Zašpiljeno dobra!
Kranjska klobasa je že stoletja prisotna v vsakdanjem in prazničnem jedilniku in je pomemben del naše kulturne dediščine. Predstavlja slovensko kulinarično posebnost, ki je na evropski ravni zaščitena z geografsko označbo.
Preverite ponudbo pakiranih kranjskih klobas v naši spletni trgovini!
V spletno trgovinoKranjska klobasa Arvaj
Postrežena, cena za kg, Loške mesnin
Za pripravo kranjske klobase se uporablja samo najboljša svinjina in slanina, ki ima dodano sol, mlet poper in česen.
Klobase se zašpilijo v pare s sklenjenima koncema, vroče prekadijo z dimom bukovega lesa in pasterizirajo.
Tako nastane poltrajna, nekoliko dimljena kranjska klobasa, ki jo je pred uživanjem treba prekuhati.
Zelo pomembna je pravilna priprava kranjske klobase. Klobaso položimo v vrelo vodo in jo pustimo vreti 8 minut. Nato jo odstavimo in postrežemo.
Odlična je z gorčico ali hrenom. Nepogrešljiva je v kombinaciji s kislim zeljem ali repo.