Slovenska vina v Mercatorju

Ponudba je del projekta: Radi imamo domače in Mercatorjev svet vina.

Slovenska vina so odlična, zato jim na naših vinskih policah namenjamo veliko prostora. Vina iz različnih vinorodnih okolišev so znana po izjemni kakovosti, nekatera med njimi pa se celo ponašajo s pretižnimi nagradami in bodo zagotovo navdušila tudi poznavalce. Predstavljamo vam nekaj naših največjih kleti. 

 

Vina Koper

Ker so Vinakoper največja klet v okolišu Slovenska Istra, imajo morje linij. V vseh sta glavni lokalni sorti malvazija in refošk, zraven pa so merlot, cabernet sauvignon, shiraz, chardonnay …Njihova najboljša vina izhajajo v premium liniji Capris in super premium liniji Capo d'Istria.

V spletno trgovino

Ptujska klet

Vina Ptujske kleti so poznana pod imeni treh blagovnih znamk: Pullus, Haložan in Pinky Chick. Pullus je bil od svojega začetka leta 2007 določen kot zmagovalec okusov, kar nenehno tudi dokazuje – najprej med vinoljubi, ker je zanesljiva izbira za ljubitelje izvrstnih vin, potem pa še med stroko, kjer stalno prepriča na tekmovanjih doma in po svetu.

V spletno trgovino

Puklavec Family Wines

Vina vinske kleti Puklavec Family Wines se rojevajo v osrčju slikovitih LjutomerskoOrmoških goric v vinorodni deželi Podravje. Klet je znana po izbranih belih vinih; sivi pinot, rumeni muškat in traminec ter peninah. Med njimi je najbolj priljubljena muškatna penina, ki že vrsto let navdušuje s svojo značilno muškatno cvetico in harmonijo okusov.

V spletno trgovino

Radgonske gorice

Večina vinoljubov zelo dobro pozna vina, predvsem pa srebrno in zlato radgonsko penino. V kleti Radgonske gorice pa poleg Traminca in Janževca pridelujejo tudi posebne penine, ki zadovoljijo tudi najbolj prefinjene ljubitelje mehurčkov. V premium liniji oziroma med posebnimi polnitvami je na posebnem mestu penina millésime.

V spletno trgovino

Klet Brda

Zaščitni znak Kleti Brda je rebula, ki pa jo lahko vinoljubi okusijo v raznih preoblekah. Zagotovo eno najbolj priljubljenih rdečih vin Kleti Brda pa je cabernet sauvignon Quercus s sortnim vonjem, ki spominja na črni ribez, zeleno papriko, cedro in meto.

V spletno trgovino

Klet Vipava 1894

Vipavski vinogradniki so z ustanovitvijo kleti želeli združiti moči in iz svojega grozdja pridelati kakovostna vina. Njihov trud in tradicijo nadaljuje Vipava 1894 še danes. Medtem ko je vipavska klet v zadnjih letih na trgu ponujala le belo in črno linijo, ki sta namenjeni prodaji v trgovinah, je zdaj na voljo tudi revitalizirana linija Lanthieri z retro etiketami in steklenimi zamaški.

V spletno trgovino

Klet Metlika

V kleti Metlika niso ponosni le na metliško črnino PTP, prav posebno čast izkazujejo staremu vinjaku, ki se ponaša z imenom Mathia de Luca in ima oznako VSOP. Poleg osredotočenosti na kakovost pridelave metliške črnine in belokranjca zadnje čase vse več pozornosti namenjajo pridelavi prestižne linije vin. Tako se bo modri frankinji prestige, ki zori v barikih, pridružil še popolnoma nov član prestižne linije, chardonnay prestige.

V spletno trgovino

Vina Kras Sežana

Klet Kras Sežana neguje spoštovanje do narave in lokalnih tradicij, zato vzgaja le sorte grozdja, ki popolnoma ustrezajo naravi tega območja. Od rdečih sort zorijo poleg refoška še merlot in cabernet sauvignon, na rdeči kraški zemlji pa so si svoje domovanje našle tudi bele sorte. Posebno pozornost namenjajo pridelavi vitovske grganje, malvazije, chardonnayja.

V spletno trgovino

Klet Krško

Klet Krško že od leta 1928 navdušuje s kakovostnimi in vrhunskimi vini. Gradijo na tradiciji, večletnih izkušnjah, dobrem poznavanju dolenjskih značilnosti in sodobnih tehnologij. Najpomembnejša blagovna znamka Kleti Krško je cviček PTP z značilno rdečo etiketo z motivom stare grajske kleti.

V spletno trgovino

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje.