Mlečni izdelki iz lokalnih kmetij

Ponudba je del projekta: Radi imamo domače.

Iz mleka, ki prihaja iz lokalnih kmetij, nastajajo izdelki vrhunske kakovostni in odličnega okusa. Poskusite izbrane mlečne izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka.

Domači siri mlekarne Planika

V mlekarni Planika mleko odkupujejo od 150 posoških kmetov, ki živino redijo na hribovitih območjih občin Tolmin, Kobarid in Bovec. Dobršen del mleka predelajo v sire z naravno skorjo, kot so Tolminc in Planika ter Tolminc-ZOP, ki nosi evropsko zaščito označbe porekla. Poleg sirov z naravno skorjo izdelujejo še sire: Kober, Brincl, sir s konopljinimi vršički, Soški sir z dimljeno postrvijo iz Soče, sir Poprč z zelenim poprom ter EKO sir iz ekološko pridelanega mleka.

V trgovino

Seneno mleko in mlečni izdelki kmetije Reberšak

Kmetija Reberšak je prva kmetija v Sloveniji, ki je za seneno mleko prejela certifikat. Živali na njihovi kmetiji so vse poletje na paši in niso krmljene s silažo. Njihovo mleko je zato čudovitega okusa in arome ter ima veliko sestavin s pozitivnim učinkom na organizem. Poleg ugodne maščobno-kislinske sestave vsebuje tudi druge za telo koristne snovi.

V trgovino

Mlečni izdelki kmetije Flis

Ponudba kmetije Flis obsega tudi nekoliko drugačne izdelke bogatih sadnih okusov. Njihova linija izdelkov obsega od navadnega jogurta, do jogurtov z okusom jagode, pečenih jabolk, vanilije, kave ali višnje. Nekaj posebnega je sadna sirotka z okusom ananasa in kokosa. Izjemni pa so tudi mladi siri z dodatki, kot so koprive, poper ali paprika.

V trgovino

Tinkine mlečne dobrote

Tinkini jogurti so izjemni izdelki iz majhne sirarne Gorički raj. Narejeni so iz nehomogeniziranega polnomastnega mleka z dodatkom kulture za jogurt. Posebnost jogurtov je, da so vsi sadni dodatki iz sadja lokalnih pridelovalcev in ne iz industrijskih sadnih baz. Jogurti ne vsebujejo zgoščevalcev, konzervansov, arom, barvil, aditivov, zato so manj sladki.

V trgovino

Iz naravno predelanega mleka Mlekarstva Podjed

Kmetija Podjed z dolgoletno tradicijo, natančnostjo in trudom piše svojo zgodbo. Pohvali se lahko z odličnimi domačimi proizvodi, izdelanimi iz kakovostnega kravjega mleka. Dodano vrednost in poln okus ustvarjajo s tradicionalno, naravno predelavo mleka v različne mlečne izdelke.

V trgovino

Iz domačega mleka brez konzervansov s kmetije Šentak

Kmetija Šentak je gorska kmetija s 300 letno tradicijo, saj se s kmetijstvom ukvarja že precej generacij. Imajo 70 krav, ki jih večinoma pasejo, mleko pa po potrebi dobijo še z okoliških kmetij. Njihovi mlečni izdelki so visoke kakovosti, saj so narejeni iz 100 % polnomastnega slovenskega mleka in so brez dodanih konzervansov ali aditivov.

V trgovino

Nagrajeni izdelki s kozjanskih gričev sirarstva Videc

Na kmetiji sirarstvo Videc v neokrnjeni naravi živi 100 koz slovenske srnaste pasme. Njihovo zelo kakovostno mleko predelajo v široko paleto odličnih, večkrat nagrajenih izdelkov: mladih, poltrdih in staranih sirov, jogurtov, sirotke, albuminske skute in nenazadnje tudi naravna mila iz kozjega mleka za občutljivo kožo.

V trgovino

Siri Kramar in Kram'č skuta, sirotka in jogurti

Siri Kramar in Kram’č, skuta, sirotka in jogurti različnih okusov nastajajo v družinski kmetiji s sonaravnim kmetovanjem in ne vsebujejo konzervansov in umetnih barvil. Njihovi izdelki vsakič prinesejo nekaj neokrnjene narave in svežine tudi na vašo mizo. Ponašajo se s svojevrstno aromo, ki zadovoljijo še tako zahtevne okuse

V trgovino

Domači mlečni izdelki kmetije Čuš

Posebnost izdelkov iz kmetije Čuš sta izredno visoka kakovost lokalno odkupljenega mleka ter proizvodnja mlečnih izdelkov iz surovega nepasteriziranega in nehomogeniziranega mleka. To pomeni, da ostajajo vsi vitamini, minerali in beljakovine v neokrnjeni obliki, s čimer zagotavljajo, da izdelki ustrezajo najstrožjim standardom kakovosti v Sloveniji in EU.

V trgovino

Domači naravni izdelki kmetije Fingušt Hecl

Izdelki s kmetije Fingušt Hecl so izdelani ročno iz mleka, namolzenega na njihovi kmetiji. Izdelki so polnomastni in ne vsebujejo umetnih barvil ali gensko spremenjenih organizmov (GSO).

V trgovino

Za mlečne gurmane od kmetijie Podpečan

Na kmetiji Podpečan imajo dolgoletno tradicijo. Dnevno izdelujejo domače sire iz domačega svežega kravjega mleka, ki ga odlikuje odlična kakovost po vsebnosti beljakovin. Posebnost njihovih sirov je, da so pridelani iz polnovrednega mleka, kar pomeni, da mleku ničesar ne odvzamejo in dodajo samo sirišče in kulture.

V trgovino

Mlečni izdelki sirarne Bogataj pričarajo spomin na otroštvo

Kmetija in sirarna Bogataj ima stoletno tradicijo kmetovanja v sožitju z naravo. Njihovo mleko je pravo, mlečni izdelki imajo okus, kot ga pomnimo iz otroštva. Kislega mleka, skute in še posebej sirov se razveselijo vsakič znova, ko dozorijo. Z veseljem jih ponujajo vsem, ki si želite naravne izdelke bogatega okusa.

V trgovino