mercator svet vina1140 380 header

Nazdravite z dobrim vinom

Vino je v naši deželi, posejani z vinogradi, pomemba pijača, ki spremlja tako slavnostne kot tudi vsakodnevne dogodke. Da boste ob primernih trenutkih vedeli, katerega izbrati, kako z vinom ravnati, ga pravilno natočiti in kombinirati s hrano, smo vam pripravili veliko koristnih vsebin. Morda vam kakšna informacija pride prav tudi ob pogovoru v družbi. Uživajte v vinu po pameti in na zdravje!

Minister za zdravje opozarja: Uživanje alkohola lahko škoduje.

 • Slovenska vina v Mercatorju

  Natočite si kozarec kakovostnega slovenskega vina in uživajte v dobri družbi. Izbor je bogat, saj ga sestavljajo vina iz vseh vinorodnih regij, zato boste lahko za vsak okus našli primernega. Imate raje belo ali rdeče?

  Več

Aktualno

Aktualno

 • Kultura pitja vina

  Ob trenutkih, ko si privoščimo vrhunsko kapljico in iz omar vzamemo kristalne kozarce, je dobro poznati nekaj osnovnih podatkov o vinu, njegovih značilnostih in postrežbi.

 • Najboljša avtohtona slovenska vina

  Slovensko vinarstvo je zadnja leta v razcvetu in vedno bolj so cenjene avtohtone slovenske sorte. Na natečaju smo poiskali najboljše med njimi.

 • 10 najpogostejših mitov o vinu

  Skoraj vsak, ki občasno spije kozarec vina, o njem nekaj ve in se teh "pravil" tudi drži. Toda, kako vemo, ali naša pravila prava ali gre morda le za mit? Preverite!

 • Ko svet' Martin iz mošta naredi vin'

  Martinovo je praznik mladega vina, dobre hrane in druženja, ki ga pri nas radi praznujemo. Razkrivamo, kako je praznik nastal in kakšno vlogo je pri tem imel sv. Martin.