnati izdelki in mesnine mesarstva Smolar

V družinskem podjetju mesarstvo Smolar iz Dravograda radi prisluhnejo željam strank in njihovim okusom prilagajajo izdelke. Zavedajo se, da sta kulinarika in gastronomija pomemben del življenja ljudi, ki cenijo dobro in pristno hrano. Znani so po suhomesnatih izdelkih in mesninah klasičnih receptur in proizvodnje, s surovinami pa se oskrbujejo pri domačih rejcih s Koroške in Štajerske.

V trgovino

Ekološke mesnine mesarstva Čadež

Mesnine iz družinskega mesnopredelovalnega podjetja Čadež slovijo kot tradicionalne, domače mesnine, narejene iz najboljših, pristnih sestavin. Uporabljajo slovensko meso najvišje kakovosti, vzrejeno na pašnikih okoliških kmetij, izdelki so 100 % narejeni iz mesa - brez mesnih nadomestkov in ročno oblikovani. Ekološke mesnine so v celoti proizvedene po ekoloških standardih, iz ekološko vzrejenega mesa ter iz ekološko pridelanih začimb in soli.

V trgovino

Mesni izdelki kmetije Pavšar

Meso konj, prašičev in govedi, ki jo na kmetiji Pavšar vzredijo sami, predelujejo po svoji recepturi. Za izdelke, kot sta domača in konjska salama, že vrsto let prejemajo priznanja na festivalu Dobrote slovenskih kmetij na Ptuju, ponašajo pa se še vrsto drugih izdelkov, kot so različne vrste suhega in prekajenega mesa ter barjenih izdelkov, kot so pašteta, ocvirki, lovska salama, šunkarica idr.

Kakovostni mesni izdelki mesarstva Podobnik

Mesarstvo Podobnik izdelke predeluje iz mesa, prirejenega na domačih, cerkljanskih hribovskih pašnikih. Svinjsko meso je iz štajerskih kmetij. Raziskave Biotehnične fakultete v Ljubljani potrjujejo velik delež beljakovin v izdelkih in le manjšo prisotnost maščob. Ponašajo se s številnimi priznanji za kakovost mesnih izdelkov ter nazivom, najboljša kranjska klobasa.

V trgovino

Tolminski želodec in Kmečka salama z zlatima medaljama mesarije Kragelj

Iz mesarije Kragelj iz Posočja predstavljajo prešani Tolminski želodec, ki ima tudi značilno obliko. Posebnost kmečke salame so na kocke narezani veliki kosi mesa, kar ji daje poseben okus. Hrustljavčki pa so ocvrte svinjske kožice, ki marsikoga spomnijo na stare čase, ko so jih pripravljali v času kolin. Za proizvodnjo izdelkov uporabljajo meso najvišje kakovosti, ponašajo se tudi s številnimi nagradami za kakovost.

V trgovino

Mesnine Bohinja od Loških Mesnin

Loške mesnine delujejo že vse od leta 1906 in imajo bogato tradicijo. V Bohinju iz kakovostnih mesnin proizvajajo mesne izdelke blagovne znamke Mesnine Bohinja. Izdelki so oblikovani ročno in izdelani z veliko občutka, pridih domačnosti pa jim daje prekajevalnica na bukova drva iz bohinjskih gozdov. Izdelke pripravljamo na klasičen način in uporabljamo le naravne začimbe, brez dodanih barvil, laktoze in glutena ter s čim manj dodatkov.

V trgovino

Po recepturah dedkov in babic iz mesnice Faganel

Suhomesnati izdelki mesnice Faganel so izdelani kot nekoč po receptih dedov in babic. Izdelki zorijo na zraku v kamniti kleti. Dodajo jim samo sol, poper in česen, stolčen v vinu. Skrivnost je v sušenju na zraku, brez dima, samo na zraku Prvačine. Pomembno je, da mesnine zorijo počasi. Salame sušijo kar tri mesece, zavitek šest mesecev, panceto od osem mesecev do enega leta, pršut pa kar do dve leti.

V trgovino

Trajni mesni izdelki Salumis

Salumis je družinsko podjetje iz Ilirske Bistrice, ki že več kot dvajset let izdeluje kakovostne trajne mesne izdelke, kot so suhi pršut, suha panceta in domača salama. Proizvodni obrat imajo na Velikem Brdu, kjer snežniška burja mesninam daje naraven okus po domačem.